Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Bacardi, koktajl, właśnie nam kolega napisał, że montowanie na kątowniki jest rozwiązaniem systemowym Selta. Jako że prowadnice nie przenoszą żadnych obciażeń, opcjonalnie można przykręcić do styro, tylko pisał coś o tym, że takie rozwiązanie stosował u klienta, gdzie był tynk zywiczny, musze dopytać o szczegóły.

U nas - tak jak pisze Bacardi - okna mamy wysunięte o pół profila, więc szans na montaż do muru (porothermu) nie ma - oczywista oczywistość. Jakie rozwiązanie wybierzemy? Nie wiem, ale bardzo się cieszę, że ta dyskusja się wywiązała, może cos dobrego z niej wyniknie.

Koktajl, daj cynka, jak to ma być u Was.

Bacardi, u Was montaż okien też wysunięty i na ciepłe taśmy?

Tak sobie jeszcze myślę, że nawet zwyły montaż okien jest zlicowany z murem i nie bardzo rozumiem koktajl, jak macie to mieć przymocowane do muru :confused:

Edytowane przez Moorela

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też chcemy wysunąć okna o 3cm poza mur, co do "ciepłych" taśm to mam mieszane uczucia, nawet nasz dostawca mówił, że w sumie powinien nam polecić bo to dla niego zarobek i jeśli chcemy to oczywiście, ale nie widzi uzasadnienia wartego ceny...

A z fasadówkami zbieram doświadczenie, bo jak nic nie wyniknie, to sam coś wykombinuje aby je zamontować do muru a nie ramy okiennej ;)

Właśnie dzisiaj byliśmy dogadać okna, tez będzie winchester na schuco si82 na prostym profilu bez zaokrągleń z obu stron, z tego co właśnie patrzyłem po dzienniku to chyba identyczne jak u Was :]

Bacardi, koktajl, właśnie nam kolega napisał, że montowanie na kątowniki jest rozwiązaniem systemowym Selta. Jako że prowadnice nie przenoszą żadnych obciażeń, opcjonalnie można przykręcić do styro, tylko pisał coś o tym, że takie rozwiązanie stosował u klienta, gdzie był tynk zywiczny, musze dopytać o szczegóły.

U nas - tak jak pisze Bacardi - okna mamy wysunięte o pół profila, więc szans na montaż do muru (porothermu) nie ma - oczywista oczywistość. Jakie rozwiązanie wybierzemy? Nie wiem, ale bardzo się cieszę, że ta dyskusja się wywiązała, może cos dobrego z niej wyniknie.

Koktajl, daj cynka, jak to ma być u Was.

Bacardi, u Was montaż okien też wysunięty i na ciepłe taśmy?

Tak sobie jeszcze myślę, że nawet zwyły montaż okien jest zlicowany z murem i nie bardzo rozumiem koktajl, jak macie to mieć przymocowane do muru :confused:

jest zasadnicza różnica między montazem naszych okien a waszych- my mamy mur z betonku komórkowego gruby na 42 cm i nie jest/nie bedzie docieplony. Tylko oscieża mają docieplenia po 3 cm. Okna zamontowane są posrodku otworu a nie w warstwie ocieplenia (którego nie ma i nie będzie) i dlatego u nas wkręcenie w mur jest możliwe.

Wojgoc, o ile Hatria sama w sobie jest pewnie mercedesem, to ten kształt jakoś mi nie leży :no:

Tak czy inaczej dzięki serdeczne za pamięć i cynk ;)

powiem tak - kształt na stronie Hatrii nijak sie ma do tego wystawionego w sklepie:( - bardziej zblizony do Fusion, brak widocznych mocowań, ładny kształt - pojedź i zobacz a wtedy kupisz:yes::yes::D

u polecanego dostawcy Heka z Bauman w Oleśnicy :]

Jeszcze tylko do klamek mamy wątpliwości... Do wyboru było schuco akustik w kolorze srebrnym lub złotym, srebrny był taki za bardzo błyszczący więc wybraliśmy złoty. Ale chyba wolałbym jakiś tytan lub szampański, hoppe ma tutaj chyba fajniejsze kolory...

Mnóstwo ciepła i radości,

Niechże w Waszym domku zagości,

Na wigilijnym stole jedzenia wszelakiego,

I picia wybornego.

Niech pieniądz Wam szeleści,

A miłość niech was w życiu pieści.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=156354&stc=1

Wesołych Świąt życzy Rere

wraz z rodziną