Moorela 14.10.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Kasia, a Ty zadowolona jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.10.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Bardzo ładne ten gresik:) Wprost stworzony do Moorelkowej kuchni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 15.10.2012 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Tak, bardzo nam się ten gres podoba. Zdjęcie do końca nie oddaje koloru. Dodatkowo nie jest to płytka całkiem matowa, ani błyszcząca jak na przykład poler, ale z drugiej strony lekko odbija światło (co widać na zdjęciu) Dla mnie efekt super. To zdjęcie jest po pierwszym lekkim myciu, aby usunąć pył. Teraz podłoga jest zabezpieczona tekturą w rolce. Ale powinnam mieć jeszcze jakieś inne zdjęcie. Wrzucę wieczorem. PozdrawiamKa*sia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.10.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Moorela, apropos malowania ścian. IMO gruntowanei to wymóg producentów farb jesli chcesz mieć na nią gwarancję. Pierwsze słysze że się nie gruntuje. też mamy tynki cem-wap i wszystko (oprócz łazienek) zagruntowane, Śnieżką bez rozcieńczania. Płytki ładne, ale wyglądają drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ale Śnieżką gruntem, czy Śnieżką farbą? Cytuję tynkarzy "Nie smarować gruntem, tylko przetrzeć papierem ściernym i pomalować najtańszą białą Śnieżką". A płytki wcale nie drogie jak na gres, tak myślę, 98 zł/m2. Ja mam mało tych metrów, bo gres będzie tylko w kuchni i korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Tak, bardzo nam się ten gres podoba. Zdjęcie do końca nie oddaje koloru. Dodatkowo nie jest to płytka całkiem matowa, ani błyszcząca jak na przykład poler, ale z drugiej strony lekko odbija światło (co widać na zdjęciu) Dla mnie efekt super. to sie zwie Lappato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ale Śnieżką gruntem, czy Śnieżką farbą? Cytuję tynkarzy "Nie smarować gruntem, tylko przetrzeć papierem ściernym i pomalować najtańszą białą Śnieżką". z zamieszczonych w dzienniku zdjęć widac bylo zacieranie mechaniczne - to po co papier scierny??? a szkoly co do gruntowania są dwie:rolleyes: - widac chlopaki byli na jakimś nowym szkoleniu, ze teaz radzą nie gruntować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Z tym papierem ściernym chodzi o to, że po wyschnięciu te tynki tak delikatnie się "sypią", jak się przejedzie ręką, to ona jest lekko oblepiona piaskiem i ta szybka przecierka papierem ma na celu ściągnięcie tego piaseczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 to sie zwie Lappato Tak, to słynne lappato, nad którym ostatnio debatowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Z tym papierem ściernym chodzi o to, że po wyschnięciu te tynki tak delikatnie się "sypią", jak się przejedzie ręką, to ona jest lekko oblepiona piaskiem i ta szybka przecierka papierem ma na celu ściągnięcie tego piaseczku. to ciekawostka - mamy takie same tynki i u mnie nic sie nie sypało. poczekaj aż calkowicie Ci odparują - idzie ładna pogoda, to otwieraj okna by je przewietrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Tak, to słynne lappato, nad którym ostatnio debatowaliśmy ja też mam taką kolorystykę kafli, która Cie zachwyca w formacie 60x60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 to ciekawostka - mamy takie same tynki i u mnie nic sie nie sypało. poczekaj aż calkowicie Ci odparują - idzie ładna pogoda, to otwieraj okna by je przewietrzać Tynkarze powiedzieli, że tynki które kładli u Ciebie, a te u mnie, to już 2 inne bajki, zmienił się niby trochę materiał przez ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ja też mam taką kolorystykę kafli, która Cie zachwyca w formacie 60x60 A jakie konkretnie kafle wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Tynkarze powiedzieli, że tynki które kładli u Ciebie, a te u mnie, to już 2 inne bajki, zmienił się niby trochę materiał przez ten czas. kumam, ze obecne gorsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 A jakie konkretnie kafle wybrałeś? hmmm, to pytanie do Magdy34:) Pamesa albo Porcelanosa miały w nazwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.10.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Nasze tynki cem - wap są gładziutkie i się nic a nic nie sypią, żaden ślad nie zostaje na dłoni po przejechaniu po ścianie - ale też mamy je zagruntować, tylko tylko i wyłącznie gruntem zalecanym przed producenta konkretnej farby - nie można na własną rękę "mieszać" gruntu i farby wg uznania, bo zostaną plamy, albo farba będzie się łuszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 hmmm, to pytanie do Magdy34:) Pamesa albo Porcelanosa miały w nazwie Może Pamela? Nie wierzę, że nie wiesz, jakie masz kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Żeby była jasność, to się nie sypie jakimiś garściami, tylko wierzchnia warstwa ma taki delikatny pył/piasek - nie wiem jak to nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.10.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 kumam, ze obecne gorsze:) Nie będę cytować, co mówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Może Pamela? Nie wierzę, że nie wiesz, jakie masz kafle czemu nie wierzysz? Magda34 je znalazła w Maxfliz a ja placilem - istotne bylo dopasowanie koloru do plytek na scianie a nie nazwa:) kartonów też nie widziałem;) - nie bylo już mnie we wrocku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts