msdracula 01.02.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Płytki bardzo fajne, więc dołącze i mój głos, kłaść!!!! łapka słodziachna i widzę, że jesteś moją imienniczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 01.02.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 witam serdecznie jak to mozliwe, ze tutaj wczesniej nie zagladalam ?? poprawie sie, obiecuje choc sporo nadrabiania zauwazylam piękne płytki (te poniżej) i bardzo bardzo Ci dziekuje za zdjecia z salonu - plytki sa cudne mam nadzieje, ze niedlugo pochwalisz sie realizacją Jakaś taka płytka na przykład, w śmiesznej cenie w dodatku! płytka cięta udająca mozaikę, do tego jest większy format na podłogę... AZULEV NORD PERLA - to ta jasniejsza [ATTACH=CONFIG]162761[/ATTACH] choć numerem jeden zostaje Zień na razie. są cudne muszę je koniecznie zobaczyć na zywo !!! znalazlam ich cene i nie ukrywam, ze rozwiazaloby to kilka moich klopotów i moze jeden temat bym zamknela w kwestii kozy - my planujemy koze, nam instalator tlumaczył, że przy nowym (zaznaczam nowym) kominie murowanym z pełnej cegly, ktory ma dobry ciag i nawiewy, wklad z kwasówki nie jest wymagany (ja mu wierze ) moze porozmawiasz ze swoimi fachowcami i uda sie umiescic koze - one sa teraz takie piękne pozdrawiam i trzymam kciuki za dobre wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.02.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 płyteczki :yes: Ivy, dzięki za głos, jak sprawy salonowe, bo coś wątek przygasł... Kładź te płytki! Będziesz szczesliwa jak juz połozysz. A są ładne. naprawdę! ..a mała rączka... mm.. cudna! Mila, jak położę, zapraszam na wizję lokalną Moja Droga, czy ja Ci przypadkiem z czymś nie zalegam? jakieś namiary... czy coś... Marzenko, Kurcze mam zawsze problem z załapaniem o co chodzi, bo czytam, a nie widzę o czym piszecie. Dopiero potem zaskakuję, żeś pewnie coś pokazała w dzienniku . Zajrzałam i dołączam do chóru - nie są za jasne, są fajne . Ucałuj łapkę Dziękuję bardzo za głos Ewo, bardzo się cieszę Morelka wcale nie za jasna Miałam podobny dylemat z pralnią, kupowałam co prawda zwykłe gresy, takie jasne i w macie Bałam się jak cholera, że na takim jaśniutkim będzie wszystko widać ale jednak byłam w błędzie bo cała prawda wyszła dopiero po położeniu.Okazało się, że idealne są jeśli chodzi o utrzymywanie czystości a nie jedno już zdążyły przeżyć z racji miejsca w jakim zostały położone. Te Twoje "betoniki" są śliczne Teraz na tych ostatnich zdjęciach jak widać strukturę - jest super i raczej nie będziesz miała z nimi problemu a ciemniejsze mogłyby być jednak za ponure. To baaardzo dobre wieści są Tutli!! Kłaść, kłaść!!! Piękna jest Dzięki Rere, że jesteś i zaglądasz Marzenko, bardzo ładne te szarości. Takie w sam raz. Nie zastanawiaj się nawet. Dzięki Madziu, jak mówsz, że w sam raz, to tak musi być Płytki bardzo fajne, więc dołącze i mój głos, kłaść!!!! łapka słodziachna i widzę, że jesteś moją imienniczką A no to wspaniale!! Dzięki za głos Marzenko witam serdecznie jak to mozliwe, ze tutaj wczesniej nie zagladalam ?? poprawie sie, obiecuje choc sporo nadrabiania zauwazylam piękne płytki (te poniżej) i bardzo bardzo Ci dziekuje za zdjecia z salonu - plytki sa cudne mam nadzieje, ze niedlugo pochwalisz sie realizacją są cudne muszę je koniecznie zobaczyć na zywo !!! znalazlam ich cene i nie ukrywam, ze rozwiazaloby to kilka moich klopotów i moze jeden temat bym zamknela w kwestii kozy - my planujemy koze, nam instalator tlumaczył, że przy nowym (zaznaczam nowym) kominie murowanym z pełnej cegly, ktory ma dobry ciag i nawiewy, wklad z kwasówki nie jest wymagany (ja mu wierze ) moze porozmawiasz ze swoimi fachowcami i uda sie umiescic koze - one sa teraz takie piękne pozdrawiam i trzymam kciuki za dobre wybory Słonko, witam serdecznie my się mijamy ciągle w różnych wątkach zaraz pobiegnę do Ciebie z rewizytą. Dziękuję za głos w sprawie płytek. Z kozą to lekko Ci się pokiełbaskowało, bo koza miała być dla Ivy, a u mnie już stoi kominek i nawet się pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.02.2013 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 płytki fajne, ale nie rektyfikowane, więc może być problem z ułożeniem na minimalną fugę Wojgoc, rozumiem, że jesteś za a nawet przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.02.