Magda 34 31.12.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Moorelko, żebyś zawsze była taka pogodna i żeby Cię nie opuszczało to Twoje szelmowskie poczucie humoru:p http://foto1.m.onet.pl/_m/d600de61dcaa9029c989d0e9f0aece01,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.12.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Kochani! Najlepsze życzenia dla wszystkich zaglądających, szczególnie tych, którzy nie mają własnych wątków i którym nie mogę zostawić kartki - POMYŚLNOŚCI w NOWYM ROKU!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
platka 01.01.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Dziękuję Moorelko i Tobie również życzę wszystkie dobrego, mnóstwa pozytywnej energii, zdrowia i radości w nowym domku! Wracając do Twojej łazienki. Ja nie rezygnowałabym tak szybko z tych wymarzonych płytek. A może w kabinie dać tylko jeden pasek kolorowych płytek (od góry do dołu ) i jeden pasek na gebericie, natomiast cała reszta byłaby biała, czyli na geberit dałabyś 4 kolory (1,2m) i do kabiny 4 kolory, biały i 4 kolory, wtedy nie masz odpadu. Na pewno rozrysuję Ci to jeszcze przy kawce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
platka 01.01.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 wysłałam Ci na skrzynkę link do zdjęcia, gdzie w kabinie jest tylko jeden pasek, ponieważ nie potrafię wkleić tutaj na zdjęciu pasek jest na środku, ale w rogu wyglądałoby może lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
platka 01.01.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Teraz mnie olśniło, że tymi 4 kolorami możesz zrobić cały geberit i ścianę pod prysznicem, czyli będziesz potrzebować 6 sztuk z każdego koloru iw kabinie dasz 2 białe płytki. może to wszystko brzmi chaotycznie, ale jutro wytłumaczą Ci na spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.01.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 To mi wytłumacz na spokojnie bo faktycznie nie wiem o co chodzi. Dostałam od Ciebie priva, ale tam jakieś beże zlinkowane - tak miało być? Bo coś nie ogarniam PS. Ostatnio słuchałam reportażu, że kobieta po 30-tce nie powinna mówić "nie ogarniam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 O raniusiu "Jestem" u Ciebie w dzienniku Napisz mi proszę co będzie nad geberitem? Płytki czy farba? A na ścianie z drzwiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.01.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Ewa, pierwotnie chciałam połączyć kafle z farbą, ale Magd34 radzi, żeby przy tak małej łazience dac wszędzie kafle do sufitu. Tak sobie jednak myślę, że gdybym zrezygnowała z części kafki na rzecz farby, to mogłabym sobie trzasnać jakąś fajniejsza mozaikę, np. Zienia Tokyo Minato albo Nową Galę Signum... Carramba... Zakładając, że chcę zrobić tylko jedną ścianę brodzika i podłogę brodzika, to raptem 3m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.01.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 A którą ścianę w brodziku? Tę na wprost?A co na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.01.2013 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Właśnie tę na wprost i w brodziku na podłodze mozaika. Na pozostałej podłodze gres w kolorze mozaiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.01.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Skoro dałyśmy sobie już "po pysku" (łysku i ptaku ) to przyniosłam Ci coś "domowej roboty" dla zacieśniania więzi Program jest niedoskonały (ma ograniczoną bibliotekę mebli, płytki tylko z Paradyża i ciężko rozłożyć równo płytki / fugi), ale dla ogólnego poglądu może się nada . Jak chcesz sobie "poobracać" w 3D (niektórzy szumnie nazywają to "spacerem po"), albo coś pozmieniać to wyślij mi na priva adres mailowy - prześlę plik . Te pliki możesz teraz podrasować w paint. Ja tak dodaję obrazki, przerabiam meble, dorysowuję cegiełki . http://img692.imageshack.us/img692/3181/morelka1y.jpg http://img12.imageshack.us/img12/7047/morelka2.jpg http://img42.imageshack.us/img42/8430/morelka3.jpg http://img266.imageshack.us/img266/3415/morelka4.jpg http://img824.imageshack.us/img824/4972/morelka5.jpg http://img138.imageshack.us/img138/205/morelka6.jpg http://img195.imageshack.us/img195/3691/morelka7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 02.01.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Najlepszego na Nowy Rok! I od razu prosze o podełanie mi tego artykułu o tych blatach granitowych któe to grożą świeceniem w nocy na okolicznosc radioaktywnosci czy co tam. Serio, serio podeślij bo ja mam mieć w kuchni własnie granitowy! Poza tym napisz ceny tych swoich wyborów armatury łazienkowej bo bardzo mi się podobają i kto wie czy nie pójdę na skróty i docelowo nie kupie takcih Serdeczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 02.01.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 moorela a ja napisze jeszcze odnośnie musy - z tego ci widzę to tam jest bardzo duzo koloró w tej kolekcji i może mogałbyś kupić np tylko 4 czy 5 kolory a nie wszystkie i wtedy bedzie ci lepiej wyliczyc ile faktycznie potrzebnych jest tych kafli-wiadomo jak sie kupi 8 kolorow to robi sie tego ogromna ilosc ale jesli juz 4 albo 5 to na pewno odpadów tyle nie bedziea tak poza tym to sama też mam kludi bozz:) z tym ze ja kupilam do wszystkich lazienek tą serie (wszedzie sa podtynki oczywiscie oprocz bidetów:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 02.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 jeszcze a propos umywalki - znalazłam jakąś nowosć w Kole-może Tobie też podpasuje. fajne mają wuceciki z tej serii-bez wargi za którą się zawsze brud zbiera.http://kolo.com.pl/produkt/umywalka_icon_60_cm_z_otworem_z_przelewem/37890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.01.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Skoro dałyśmy sobie już "po pysku" (łysku i ptaku ) to przyniosłam Ci coś "domowej roboty" dla zacieśniania więzi Ewo, nawet nie wiesz, jak więlką radość mi sprawiłaś!! Jestem Ci przeogromnie wdzięczna! Dziś pierwszy raz poczułam, że nie stoję w miejscu z tą łazienką, tylko coś się naprawdę zadziało Bardzo, bardzo jeszcze raz Ci dziękuję! Piszesz, że program nie jest doskonały, dla mnie jest wystarczający, wszystko po prostu widać i można podejmować decyzję (a już pierwsze są! ), a co więcej, wreszcie mój P. przejawił żywe (w miarę ) zainteresowanie tematem Nie mogę się doczekać, jak zacznę przerabiać te rysunki, kafelkować, itd. Dziękuję! Najlepszego na Nowy Rok! I od razu prosze o podełanie mi tego artykułu o tych blatach granitowych któe to grożą świeceniem w nocy na okolicznosc radioaktywnosci czy co tam. Serio, serio podeślij bo ja mam mieć w kuchni własnie granitowy! Poza tym napisz ceny tych swoich wyborów armatury łazienkowej bo bardzo mi się podobają i kto wie czy nie pójdę na skróty i docelowo nie kupie takcih Serdeczności! Milo, tobie również wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, mam nadzieję, że pogoda będzie Wam sprzyjać (a na razie nie jest źle) i już wkrótce zobaczę Twój domek W kwestii granitu, to oczywiście mogę podesłąć, ale tak jak pisałam, kolega podesłał to półżartem i oczywiście promieniowanie z blatu granitowego mieści się we wszelkich normach, ponoć nawet ludzie promieniują , że o pustakach ceramicznych, gazobetonie, itd. nawet nie wspomnę. A co dokładnie Ci się spodobało z armatury? Mogę Ci podesłać ceny, jak najbardziej moorela a ja napisze jeszcze odnośnie musy - z tego ci widzę to tam jest bardzo duzo koloró w tej kolekcji i może mogałbyś kupić np tylko 4 czy 5 kolory a nie wszystkie i wtedy bedzie ci lepiej wyliczyc ile faktycznie potrzebnych jest tych kafli-wiadomo jak sie kupi 8 kolorow to robi sie tego ogromna ilosc ale jesli juz 4 albo 5 to na pewno odpadów tyle nie bedzie a tak poza tym to sama też mam kludi bozz:) z tym ze ja kupilam do wszystkich lazienek tą serie (wszedzie sa podtynki oczywiscie oprocz bidetów:)) Koktajl, najlepszego i dla Ciebie Ty zawsze przylecisz z dobrą radą odnośnie Musy (ach ta Musa...) właśnie to samo proponuje platka, żey wejść tylko w 4 kolory i wtedy się zminimalizuje odpady. To nowe spojrzenie dla mnie i muszę to po prostu rozrysować - platka rozrysowała mi dziś w robocie pomysł na mega karteczce o wymiarach 3cm x 4 cm bo mam to szczęści pracować z nią w jednej fabryce Odnośnie Musy są jeszcze 3 podstawowe dylematy: - to seria na połysk - czy płytki z połyskiem sprawdzą się pod prysznicem? (mydliny, kamień i te klimaty....) - czy zrobienie 4 kolorów nie sprawi, że cały smaczek tej kolekcji padnie? wydawało mi się, że właśnie połączenie tylu kolorów daje to "coś" - czy te płytki tak w ogóle maja smaczek? czy nie zalatują takim jarmarkiem i tandetą? I jeszcze jedno Koktajl - masz już Bozza u siebie? Macałaś? Zadowolona jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.01.