Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja już nawet nie mam za czym gonić, jak wychodzę z firmy to na ogół już jest ciemno :]

btw a tak jeszcze z ciekawości jaki to kolor na rynnach? może RAL7015,7024? w ostatniej chwili zmieniliśmy kolor dachu i właśnie dobieramy obróbki na nowo... :|

w ral 7024 to możesz obejrzec nasze parapety :-) własnie mam przed sobą próbkę i to ten kolor.

Moorelko, gratuluję elewacji :wiggle:

Wasz dom wygląda bardzo ładnie i nowocześnie :yes:

Nie przestawaj pisać, bo Twój dziennik jest świetny :). Dużo się z niego uczę :yes: i bardzo doceniam to, że znajdujesz czas by wszystko w nim umieszczać tak systematycznie. Ja nie dałabym rady :(. Wiem, że teraz będziesz miała mniej czasu, ale nie poddawaj się :D.

Zajrzałam do Twojej podłogówki i widzę, że pod wc masz normalnie poprowadzone rurki. Mój fachowiec twierdzi, że mi nie położy tam rurek, to miski będą się "rosić" :confused: Muszę rozeznać temat u osób, które już użytkują :D

Ja już marzę powoli o wannach, umywalkach, bateriach, ale jeszcze trzeba się zmobilizować na brudne roboty ;)

Morelko,

przybij piątkę - ja też nogami przebieram w oczekiwaniu na wykończeniówkę!

Baterie wszystkie już mamy, ale tak bym chciała już latać po sklepach, oglądać & wybierać inne rzeczy - wannę, umywalki, płytki!

Morela,

ogladałam sobie wcxzoraj w necie te żaluzje fasadowe i naszła mnei taka refleksja - jak się to potem czyści?

Bo mycie każdej żaluzji (listwy) to jakaś mordęga chyba by była?

Z jednej strony są taki ładne a z drugiej nie wiem na ile praktyczne...

Masz jakies szersze dane w tej sprawie?

Morela,

ogladałam sobie wcxzoraj w necie te żaluzje fasadowe i naszła mnei taka refleksja - jak się to potem czyści?

tego się nie myje:) w sensie myje je deszcz:) tak jak nie myje się rolet zewnętrznych tak nie myje się zalużji

jeśli natomiast ktoś bardzo chciałby je umyć bo jednak mu przeszkadza brud (teraz mam rolety i nigdy ich nie myłam aczkolwiek one są w pionie zawsze- a będę mieć w nowym domu żalujzje) to myślę że polanie ich wodą ze szlauchu i szybkie przelecenie szmatą załatwi sprawę- odwracasz pióra i to samo z drugiej strony (nie jestem pewna czy karcher pod słabym ciśnieniem będzie się nadawał-musiałabym spytać) natomiast ja coś czuję, że za mnie sprawę będzie załatwiał deszcz:)

czyli struktury jescze nie ma? a ja się naklikałam, żeby ją gdzieś obejrzeć :p no nic, ale i tak domek ładnieje :)

Oj ie Tatarak, nie znajdziesz Ci u mnie zdjęć ze strukturą, ale raczej Cię nie zaskoczę, a wręcz przeciwnie, chyba polecimy na biało a wystające "kostki" (garaż i kuchnia) na szary :) głównie ze względu na dość duże obróbki blacharskie na daszkach płaskich, żeby je jakoś zgubić, albo chociaż oszukać widza...

Morelko,

przybij piątkę - ja też nogami przebieram w oczekiwaniu na wykończeniówkę!

Baterie wszystkie już mamy, ale tak bym chciała już latać po sklepach, oglądać & wybierać inne rzeczy - wannę, umywalki, płytki!

Sharlotka, jak nic jeszcze nie mam, zakupiłam ostatnio odpływ liniowy ale musiałam go odesłać, bo pacany przysłali mi nie ten rozmiar, zapomnieli włożyć syfon i jeszcze marudzili coś o fakturze, że niby wysłali a nie wysłali :( w każdym razie Sharlotka już niedługo jak wpadniemy między te umywalki i wc-ty to będziemy latać jak dziki :lol2:

Morela,

Mila, potwierdzam wersję koktajl, że tego się nie myje chyba. Przynajmniej teraz rolet, które mam, nie myję i żeby jakoś źle wyglądały to nie powiem. Ja w każdym razie nie planuję tego myć. Już teraz mam problem, żeby w mieszkaniu umyć okna na święta raz na rok (całe 4 sztuki), w domu będzie tego więcej, a co dopiero mówić o żaluzjach ;) nawet nie strasz... wrrrr... ;)

w każdym razie Sharlotka już niedługo jak wpadniemy między te umywalki i wc-ty to będziemy latać jak dziki :lol2:

latajcie latajcie, przetrzecie szlaki a ja przyjdę już na gotowe, udeptane ścieżki ;)

A co do fasadówek i mycia - ja z tych co to też mycie ich chętnie pozostawią naturze, ale wolałam się upewnić że nie właduję się na "minę"

i nie będę juz po montażu rozpaczać, że fasadówki z ich myciem to pomysł dziwki i szatana :D