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Wojgoc, rozumiem, że jesteś za a nawet przeciw jestem za:D - tylko przy kupnie trzeba bacznie czytac oznaczenia na kartonach co by byly jednej kalibracji, jednego odcienia, serii, by problemów ze zbyt szeroką fuga nie było. o strzalce z kierunkiem ukladania z tylu plytki nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.02.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 No właśnie... możesz mi podpowiedzieć, gdzie dokładnie trzeba patrzeć (na pudełko) i jako oznaczenia sprawdzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaimarek 02.02.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Najpierw się przywitam potem zagłosuję Z racji własnej wykończeniówki zaczęlam intensywnie podczytywać innych no i trafiłam do Ciebie Moorelko, gdzie szczerze powiem poczułam się jak u siebie Mamy podobny gust i twoje szarości "przemawiają" do mnie niesamowicie. Plytki są cuudne i nie obawiaj sie że za jasne, bo one są idealne:yes: a pomysł z przecinaniem podłogowej płytki suuper ekonomiczny:) jeśli pozwolisz to go u siebie wykorzystam:) Jak się już tak "wcięłam" do Ciebie to podpytam cichutko czy kupiłaś już tę miskę wc Linea Blue o której pisałaś? Też się nad nią głowię już od paru dni i nie wiem czy skusic się czy nie.....mam obawy co do jakości tego "cudeńka" Czytałam na forum, że to chińszczyzna..hmm Dobrej nocy wszystkim Magda Edytowane 2 Lutego 2013 przez magdaimarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.02.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 No właśnie... możesz mi podpowiedzieć, gdzie dokładnie trzeba patrzeć (na pudełko) i jako oznaczenia sprawdzać? na któryms boku opakowania - trudno mi powiedziec jak to wyglada w przypaku płytek AZULEV, ale patrz aby wszystkie symbole byly takie same. Ojciec - kafelkarz bedzie wiedzial na co patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.02.2013 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Taaaa, tylko ja się zobowiązałam, że ja wszystko załatwiam, a on ma tylko położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.02.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Jak się już tak "wcięłam" do Ciebie to podpytam cichutko czy kupiłaś już tę miskę wc Linea Blue o której pisałaś? Też się nad nią głowię już od paru dni i nie wiem czy skusic się czy nie.....mam obawy co do jakości tego "cudeńka" Czytałam na forum, że to chińszczyzna..hmm Dobrej nocy wszystkim Magda Cześć Magda dobrze trafiłąś, na FM (niekoniecznie u mnie) znajdziesz dużo fajnych pomysłów i ludzi z entuzjazmem Miskę LB jeszcz eni kupiłam, jestem na nią w zasadzie zdecydowana na 100%, ale chyba jeszcze wezmę u nich umywalkę i czekam aż się zdecyduję, żeby za jednym zamachem (kosztem transportu) zamówić O jakości można trochę poczytać na forum, ludzie są raczej zadowoleni, ja wychodzę z założenia, że łatwiej będzie zmienić miskę WC niż kafle, więc dlaczego nie spróbować? Jak tylko zakupię, na pewno się pochwalę Pozdrawiam i powodzenia w Twojej wykończeniówce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.02.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Marzenko, a szukałaś już firmy, która potnie płytkę podłogową na mozaikę? Znasz cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.02.2013 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ewa, szczerze mówiąc, to mamy znajomą firmę, która się tym zajmuje nie orientowałam się jeszcze, nie mam tego dużo 1m2 w porywie. I cięcie proste, bo na prostokąty. Bardziej mnie martwi reakcja mojego taty, który zobaczy tę drobnicę, żeby z kwikiem nie uciekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.02.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Szczęściara . Ja dowiadywałam się u siebie (gdy jeszcze nie miałam mojej mozaiki) i niestety przy moim metrażu było to nieopłacane . Te kawałeczki można chyba przykleić na siatkę i będzie jak rasowa mozaika. Słyszałam też, że niektórzy nacinają płytkę tylko do połowy. Nacięcie uzupełnia się fugą i nie widać różnicy, ale wtedy między płytkami fugi też muszą być cieniutkie. Najlepiej wygląda to na rektyfikowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.02.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ewa, szczerze mówiąc, to mamy znajomą firmę, która się tym zajmuje nie orientowałam się jeszcze, nie mam tego dużo 1m2 w porywie. I cięcie proste, bo na prostokąty. Bardziej mnie martwi reakcja mojego taty, który zobaczy tę drobnicę, żeby z kwikiem nie uciekł gdzie wy nie macie znajomych:D o reakcję sie nie martw, bo plytka po cieciu bedzie jak kazda inna mozaika:yes:. Ty lepiej zarezerwuj sobie w Maxfliz odpowiednią ilośc m2 tych płytek, bo u nich róznie bywa z zapasami, zwlaszcza tej samej serii i kalibracji:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.02.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Morela kolor płytek bardzo fajny i praktyczny ,ja mam szaraki w mojej łązience i super kurzu nie widać,a masz plany jak zrobić swoje schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.02.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 .... ja wychodzę z założenia, że łatwiej będzie zmienić miskę WC niż kafle, więc dlaczego nie spróbować? Jak tylko zakupię, na pewno się pochwalę nie jestem tego taka pewna-każda muszla różni się od siebie nieznacznie (albo i znacznie) rozstawem śrub mocujących- dlatego też gdy jeden z moich znajomych stłukł kibelek to poźniej szukał po całej polsce dokładnie tego samego modelu ( miał szczęscie bo to jakaś końcówka byłą i znalazł się jeszcze jakiś jeden) myślę, że musisz podjąć ostateczną decyzję juz niedługo bo trzeba go dopasować przed płytkowaniem a nie wiadomo jak długo będziesz jeszcze musiała czekać na dostawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.02.2013 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A to ciekawe koktajl, bo wydawało mi się, że rozstaw śrub jest standardowy (18cm czy 28, nie pamiętam)... P. mi tu mruczy z nosem w książce, że faktycznie rozstaw jest standardowy (oczywiście trzeba zwracać uwagę, żeby dany rodzaj muszli pasował do stelaża, który masz zamontowany. Może ten Twój znajomy kupił coś naprawdę nietypowego? Basia, mam koncepcję, pokazywałam trochę zdjęć w poscie #159 w dzienniku. Ostatnio bardzo spodobały mi się te, które pokazała u Ciebie pestka, takie udające wiszące ale niestety u mnie się nie da takich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 może taki właśnie kupił... sama nie wiem- wiem natomiast, że u nas dopasowywali stelaż i miskę przed zabudową k-g żeby wszystko idealnie pasowało ( tak dopasowywali, że mój mąż strzaskał go, a potem po kryjomu kupił nową bo bał się przyznać hahaha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.02.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.02.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Morelo pytałas u Balbiny jaki blat do godmorgona będę dawać,więc dębowy drewniany,fronty zmieniam na dębowe -stolarz zrobi,a mam brzozowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts