Moorela 21.01.2013 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Acha Ivy, wklejam zdjęcia płytek (o te jasne chodzi - oczywista oczywistość) - co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.01.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ivy, rozgość się u mnie i śmiało zaśmiecaj, trochę mi urozmaicisz wątek, bo mój dom to dopiero zwyklak będzie, jak patrzę na pomysły inych dziewczyn, to już parę razy miałam zakończyć swój dziennik O kominku nie pisałam za wiele, ale jak chcesz, to na priv podeślę Ci wycenę montażu wkładu i obudowy, zobaczysz ile tych kosztów i za co. Sam wkład to raczej do tańszych należy, ale my też za dużo nie planujemy palić. ja własnie widząc rózne cuda nie wiem czy zaczynać...dziękuję jednak za gościnę pewnie z niej jeszcze skorzystam Jesli mogła bys mi o kominku napisac było by super, będee wiedziała ile mniej wiecej taka przyjemniość bo tej pory miało go nie byc i ....nie wiem czy bedzie na niego budżet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 21.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Rere, dziękuję za namiar na Oksymoron. Cały jej dom mi sie podoba, a za Chinu Ludowe nie mogłam odgrzebać, czyje to były wnętrza PS. Rere, a kiedy Twój wątek startuje yyyy... jeszcze nie wiem. Pewnie jak dostanę cokolwiek od architekta A płytki mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.01.2013 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ivy, wysłałam Ci na priv informacje dot. kominka. Jeśli nie kominek, to może rozważ montaż kozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.01.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 mnie sie podobają te jasniejsze- te cięte na ściane tam gdzie je chcesz, normalne na podłoge a reszta scian w bieli ( farba czy kafelki)to może zrób płytką tą biblioteczkę? tak żeby była tylko na jedną szerokość ksiązki- wtedy nie będziesz miała z tyłu tyle kurzu ( mnie ksiązki za szybą też nie pasują) no chyba, ze masz ich tak dużo ze bedą upchane na dwie szerokosci ksiązki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.01.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Acha Ivy, wklejam zdjęcia płytek (o te jasne chodzi - oczywista oczywistość) - co myślicie? Płyteczki bardzo dobrze się prezentują...muszę podjechać je zobaczyć Myśle ze moga fajnie wyglądać u Ciebie A cena jest rewelacja... Z kozą musze poczytać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.01.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 No własnie z kozą nie ma tyle ceregieli z tego co czytałam u innych (Spirea, Salik i Sheenaz, Tatarak), poza tym odpadają koszty obudowy, bo koza sama w soba jest już wykończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.01.2013 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Moorela, u mnie koszt kozy i komina wychodził ok. 10 tys. zł. - ok. 6 tys. koza i ok. 4 tys. komin. M. in. z tego względu podarowaliśmy ją sobie. Ale dla nas kominek/koza nie było must have. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.01.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Pamiętam, Spirea, że ostatecznie zostaliscie bez kozy, nie miałam jednak świadomości, że to takie koszty, zaskakująca jest cena komina, czy to kwestia jego długości, czy normalna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.01.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Nie wiem, czy normalna cena. Komin, jak u każdego pewnie, musiał przejść od parteru przez poddasze i wyjść kawałek ponad dach. Do stropu miała być kwasówka, a ponad stropem komin dwuścienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.01.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Acha Ivy, wklejam zdjęcia płytek (o te jasne chodzi - oczywista oczywistość) - co myślicie? Ja myślę I przyszłam zapisać się do grupy "zwykłych domków" . Wiecie... inspiracje, inspiracjami, a życie... Dziękuję za priva Marzenko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.01.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja też się zapisuję do grupy pt: "zwykłe domy". Świetnie to Ewo ujęłaś - często mamy szumne plany i marzenia, świetnie sprawdzające się pod warunkiem, że: a/ ma się z milion USD na wykończeniówkę; b/ metraż domu to jakieś 600 m; c/ wysokość pomieszczeń - ze cztery metry co najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.01.