Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślę, że masz rację :yes: Nie jestem szczególnie mocno obeznana w temacie, ale chyba odróżniam poler od szkliwienia, a często jest to ze sobą mylone. Podobnie jak lappato jest też mylone z czystym polerem.

Tu jak sądzę jest płytka szkliwiona leżąca na płytce polerowanej

to gres naturale na polerze:yes:lub jakiś barwiony w masie.

wg mnie tylko pijany nie rozróżni lappato od poleru:D

Moorelko ja bym pojechała :yes:

Zawsze to miło nacieszyć oczy ładnym widokiem :).

Co do powierzchni, to muszę się przyznać, że początkowo kompletnie nie orientowałam się w ich nazwach ;). Dlatego gdy po raz pierwszy usłyszałam pojęcie "gresu szkliwionego" to byłam przekonana, że to ta ładna gładka powierzchnia (poler) :D. Alkoholu nie piję wcale :D. Dopiero potem, gdy zaczęłam się faktycznie rozglądać za płytkami i zgłębiać temat odkryłam miażdżącą mój pogląd wiedzę :D. Człowiek uczy się całe życie :). Zatem można powiedzieć, że z własnego ;) doświadczenia wiem o tym, że płytki owe bywają mylone :D.

zapraszam:D

Ślicznie dziękuję :D. Skorzystałabym bezwzględnie z tego miłego zaproszenia, gdyby nie odległość :D.

Macie fajną grupę wokół siebie. Wspieracie się, wymieniacie fachowcami, stawiacie do pionu, a potem możecie cieszyć efektami na własne oczy :).

To bezcenne :yes:

Do wiosny, do wiosny! Za młody budynek, przez zimę jeszcze popracuje, jak popeka to na wiosnę poprawki i wtedy tynk.

Ten argument bardzo lubię :yes: Nasze mury mają bardzo duuuużo czasu na "pracę" ;). Po dwóch latach dostały dopiero tynk wewnątrz, a na zewnątrz hmm... będzie później ;) (na razie mamy ocieplony i zaciągnięty klejem). W tym roku obok nas wybudowały się dwa nowe ładne domki. Zaczęli wiosną i... już mieszkają. Podziwiam szczerze ich tempo i mocno trzymam kciuki, by nie musieli niczego poprawiać po pierwszym sezonie.

Ten argument bardzo lubię :yes: Nasze mury mają bardzo duuuużo czasu na "pracę" ;). Po dwóch latach dostały dopiero tynk wewnątrz, a na zewnątrz hmm... będzie później ;) (na razie mamy ocieplony i zaciągnięty klejem). W tym roku obok nas wybudowały się dwa nowe ładne domki. Zaczęli wiosną i... już mieszkają. Podziwiam szczerze ich tempo i mocno trzymam kciuki, by nie musieli niczego poprawiać po pierwszym sezonie.

Jak od wiosny to chyba jednak trochę za szybko :no: ale oczywiście też wszystkiego dobrego dla sąsiadów ;)

U mnie teraz tylko styro +klej a tynki też dopiero na wiosnę bo za zimno podobno jest i klej nie doschnie jak trzeba. Buuu... a tak mi się tego tynku chciało :( Ale ściany i strop to u nas już dwa lata stoją, więc co miało osiąść to już chyba osiadło - chyba, że przez zimę jeszcze mury popracują obciążone tegorocznym dachem.

U mnie ocieplali w tamtym roku na przełomie listopada i grudnia. Najgorzej było gdy padał deszcz (bo śnieg zobaczyliśmy dopiero w styczniu ;)). Mieliśmy kilka poprawek (tam gdzie woda przecieka z tarasu), ale ogólnie wszystko trzyma. Nie było żadnych ekstra dodatków.