Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy, rozgość się u mnie i śmiało zaśmiecaj, trochę mi urozmaicisz wątek, bo mój dom to dopiero zwyklak będzie, jak patrzę na pomysły inych dziewczyn, to już parę razy miałam zakończyć swój dziennik ;) O kominku nie pisałam za wiele, ale jak chcesz, to na priv podeślę Ci wycenę montażu wkładu i obudowy, zobaczysz ile tych kosztów i za co. Sam wkład to raczej do tańszych należy, ale my też za dużo nie planujemy palić.

ja własnie widząc rózne cuda nie wiem czy zaczynać...dziękuję jednak za gościnę :hug: pewnie z niej jeszcze skorzystam :rolleyes:

Jesli mogła bys mi o kominku napisac było by super, będee wiedziała ile mniej wiecej taka przyjemniość bo tej pory miało go nie byc i ....nie wiem czy bedzie na niego budżet ...;)

mnie sie podobają te jasniejsze- te cięte na ściane tam gdzie je chcesz, normalne na podłoge a reszta scian w bieli ( farba czy kafelki)

to może zrób płytką tą biblioteczkę? tak żeby była tylko na jedną szerokość ksiązki- wtedy nie będziesz miała z tyłu tyle kurzu ( mnie ksiązki za szybą też nie pasują) no chyba, ze masz ich tak dużo ze bedą upchane na dwie szerokosci ksiązki

Acha Ivy, wklejam zdjęcia płytek (o te jasne chodzi - oczywista oczywistość) - co myślicie?

Ja myślę :yes:

I przyszłam zapisać się do grupy "zwykłych domków" ;). Wiecie... inspiracje, inspiracjami, a życie... :lol2:

Dziękuję za priva Marzenko :hug:

Ja też się zapisuję do grupy pt: "zwykłe domy".

Świetnie to Ewo ujęłaś - często mamy szumne plany i marzenia, świetnie sprawdzające się pod warunkiem, że:

a/ ma się z milion USD na wykończeniówkę;

b/ metraż domu to jakieś 600 m;

c/ wysokość pomieszczeń - ze cztery metry co najmniej

:rotfl:

Ja też się zapisuję do grupy pt: "zwykłe domy".

Świetnie to Ewo ujęłaś - często mamy szumne plany i marzenia, świetnie sprawdzające się pod warunkiem, że:

a/ ma się z milion USD na wykończeniówkę;

b/ metraż domu to jakieś 600 m;

c/ wysokość pomieszczeń - ze cztery metry co najmniej

:rotfl:

tez się zapisuję:rolleyes::rolleyes: chyba pasuję, bo :

a/ nie mam takiego budżetu

b/ metraz to 1/4 tego

c/ wysokośc trochę wiecej jak połowa

Ufff... ciężki dzień za mną...

P. mówi do mnie, że jakaś nowa grupa na FM się utworzyła "Zwykłe domy", a ja widzę, że tu jakieś żartobliwe towarzystwo się zebrało ;)

Ewa, Twój wątek jest chyba jednym z najciekawszych wątków wnętrzarskich na FM, studnią nięzwykłych inspiracji, z których wyciągasz to co najlepsze, a kolejne projekty Twoich pomieszczeń hitem, wiem, że część rzeczy masz już zachomikowanych, więc jesteś skazana na wyrzucenie z grupy "Zwykłe domy" :p

Sharlotka, widziałam w Twoim wątku, że doświadczałaś krytyki, że dom biało-szaro-czarny to nie najlepszy pomysł, a wg mnie najważniejsze to taki pomysł mieć i konsekwentnie go realizować :yes: Twój dom na pewno będzie wyjątkowy, bo znalazłaś koncepcję, która jest oryginalna i dbasz o nią - przepraszam, ale wyrzucam Cię ze Zwykłych domów :p

Gumiśka, ostatnio strzelasz energią i dobrym humorek na FM, rozumiem, że akces do Zwykłych domów to apogeum Twojej szampańskiej żartobliwej fazy? :lol2:

Ivy, Ciebie nie spunktuję tylko dlatego, że nie mam namacalnego dowodu w postaci Twojego wątku :)

Wiecie co, chyba kupię te płytki Azulev Nord Perla... Mam jakieś obiekcje w związku z ich ceną (nie to, że planuję powiesić sobie w łazience cenę za metr kwadratowy :lol2:, ale raczej boję się, że odbije się to na ich jakości), ale oferta naprawdę jest kusząca... Muszę zaciągnąć P. do sklepu, niech się wypowie, choć z drugiej strony wiem, że stanie i oznajmi "No, fajne, fajne" tak jak przy wszystkich poprzednich ;), ale zawsze to odpowiedzialność rozmyje się na 2 osoby, nie? ;)

PS. A tak w ogóle to uważam, że nawet mając kupę kasy i dom "Karingtona" ;) można skaszanić jego wystrój. Widziałam już wnętrza, gdzie było wszystko i nic, albo kilka symboli luksusu zupełnie nie współgrających razem i tworzących groteskę. Pieniądze to nie wszystko! O! I tego się trzymajmy! :)

Edytowane przez Moorela

Ewa... jesteś skazana na wyrzucenie z grupy "Zwykłe domy" :p

Kurcze, ale ekskluzywna się ta grupa od razu zrobiła :p Toż przecież pisałam, że inspiracje są dla zmyły :rotfl: (coby ktokolwiek zaglądał :lol2:). No ale rozumiem Pani Prezes grupy "ZD", że potrzeba tu dowodów. Niechże będzie nim fakt, który pomoże Ci w wyborze płytek, że moja mozaika (dla przypomnienia) kosztowała całe 10.90 za plasterek :D. Postuluję choć o status sympatyka grupy, może z czasem mnie wcielicie :p

Pomysł podziału odpowiedzialności na pół muszę opatentować (tylko moje pomysły niestety nie są tak łatwo akceptowane). Póki co udało mi się z cegłą - K. jest z niej dumny tak samo jak ja :D

Ufff... ciężki dzień za mną...

P. mówi do mnie, że jakaś nowa grupa na FM się utworzyła "Zwykłe domy", a ja widzę, że tu jakieś żartobliwe towarzystwo się zebrało ;)

Ivy, Ciebie nie spunktuję tylko dlatego, że nie mam namacalnego dowodu w postaci Twojego wątku :)

Gwarantuję,że moja kandydatura jest idealna :rolleyes: Moj domek taki bedzie deweloperski, taki bez szału i atrakcji wiec nadaje sie idealnie ;)

Wiecie co, chyba kupię te płytki Azulev Nord Perla... Mam jakieś obiekcje w związku z ich ceną (nie to, że planuję powiesić sobie w łazience cenę za metr kwadratowy :lol2:, ale raczej boję się, że odbije się to na ich jakości), ale oferta naprawdę jest kusząca... Muszę zaciągnąć P. do sklepu, niech się wypowie, choć z drugiej strony wiem, że stanie i oznajmi "No, fajne, fajne" tak jak przy wszystkich poprzednich ;), ale zawsze to odpowiedzialność rozmyje się na 2 osoby, nie?

najlepiej kup po 3-4 płytki róznyech swoich typów, podjedź na budowe i zobacz jak bedą się prezentować w Twoim pomieszczeniu - w Maxfliz bez problemu zwrocisz