Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Moorela, dawno nie zaglądałam, a u Ciebie już finisz :)

Bardzo ładna barierka. Nie wiem, czy był dodawała jeszcze pochwyt drewniany. Dla wygody użytkowania pewnie by się przydał, bo teraz są cienkie "listewki". Ale wygląda bardzo ładnie. Wszystkie cegły też super. Widziałam, że Casto sprzedawała te cegiełki taniej i żałuję, że nie kupiłam właśnie do kotłowni. Wygląda bardzo fajnie.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea, a gdzie tam finisz! Im dalej jesteśmy, tym bardziej zdaję sobie sprawę ile jeszcze przed nami :sick: ale dziękuję, celem jest przeprowadzka w wakacje, nie wiem czy realnym.

W kwestii barierki chciałabym uzyskac taki efekt (płaskownik zlicowany z drewnem).

Houzz_12.jpg

Bacardi - Guru palety, co myslisz o kolorze? Grafit - mówisz - będzie ok?

Marzenko coś mi sie wydaje że "ściągnę " od Ciebie barierkę :rolleyes: jest super i ta cegła :jawdrop: bardzo mi sie podoba . Mam pytanko czy zdradzisz mi jakie to są mniej wiecej koszta .. bo u mnie bedzie tego mniej wiecej tyle co u ciebie na pierwszym zbiegu od góry wiec moze jakoś mnie cena nie zabije :cool:

szkoda ze nie mam tylu pomieszczeń gospodarczych o ładne są te wszytskie cegiełki teraz :)

Koszt mojej barierki w sumie to 2 tyś.

Dużo? Mało?

Cieszę się, że się podoba :yes:

To jest cena już z malowaniem proszkowym. Wycena wersji ze stalą nierdzewną kosztowała 3,5 tyś. :sick:

nie znam cen ale ta jest dla mnie akceptowalna i myśle ze będę chciała zrobić coś takiego u nas :-)

Marzenko ciesze sie ze moglam pomoc :hug:Barierke masz swietna a jeszcze lepsza jej cena :) Najbardziej jednak zazdroszcze zdolnego taty.

Jejku jak mnie przydalaby sie taka "swojska" zlota raczka.Moglabym i 2 lata sie wykanczac byleby bylo to zrobione z sercem i dokladnoscia a nie jak przez niektorych pseudo fachmanow :bash:

Marzenko, ale super wygląda ta barierka, a cena bardzo do przyjęcia :yes: Chyba zapragnęłam takiej samej :yes: Wiesz, że mam nawet jakąś pokraczną wizualkę gdzie w paint kombinowałam podobną :lol2: Cieszę się, że u Ciebie mogłam ją zobaczyć choć na zdjęciach.

Cegiełki wyglądają świetnie i szare i żółte :yes: Zaczęłam się zastanawiać czy w naszej spiżarni nie powinny się znaleźć płytki? :rotfl:

Ogromnie mnie cieszą postępy u Was. Ech cudnie masz z Rodzinką :yes: We wszystkim widać serce i dbałość. Jestem ciekawa jak wyeksponujesz najpiękniejszą z pięknych płytek :D

Kakusek, dzięki za dobre słowo i trzymam za Ciebie kciuki, wiem, w czym problem, ale jakoś dasz radę, musisz dać!

Ewa, najpiękniejsza z płytek czyli która? :eek:

Bacardi, my dopiero poznajemy się z naszymi daszkami płaskimi i w zasadzie czkamy na porządną ulewę ;) najważniejsze, że w środku nie ma żadnych przecieków, choć całą zimę membrana leżała luzem bez obróbki. Pożyjemy, zobaczymy. Ogólne przemyślenia mam takie, że jeśli nie ma konieczności, to trzeba zdecydowanie unikać daszków płaskich. Jeśli chodzi o łańcuchy, to na razie nie montujemy, to nie jest duży daszek, tyle, że od strony zachodniej, to może faktycznie zawiewać wodę. Też temat do "pożyjemy, zobaczymy", najwyżej domontujemy je. Daszkowcy, chcieli byc pomocni i zaproponowali mi, że mogę takie lwy plujące zamontować... http://emoty.blox.pl/resource/runaway.gif

No a te Twoje wpusty to na bogato ;) Decydujesz się na to? Masz w ogóle temat przemyślany? Zdecydowałeś się na jakiś system?

Sharlotka, u Ciebie to dopiero będzie rakieta... ;)

Moorela temat w sumie miałem opisać w dzienniku ale wybiły nas ostatnie wydarzenia. W zasadzie to widzę, że mniej więcej to samo co u Was :)

Dach balastowy wg systemu trelleborg (aktualnie przynajmniej w polsce sealeco), warstwy

- paroizolacja folią PE

- izolacja termiczna XPS + kliny styropianowe do wyprofilowania spadków

- membrana EPDM (elastoseal) zamawiana i zgrzewana na wymiar, klejona a miejscu do ściany attykowej klejem adheslve 5000 i uszczelniona sealant black 5590 (to chyba widzę u Was na ścianie ;)

- geowłóknina

- żwirek frakcji 16/32

- na ściankach attykowych na membranę warstwa XPS z wyprawą tynkarską i od góry obróbka blacharska

tak więc wstępnie temat opanowany, to nad czym się zastanawiam to wypusty podgrzewane i czy stosować łańcuch przy wykuszu zamiast rynny :]

btw te lwy to by była atrakcja w okolicy ;)

Pokoje dziecięce - strasznie podoba mi się pomysł dla Małej:

uwielbiam turkus/ miętę w połączeniu z amarantem i jasnym różem ( moje córki mają taki miks kolorystyczny obecnie) - oczywiście meble białe - powstaje bardzo energetyczne, wesołe i radosne zestawienie:)

Ivy, byłam osobiście w superidustrialnym zakładzie slusarskim i wybieralam na żywca że slusarzem materiały, z tego co pamiętam, słupki mają 4cm, tralki 1 cm, wszystkie o przekroju kwadratu. Odstepy między tralkami to 10 cm na tych częściach skosnych, czyli na części prostej na pietrze będzie trochę więcej. Musiałabym to dokładnie pomierzyc przy okazji.