Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do poręczy, to też mi się wydaje, że drewniana przyjemniejsza pod ręka i praktyczniejsza, bo pierścionki na kobiecej dłoni zaraz by zostawiły ślady na tej pięknej czarnej malowanej poręczy i już by nie była taka piękna... :] Ale taka kanciata jak na załączonych inspiracjach...

Moorela - jeśli chodzi o linki przy poręczy schodowej - mój ślusarz mówi, że nie ma siły, żeby się z czasem nie luzowały i nie zaczęły lekko obwisać (szczególnie, jeśli w domu są dzieci ;)), a jak mój ślusarz coś mówi, to tak właśnie jest, więc raczej daj pręty. co do poręczy z dwóch stron na dolnym odcinku- uważam, że jest zbędna, szkoda zabierać szerokości schodów i w ogóle ze względow praktycznych będzie niepotrzebna.

Wojgoc, właśnie myślę i myślę i coś nie mogę odkopać żadnego znajomego ślusarza i stolarze :( niedobrze, niedobrze...

Tatarak, jak dobrze, że wpadłaś! ;) Podeślesz mi na priv swojego namiar na Twoich ślusarzy i stolarzy? Pod warunkiem oczywiście, że jesteś zadowolona. A te żyłki nie da się z czasem w razie czego naciągnąć? Nie burz proszę mojego świata żyłkowego ;) Acha, jeszcze w sprawie tej poręczy - na dolnym odcinku zgadzam się z Tobą, a jak radzisz na górnym? Będzie poręcz w barierce jakby od wewnętrznej strony, a pociągnąć druga dodatkową od zewnętrznej?

Hej Moorelko, przeglądnęłam dziennik (głównie zdjęcia - przyznam - ale czas ostatnio nie pozwala na więcej) i muszę rzec, że bardzo podoba mi się dach, plany na kominek, no i oczywiście... cegła :D Skalna faktycznie robi tu furorę ostatnio, ale to moim zdaniem jeden z bardziej udanych modeli jakie mi przyszło oglądać. Już nie mówiąc o tym, że motyw cegły w ogóle chyba zawsze będzie jednym z moich ulubionych.

Pozdrawiam i postaram się już być na bieżąco. Miłego dnia! :)

Moorela a sprawdzałaś po internecie czy nie mają możliwości sprzedania tych kafli na sztuki? Ja kiedyś dzwoniłam do internetowego Max Fliza bo chciałam zamówić próbki (po jednym kaflu) i nie było problemu z taką sprzedażą. Tylko koszt przesyłki dla 2 sztuk wyszedł mi za wysoki bo wołali 40zł - a kafle kosztowały po 4 zł za sztukę :D Zapytaj jeszcze może sprzedawcy z allegro o nazwie willagardenia (sprawdzony, solidny sprzedawca)- Oni oferują NovaBell tylko nie wiem czy akurat mieliby Twoja serię. Najlepiej zadzwonić i zapytać.