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja też się zapisuję do grupy pt: "zwykłe domy". Świetnie to Ewo ujęłaś - często mamy szumne plany i marzenia, świetnie sprawdzające się pod warunkiem, że: a/ ma się z milion USD na wykończeniówkę; b/ metraż domu to jakieś 600 m; c/ wysokość pomieszczeń - ze cztery metry co najmniej tez się zapisuję:rolleyes: chyba pasuję, bo : a/ nie mam takiego budżetu b/ metraz to 1/4 tego c/ wysokośc trochę wiecej jak połowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 23.01.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 TO MNIE TEZ PROSZE DO GRUPY PRZYJAC:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.01.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Gumiśka, niezły żart:lol2: - Ty NAPRAWDĘ uważasz, że masz zwykły dom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.01.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Ufff... ciężki dzień za mną... P. mówi do mnie, że jakaś nowa grupa na FM się utworzyła "Zwykłe domy", a ja widzę, że tu jakieś żartobliwe towarzystwo się zebrało Ewa, Twój wątek jest chyba jednym z najciekawszych wątków wnętrzarskich na FM, studnią nięzwykłych inspiracji, z których wyciągasz to co najlepsze, a kolejne projekty Twoich pomieszczeń hitem, wiem, że część rzeczy masz już zachomikowanych, więc jesteś skazana na wyrzucenie z grupy "Zwykłe domy" Sharlotka, widziałam w Twoim wątku, że doświadczałaś krytyki, że dom biało-szaro-czarny to nie najlepszy pomysł, a wg mnie najważniejsze to taki pomysł mieć i konsekwentnie go realizować Twój dom na pewno będzie wyjątkowy, bo znalazłaś koncepcję, która jest oryginalna i dbasz o nią - przepraszam, ale wyrzucam Cię ze Zwykłych domów Gumiśka, ostatnio strzelasz energią i dobrym humorek na FM, rozumiem, że akces do Zwykłych domów to apogeum Twojej szampańskiej żartobliwej fazy? Ivy, Ciebie nie spunktuję tylko dlatego, że nie mam namacalnego dowodu w postaci Twojego wątku Wiecie co, chyba kupię te płytki Azulev Nord Perla... Mam jakieś obiekcje w związku z ich ceną (nie to, że planuję powiesić sobie w łazience cenę za metr kwadratowy , ale raczej boję się, że odbije się to na ich jakości), ale oferta naprawdę jest kusząca... Muszę zaciągnąć P. do sklepu, niech się wypowie, choć z drugiej strony wiem, że stanie i oznajmi "No, fajne, fajne" tak jak przy wszystkich poprzednich , ale zawsze to odpowiedzialność rozmyje się na 2 osoby, nie? PS. A tak w ogóle to uważam, że nawet mając kupę kasy i dom "Karingtona" można skaszanić jego wystrój. Widziałam już wnętrza, gdzie było wszystko i nic, albo kilka symboli luksusu zupełnie nie współgrających razem i tworzących groteskę. Pieniądze to nie wszystko! O! I tego się trzymajmy! Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.01.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ewa... jesteś skazana na wyrzucenie z grupy "Zwykłe domy" Kurcze, ale ekskluzywna się ta grupa od razu zrobiła Toż przecież pisałam, że inspiracje są dla zmyły (coby ktokolwiek zaglądał ). No ale rozumiem Pani Prezes grupy "ZD", że potrzeba tu dowodów. Niechże będzie nim fakt, który pomoże Ci w wyborze płytek, że moja mozaika (dla przypomnienia) kosztowała całe 10.90 za plasterek . Postuluję choć o status sympatyka grupy, może z czasem mnie wcielicie Pomysł podziału odpowiedzialności na pół muszę opatentować (tylko moje pomysły niestety nie są tak łatwo akceptowane). Póki co udało mi się z cegłą - K. jest z niej dumny tak samo jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ufff... ciężki dzień za mną... P. mówi do mnie, że jakaś nowa grupa na FM się utworzyła "Zwykłe domy", a ja widzę, że tu jakieś żartobliwe towarzystwo się zebrało Ivy, Ciebie nie spunktuję tylko dlatego, że nie mam namacalnego dowodu w postaci Twojego wątku Gwarantuję,że moja kandydatura jest idealna Moj domek taki bedzie deweloperski, taki bez szału i atrakcji wiec nadaje sie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Wiecie co, chyba kupię te płytki Azulev Nord Perla... Mam jakieś obiekcje w związku z ich ceną (nie to, że planuję powiesić sobie w łazience cenę za metr kwadratowy , ale raczej boję się, że odbije się to na ich jakości), ale oferta naprawdę jest kusząca... Muszę zaciągnąć P. do sklepu, niech się wypowie, choć z drugiej strony wiem, że stanie i oznajmi "No, fajne, fajne" tak jak przy wszystkich poprzednich , ale zawsze to odpowiedzialność rozmyje się na 2 osoby, nie? najlepiej kup po 3-4 płytki róznyech swoich typów, podjedź na budowe i zobacz jak bedą się prezentować w Twoim pomieszczeniu - w Maxfliz bez problemu zwrocisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 24.01.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts