ivy17 22.03.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ivy, byłam osobiście w superidustrialnym zakładzie slusarskim i wybieralam na żywca że slusarzem materiały, z tego co pamiętam, słupki mają 4cm, tralki 1 cm, wszystkie o przekroju kwadratu. Odstepy między tralkami to 10 cm na tych częściach skosnych, czyli na części prostej na pietrze będzie trochę więcej. Musiałabym to dokładnie pomierzyc przy okazji. dziękuje własnie dostałam wyceny i za takie jak u Ciebie /musze poteirdzic teraz wymiary/ chcą w dwóch zakładach gdzie wyceniałam ok 830 zł /mb...muszę poszukać lepszej oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 22.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ivy 830 zl/mb to kosztuje barierka z elementów kutych;) zdecydowanie poszukaj kogoś innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.03.2013 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Moja cena wynosiła mniej wiecej 300zl za metr b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.03.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Marzenko, O tej "płytce" pisałam To przez moją skłonność do zdrobnień czasem trudno zrozumieć . Bardzo fajne kolory wybrałaś dla Dziewczynek Zaglądałaś ostatnio do Szocik? U niej fiolety i mięta w domku dla Majeczki. Będzie pięknie:wiggle: I grzejniki też ładne wybrałaś. Ja zafiksowałam się na wymiarach i nijak te z Thermy nam nie pasują, a tak bardzo mi się podobają. Najbardziej pasują mi z Instal Projekt i też właśnie zamawiam, ale ceny akcesoriów do grzejników wywołują ból głowy . Dużo zdrówka Czy Ty masz gdzieś wizualizację łazienki, gdzie planujesz "deskowe płytki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.03.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ivy 830 zl/mb to kosztuje barierka z elementów kutych;) zdecydowanie poszukaj kogoś innego:) Moja cena wynosiła mniej wiecej 300zl za metr b. własnie tak mi się wydawało, ale juz z trzeciego dostałam wycenę na 780 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.03.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ewa, nie mam, a gdzie tam, wiesz, że ja z tych "miszczów" painta, co to nie za bardzo... Płytki już kupione (deskowe na podłogę), teraz szukam ciepłego białego: większy format coś w stylu 25x60 + mozaika biała... Ivy, zaczynam się zastanawiać, czy nie opłacałoby Ci się przesłać do tego mojego dokładnego rysunku schodów, on by Ci to zrobił 3 x taniej, a potem zostałaby tylko kwestia montażu, co znowu nie jest takie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.03.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Jak chcesz to mogę wrzucić w program, tylko on wiesz jaki - nie wszystko w nim można zrobić. Potem możesz ćwiczyć w paint . Wyślij mi tylko wymiary i szczegóły co gdzie Ostatnio Yokasta chyba u mnie pisała o takich płytkach jakie potrzebujesz. Pokazała nawet swoją super łazienkę . Płytki kupowała w Casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.03.2013 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Ewa, ale jest komplet duża płytka + mozaika? Absolutnie Cię nie będę wykorzystywać, Ty i tak zarobiona jesteś! Pójdziemy na żywioł, a co tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.03.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Nie, ale białe płytki 60x25. Mozaikę można dobrać, albo pociąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.03.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Hmm... a gdzie Ty chcesz w ogóle tę mozaikę? Pokaż rzut łazienki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.03.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 No przecieżw dzienniku ma wszystko wytłumaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.03.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Moorelko bardzo fajny pomysl z ta zabudowa wc .Mysle ze najprosciej bedzie ci kupic plytke bazowa i pociac te kilka metrow na mozaike . Wybralas juz umywalki i baterie do gornej lazienki?Ja ogladam sobie baterie wannowe 3 otworowe i coraz bardziej otwoeram oczy na ich ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Dziewczyny,a kto zajmuje się cięciem płytek na mozaikę?Jakieś specjalne firmy? Bo chyba nie "pan od położenia płytek" - ja się nie znam, zaznaczam:), stąd takie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.03.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Sharlotka musisz szukac firmy ktora zajmuje sie cieciem .Np strumieniem wodnym .Pierwsza z brzegu http://www.robocut.pl/Zdecydowalas sie juz na szary gres na parter? (jesli sie nie myle takiego szukalas:)) Edytowane 23 Marca 2013 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.03.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Kakusku, dziękuję za info!! Co do płytek, nie podjęliśmy ostatecznej decyzji, czy drewno, czy gres - ale szaraków mam kilka na oku, ostatnio STRASZNIE podoba mi się Ricchetti Les Dalles des Chateaux Gris: http://www.ricchetti.it/les_dalles_des_chateaux/collection_it_310960.aspx A co, masz coś fajnego do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.03.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Zastanawaim sie nad Bernina lappato bo sprzedaja ja czasem w II gat.Jest sporo fajnych szarych gresow ale ja szukam czegos maksymalnie do 100 zl najlepiej z powierzchnia lappato. Piekna powloke lappata ma Emil ceramika fashion ale kolor szary zostal niedawno wycofany z produkcji no i cena powyzej 100 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.03.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Zastanawaim sie nad Bernina lappato bo sprzedaja ja czasem w II gat.Jest sporo fajnych szarych gresow ale ja szukam czegos maksymalnie do 100 zl najlepiej z powierzchnia lappato. Piekna powloke lappata ma Emil ceramika fashion ale kolor szary zostal niedawno wycofany z produkcji no i cena powyzej 100 zl to ja przyłączam sie do poszukiwań a jakiego formatu szukasz? Edytowane 23 Marca 2013 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.03.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Kaka, nie wiem, czy mi się będzie opłacać to cięcie na tak małą kosteczkę, bo jak wiesz, oni liczą za metr bieżący, myślę,że chyba prościej i taniej będzie dobrać coś podobnego. Baterie do górnej łazienki mam już kupione - Kludi-Ocean, bateria wannowa też z tej serii, trójotworowa to nie moja pólka Berninę ma u siebie Spirea i chyba Tatarak, tatarak chyba nawet kładła 2 gatunek, ale nie jestem pewna. Sharlotka, szukaj firm które tną strumieniem wodnym jeśli potrzebujesz, takie cięcie jest ładne, bez odprysków, jest dużo mniej odpadów, itd. niż przy cięciu ręcznym. Gres super, coś innego : który masz na oku ten ciemny czy jasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.03.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 ivy17 pewnie znajdziesz przede mna bo ja juz od roku dumam nad tym gresem Szukam formatu 60x60 . Marzenko kawalek berniny nawet mam u siebie (tylko ze mat) ale jest to taka "brudna" szarosc (jak dla mnie ) wiec szukam dalej . Wolalabym cos jasniejszego i w czystej szarosci.Mam tez Sandsone plus lappato i ona z kolei jest bardzo jasna (taki golebi szary ) Ma natomiast fajna powloke lappato (cos jak gres Emil Ceramika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.03.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Moorelko,gres namierzyła Beata Weronika i to jej należą się honory - jest faktycznie niezwykły, taki przypominający naturalny kamień!!!!Muszę sprowadzić sobie próbki, nie widziałam go na żywo. Ale myślę o jaśniutkiej szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts