Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję Moorelko i Tobie również życzę wszystkie dobrego, mnóstwa pozytywnej energii, zdrowia i radości w nowym domku!

Wracając do Twojej łazienki. Ja nie rezygnowałabym tak szybko z tych wymarzonych płytek. A może w kabinie dać tylko jeden pasek kolorowych płytek (od góry do dołu ) i jeden pasek na gebericie, natomiast cała reszta byłaby biała, czyli na geberit dałabyś 4 kolory (1,2m) i do kabiny 4 kolory, biały i 4 kolory, wtedy nie masz odpadu. Na pewno rozrysuję Ci to jeszcze przy kawce:)

Ewa, pierwotnie chciałam połączyć kafle z farbą, ale Magd34 radzi, żeby przy tak małej łazience dac wszędzie kafle do sufitu. Tak sobie jednak myślę, że gdybym zrezygnowała z części kafki na rzecz farby, to mogłabym sobie trzasnać jakąś fajniejsza mozaikę, np. Zienia Tokyo Minato albo Nową Galę Signum... Carramba... Zakładając, że chcę zrobić tylko jedną ścianę brodzika i podłogę brodzika, to raptem 3m2...

Skoro dałyśmy sobie już "po pysku" (łysku i ptaku :D) to przyniosłam Ci coś "domowej roboty" dla zacieśniania więzi :D

Program jest niedoskonały (ma ograniczoną bibliotekę mebli, płytki tylko z Paradyża i ciężko rozłożyć równo płytki / fugi), ale dla ogólnego poglądu może się nada :D.

Jak chcesz sobie "poobracać" w 3D (niektórzy szumnie nazywają to "spacerem po"), albo coś pozmieniać to wyślij mi na priva adres mailowy - prześlę plik :).

Te pliki możesz teraz podrasować w paint. Ja tak dodaję obrazki, przerabiam meble, dorysowuję cegiełki ;).

http://img692.imageshack.us/img692/3181/morelka1y.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/7047/morelka2.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/8430/morelka3.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/3415/morelka4.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/4972/morelka5.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/205/morelka6.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/3691/morelka7.jpg

morelka1.jpg

morelka2.jpg

morelka3.jpg

morelka4.jpg

morelka5.jpg

Najlepszego na Nowy Rok!

I od razu prosze o podełanie mi tego artykułu o tych blatach granitowych któe to grożą świeceniem w nocy na okolicznosc radioaktywnosci czy co tam.

Serio, serio podeślij bo ja mam mieć w kuchni własnie granitowy!

Poza tym napisz ceny tych swoich wyborów armatury łazienkowej bo bardzo mi się podobają i kto wie czy nie pójdę na skróty i docelowo nie kupie takcih :)

Serdeczności!

moorela a ja napisze jeszcze odnośnie musy - z tego ci widzę to tam jest bardzo duzo koloró w tej kolekcji i może mogałbyś kupić np tylko 4 czy 5 kolory a nie wszystkie i wtedy bedzie ci lepiej wyliczyc ile faktycznie potrzebnych jest tych kafli-wiadomo jak sie kupi 8 kolorow to robi sie tego ogromna ilosc ale jesli juz 4 albo 5 to na pewno odpadów tyle nie bedzie

a tak poza tym to sama też mam kludi bozz:) z tym ze ja kupilam do wszystkich lazienek tą serie (wszedzie sa podtynki oczywiscie oprocz bidetów:))

Skoro dałyśmy sobie już "po pysku" (łysku i ptaku :D) to przyniosłam Ci coś "domowej roboty" dla zacieśniania więzi :D

Ewo, nawet nie wiesz, jak więlką radość mi sprawiłaś!! Jestem Ci przeogromnie wdzięczna! Dziś pierwszy raz poczułam, że nie stoję w miejscu z tą łazienką, tylko coś się naprawdę zadziało :) Bardzo, bardzo jeszcze raz Ci dziękuję! :hug: Piszesz, że program nie jest doskonały, dla mnie jest wystarczający, wszystko po prostu widać i można podejmować decyzję (a już pierwsze są! :)), a co więcej, wreszcie mój P. przejawił żywe (w miarę ;)) zainteresowanie tematem :yes: Nie mogę się doczekać, jak zacznę przerabiać te rysunki, kafelkować, itd. Dziękuję!

Najlepszego na Nowy Rok!

I od razu prosze o podełanie mi tego artykułu o tych blatach granitowych któe to grożą świeceniem w nocy na okolicznosc radioaktywnosci czy co tam.

Serio, serio podeślij bo ja mam mieć w kuchni własnie granitowy!

Poza tym napisz ceny tych swoich wyborów armatury łazienkowej bo bardzo mi się podobają i kto wie czy nie pójdę na skróty i docelowo nie kupie takcih :)

Serdeczności!

Milo, tobie również wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, mam nadzieję, że pogoda będzie Wam sprzyjać (a na razie nie jest źle) i już wkrótce zobaczę Twój domek :) W kwestii granitu, to oczywiście mogę podesłąć, ale tak jak pisałam, kolega podesłał to półżartem ;) i oczywiście promieniowanie z blatu granitowego mieści się we wszelkich normach, ponoć nawet ludzie promieniują :), że o pustakach ceramicznych, gazobetonie, itd. nawet nie wspomnę.

A co dokładnie Ci się spodobało z armatury? Mogę Ci podesłać ceny, jak najbardziej :yes:

moorela a ja napisze jeszcze odnośnie musy - z tego ci widzę to tam jest bardzo duzo koloró w tej kolekcji i może mogałbyś kupić np tylko 4 czy 5 kolory a nie wszystkie i wtedy bedzie ci lepiej wyliczyc ile faktycznie potrzebnych jest tych kafli-wiadomo jak sie kupi 8 kolorow to robi sie tego ogromna ilosc ale jesli juz 4 albo 5 to na pewno odpadów tyle nie bedzie

a tak poza tym to sama też mam kludi bozz:) z tym ze ja kupilam do wszystkich lazienek tą serie (wszedzie sa podtynki oczywiscie oprocz bidetów:))

Koktajl, najlepszego i dla Ciebie :) Ty zawsze przylecisz z dobrą radą :yes: odnośnie Musy (ach ta Musa...) właśnie to samo proponuje platka, żey wejść tylko w 4 kolory i wtedy się zminimalizuje odpady. To nowe spojrzenie dla mnie i muszę to po prostu rozrysować - platka rozrysowała mi dziś w robocie pomysł na mega karteczce o wymiarach 3cm x 4 cm :rolleyes: bo mam to szczęści pracować z nią w jednej fabryce ;)

Odnośnie Musy są jeszcze 3 podstawowe dylematy:

- to seria na połysk - czy płytki z połyskiem sprawdzą się pod prysznicem? (mydliny, kamień i te klimaty....)

- czy zrobienie 4 kolorów nie sprawi, że cały smaczek tej kolekcji padnie? wydawało mi się, że właśnie połączenie tylu kolorów daje to "coś"

- czy te płytki tak w ogóle maja smaczek? czy nie zalatują takim jarmarkiem i tandetą?

I jeszcze jedno Koktajl - masz już Bozza u siebie? Macałaś? :) Zadowolona jesteś?

jeszcze a propos umywalki - znalazłam jakąś nowosć w Kole-może Tobie też podpasuje. fajne mają wuceciki z tej serii-bez wargi za którą się zawsze brud zbiera.

http://kolo.com.pl/produkt/umywalka_icon_60_cm_z_otworem_z_przelewem/37890

Czuszka, to umywalka jest świetna!! Wrzucam na listę do górnej łazienki, bo potrzebuję 2 :)

BTW, to jest w ogóle umywalka Keramagu - czy Koło miało jakąś fuzję z Keramagiem? :rolleyes:

[quote=Moorela;5712998

I jeszcze jedno Koktajl - masz już Bozza u siebie? Macałaś? :) Zadowolona jesteś?

mam już te baterie (tzn mam wiekszosc bo nie mam jeszcze dwóch elementów zewnetrznych do umywalek bo nie wiedzialam jeszcze wtedy jakie umywalki będą i stwierdziłam ze dokupię jak będa juz ostatcznie wybrane umywalki i zamontowane-zebym widziala która wylewka będzie lepsza czy dłuższa czy krótsza ( one chyba maja 17 lub 22 cm do wyboru)

myślę że jako baterie są ok - w sensie jakosciowym bo włąsnie głównie ze względu na wygląd je wybrałam- chciałam w miarę porządne baterię i ta wychodziła najbardziej cenowo korzystnie ( są jeszcze np paffoni chyba seria stick-ogolnie paffoni tez nie są złe ale kludi podobały mi sie bardziej, a np taki steinberg za min 1000zł za sztukę to było za duzo-mam 3 łazienki)

tylko ten element okrągły-maskujący jest z plastiku no ale teraz w domu tez mam np kludi ktory był zamontowany 12 lat temu, tez te maskownice są plastikowe i jakos nic sie temu przez lata nie stało

co do musy- a wolałabys isc bardziej w zielenie, brązy czy niebieski? bo myślę że przy tych 4 kolorach musiałabys wybrac maksymalnie 2 bo jesli wzielabys jeden z niebieskiego, jeden z zieleni i jeden z brązów plus białą plytka to byłby to zbyt duzy rozrzut i mogłoby to być zbyt chaotyczne

co do mycia i mydlin- wszystko sie brudzi i wszystko trzeba będzie myc ale moze byc tak ze z dolnej łązienki bedziecie korzystac rzadziej i nie będą az tak bardzo te płytki zabrudzone?

Marzenko,

Cieszę się, że na coś się zdało pimkanie w programie ;).

Pliki wysłałam - jakbyś miała pytania to pisz :).

Ja też mam już kupione baterie kludi bozz - jakość (na sucho) pierwsza klasa. Mam krótszą wylewkę.

mam już te baterie (tzn mam wiekszosc bo nie mam jeszcze dwóch elementów zewnetrznych do umywalek bo nie wiedzialam jeszcze wtedy jakie umywalki będą i stwierdziłam ze dokupię jak będa juz ostatcznie wybrane umywalki i zamontowane-zebym widziala która wylewka będzie lepsza czy dłuższa czy krótsza ( one chyba maja 17 lub 22 cm do wyboru)

myślę że jako baterie są ok - w sensie jakosciowym bo włąsnie głównie ze względu na wygląd je wybrałam- chciałam w miarę porządne baterię i ta wychodziła najbardziej cenowo korzystnie ( są jeszcze np paffoni chyba seria stick-ogolnie paffoni tez nie są złe ale kludi podobały mi sie bardziej, a np taki steinberg za min 1000zł za sztukę to było za duzo-mam 3 łazienki)

tylko ten element okrągły-maskujący jest z plastiku no ale teraz w domu tez mam np kludi ktory był zamontowany 12 lat temu, tez te maskownice są plastikowe i jakos nic sie temu przez lata nie stał

Moorelko sporo baterii kludi jest w armaluksie w bd cenach na 100% cały zestaw kido

Edytowane przez Kaśka73