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 jeszcze a propos umywalki - znalazłam jakąś nowosć w Kole-może Tobie też podpasuje. fajne mają wuceciki z tej serii-bez wargi za którą się zawsze brud zbiera. http://kolo.com.pl/produkt/umywalka_icon_60_cm_z_otworem_z_przelewem/37890 Czuszka, to umywalka jest świetna!! Wrzucam na listę do górnej łazienki, bo potrzebuję 2 BTW, to jest w ogóle umywalka Keramagu - czy Koło miało jakąś fuzję z Keramagiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.01.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 A tak w ogóle, to wstąpiła we mnie moc!! Dzięki Wam!! Dzięki!! Jak zobaczyłam dziś i łazienkę i Wasze pomysły w pracy, to myślałam, że skisnę, bo mam choleeernie dużo pracy przez najbliższy tydzień, a nie mogę się doczekać, jak zacznę kolorować itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 02.01.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 [quote=Moorela;5712998 I jeszcze jedno Koktajl - masz już Bozza u siebie? Macałaś? Zadowolona jesteś? mam już te baterie (tzn mam wiekszosc bo nie mam jeszcze dwóch elementów zewnetrznych do umywalek bo nie wiedzialam jeszcze wtedy jakie umywalki będą i stwierdziłam ze dokupię jak będa juz ostatcznie wybrane umywalki i zamontowane-zebym widziala która wylewka będzie lepsza czy dłuższa czy krótsza ( one chyba maja 17 lub 22 cm do wyboru) myślę że jako baterie są ok - w sensie jakosciowym bo włąsnie głównie ze względu na wygląd je wybrałam- chciałam w miarę porządne baterię i ta wychodziła najbardziej cenowo korzystnie ( są jeszcze np paffoni chyba seria stick-ogolnie paffoni tez nie są złe ale kludi podobały mi sie bardziej, a np taki steinberg za min 1000zł za sztukę to było za duzo-mam 3 łazienki) tylko ten element okrągły-maskujący jest z plastiku no ale teraz w domu tez mam np kludi ktory był zamontowany 12 lat temu, tez te maskownice są plastikowe i jakos nic sie temu przez lata nie stało co do musy- a wolałabys isc bardziej w zielenie, brązy czy niebieski? bo myślę że przy tych 4 kolorach musiałabys wybrac maksymalnie 2 bo jesli wzielabys jeden z niebieskiego, jeden z zieleni i jeden z brązów plus białą plytka to byłby to zbyt duzy rozrzut i mogłoby to być zbyt chaotyczne co do mycia i mydlin- wszystko sie brudzi i wszystko trzeba będzie myc ale moze byc tak ze z dolnej łązienki bedziecie korzystac rzadziej i nie będą az tak bardzo te płytki zabrudzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.01.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Marzenko, Cieszę się, że na coś się zdało pimkanie w programie . Pliki wysłałam - jakbyś miała pytania to pisz . Ja też mam już kupione baterie kludi bozz - jakość (na sucho) pierwsza klasa. Mam krótszą wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 03.01.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) mam już te baterie (tzn mam wiekszosc bo nie mam jeszcze dwóch elementów zewnetrznych do umywalek bo nie wiedzialam jeszcze wtedy jakie umywalki będą i stwierdziłam ze dokupię jak będa juz ostatcznie wybrane umywalki i zamontowane-zebym widziala która wylewka będzie lepsza czy dłuższa czy krótsza ( one chyba maja 17 lub 22 cm do wyboru) myślę że jako baterie są ok - w sensie jakosciowym bo włąsnie głównie ze względu na wygląd je wybrałam- chciałam w miarę porządne baterię i ta wychodziła najbardziej cenowo korzystnie ( są jeszcze np paffoni chyba seria stick-ogolnie paffoni tez nie są złe ale kludi podobały mi sie bardziej, a np taki steinberg za min 1000zł za sztukę to było za duzo-mam 3 łazienki) tylko ten element okrągły-maskujący jest z plastiku no ale teraz w domu tez mam np kludi ktory był zamontowany 12 lat temu, tez te maskownice są plastikowe i jakos nic sie temu przez lata nie stał Moorelko sporo baterii kludi jest w armaluksie w bd cenach na 100% cały zestaw kido Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts