Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie widziałam i nawet obfotografowalam telefonem, dysponuję 4 zdjęciami dość żenującej jakości :-) pamiętam, że kiedyś już ja oglądałam, ale teraz cena mocno spadła i tak sobie myślę.... Tytyryty...

Ivy, myślałam o Twoim salonie i biblioteczce, lubisz niesymetryczne regały? Może wrzucę u Julianny parę zdjęć?

Ivy, myślałam o Twoim salonie i biblioteczce, lubisz niesymetryczne regały? Może wrzucę u Julianny parę zdjęć?

Jak tylko masz cos co mogę przemyśleć to jestem za:yes: myśle wlasnie o tych regałach/biblioteczkach zabudowach i zastanawiam jak to "dostosowac" do nas...bo to fajny pomysl...wiec za każda pomoc dziekuję z góry :hug:

Właśnie widziałam i nawet obfotografowalam telefonem, dysponuję 4 zdjęciami dość żenującej jakości :-) pamiętam, że kiedyś już ja oglądałam, ale teraz cena mocno spadła i tak sobie myślę.... Tytyryty...

:yes::yes::yes:

Edytowane przez ivy17

Magda co do fug- rozsadny kafelkarz:) nie wszystkim sie tacy trafiaja:) Moorela- mnie sie podobaja ciete plytki ala mozika - na stronie architektow Tamizo jest jedna wizualizacja( potem jej poszukam) bialo szarej lazienki wlasnie z takimi plytkami i wedlug mnie wyglada fo super( ja widzialam jedne plytki ale nie podobal mi sie ani ich kolor ani kolor "ciecia") te jasne wygladaja duzo lepiej:)

Marzenko, świetnie to ujęłaś - dokładnie tak się czuję (300% normy). I z tego co czytałam u Sharlotki podobnie kiełbasi się poza pracą :(. Nic to... damy radę (?) Przynajmniej staram się tak myśleć :). Wysyłam moc serdeczności :hug:

Ivy, widzę u Julianny, że jednak szukasz czegoś innego do salonu w części książkowej, wklejam zatem u siebie w ramach ciekawostki. Mnie z kolei bardzo się podobają takie niesymetryczne regały:

maciekskupinski__normal_08%2520jaracza.jpg

Powyżej z projektu Macieja Skupińskiego.

A tu z realizacji jednej z forumowiczek - niestety nie zapisałam której :(

Edit: Już wiem dzięki Rere, że to dom Oksymoron - piękny... :yes:

iBj3jba9VMI5LImphB.jpg

I jeszcze takie, z houzz.

i3_main.jpg

Acha, pytałaś o wkład kominkowy: to Hajduk Volcano. Mam nadzieję, że nie masz o nim złych informacji ;)

Koktajl, które jasne wyglądają lepiej? Bo już się pogubiłam :(

Ewuniu, dziękuję, wysłałam Ci coś na priv, tymczasem :hug:

Edytowane przez Moorela

ja twoim zdjeciu są dwa kolory płytek na ścianie-jaśniejsze i ciemniejsze-ty pisałaś ze tobie podobaja się te jaśniejsze a ja dopisałam, że te jaśniejsze które tobie się podobają są ładniejsze od tych co ja widziałam:) wiem pokomplikowałam:)

tu jest link do wnętrz tamizo gdzie zastosowano podobne płytki (na koncu strony)

http://tamizo.pl/EN/projects/interiors/96/loft_interior_design_lodz.html

ewentualnie mozaika ale efekt bedzie podobny- wedlug mnie ze snieżna bielą wygląda super

Edytowane przez koktajl

Ivy, widzę u Julianny, że jednak szukasz czegoś innego do salonu w części książkowej, wklejam zatem u siebie w ramach ciekawostki. Mnie z kolei bardzo się podobają takie niesymetryczne regały:

A tu z realizacji jednej z forumowiczek - niestety nie zapisałam której :(

iBj3jba9VMI5LImphB.jpg

ta realizcja jest moją faworytką na ewentualne regały :rolleyes:

bardzo dziękuję ...za cały czas nie wiem co ja chcę:sick:...miało nie byc kominka ...a może bedzie...miał być w tej własnie niezagospodarowanej cześci ewenyualnie /tej ze scienta scianą/ ale jak zaczeliśmy sie zastanawiac to nie ma tam komina :sick: i mógł by być tylko w tej gdzie planujemy TV i sofę :rolleyes: i mam wielki mętli...jednak szukam dalej .. tak to jest jak trzeba sie do planów dopasowac a nie są one do końca spójne z potrzebami ;)

Ide poczytac u Ciebie o kominku - czyli jak go obudować....bo moze bedzie ale musiała by być wersja niskobardzobudżetowa bo nie ma go w budżecie :rolleyes:

P.S wrzucisz fotk płytek

Moorela, to jest biblioteczka naszej forumowej Oksymoron. Niestety jej dziennik nie chce się włączyć. Ale zdjęcia domu można zobaczyć na domplusdom

własnie szukalam jej dziennika... uwielbiam jeszcze to zdjęcie...znaczy lampę :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

http://www.domplusdom.pl/sites/default/files/imagecache/the_look_gallery/images/look/pomalama_m_2.jpg

mnie przed wykonaniem takiej (lub podobnej) biblioteczki wstrzymuje jedno- wycieranie z niej kurzu- ale ja nienormalna jestem pod tym względem akurat...:)

Koktajl,

jesteś zupełnie normalna, zaręczam!!!:)

Ja też słabnę widząc te hektary do odkurzania, wyciągnąć każdą książkę, odkurzyć, odkurzyć półkę, ułożyć książki - lubię książki, nie lubię sprzątania wokół nich:)

Ivy,

a czemu Ty nie masz swojego wątku, co?????:) Nie żebym Cię od Morelki wyganiała:), ale może założysz?

chyba jeszcze chwilę, i chyba mam za dużo dylematów zeby mieć swoj wątek a za mało chęci/czasu/pomysłów/inspiracji a jednocześnie wiem, że na te wszystkie decyzje bedzie za mało czasu i ze i tak pewne wybory beda "na już" mimo wielu przemyślen, porad i planów...jak widze wasze domki to mój bedzie taki zwyklak...ale obiecuję poprawę..może nawet jak coś się ruszy w pewnych tematach założę " pół wątek" co by nikomu nie zaśmiecac moimi myślami i watpliwościami...:hug:

Fajne inspiracje biblioteczne!!! Skradnę Ci:)

Bardzo proszę, cieszę się, że się na coś przydałam :)

bardzo dziękuję ...za cały czas nie wiem co ja chcę:sick:...miało nie byc kominka ...a może bedzie...miał być w tej własnie niezagospodarowanej cześci ewenyualnie /tej ze scienta scianą/ ale jak zaczeliśmy sie zastanawiac to nie ma tam komina :sick: i mógł by być tylko w tej gdzie planujemy TV i sofę :rolleyes: i mam wielki mętli...jednak szukam dalej .. tak to jest jak trzeba sie do planów dopasowac a nie są one do końca spójne z potrzebami ;)

Ide poczytac u Ciebie o kominku - czyli jak go obudować....bo moze bedzie ale musiała by być wersja niskobardzobudżetowa bo nie ma go w budżecie :rolleyes:

P.S wrzucisz fotk płytek

Ivy, rozgość się u mnie i śmiało zaśmiecaj, trochę mi urozmaicisz wątek, bo mój dom to dopiero zwyklak będzie, jak patrzę na pomysły inych dziewczyn, to już parę razy miałam zakończyć swój dziennik ;) O kominku nie pisałam za wiele, ale jak chcesz, to na priv podeślę Ci wycenę montażu wkładu i obudowy, zobaczysz ile tych kosztów i za co. Sam wkład to raczej do tańszych należy, ale my też za dużo nie planujemy palić.

Rere, dziękuję za namiar na Oksymoron. Cały jej dom mi sie podoba, a za Chinu Ludowe nie mogłam odgrzebać, czyje to były wnętrza :)

PS. Rere, a kiedy Twój wątek startuje :rolleyes:

mnie przed wykonaniem takiej (lub podobnej) biblioteczki wstrzymuje jedno- wycieranie z niej kurzu- ale ja nienormalna jestem pod tym względem akurat...:)

Koktajl, moja mama ciągle się zastanawia, kto mi to wszystko posprząta, bo już w mieszkaniu dwupokojowym sprzątam doraźnie ;) Sprawa wygląda tak: jest dużo książek, muszę gdzieś je upchać, nie wchodzi w grę trzymanie książek za szybą, bo jakoś mi to nie pasuje, innymi słowy jestem skazana na regał i koty mieszkające na nim ;) to już niech to będzie jakiś fajny regał chociaż :)

Edytowane przez Moorela