Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Ivy, byłam osobiście w superidustrialnym zakładzie slusarskim i wybieralam na żywca że slusarzem materiały, z tego co pamiętam, słupki mają 4cm, tralki 1 cm, wszystkie o przekroju kwadratu. Odstepy między tralkami to 10 cm na tych częściach skosnych, czyli na części prostej na pietrze będzie trochę więcej. Musiałabym to dokładnie pomierzyc przy okazji.

dziękuje :) własnie dostałam wyceny i za takie jak u Ciebie /musze poteirdzic teraz wymiary/ chcą w dwóch zakładach gdzie wyceniałam ok 830 zł /mb...muszę poszukać lepszej oferty :cool:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marzenko,

O tej "płytce" pisałam :D

_DSC9085.JPG

To przez moją skłonność do zdrobnień czasem trudno zrozumieć ;).

Bardzo fajne kolory wybrałaś dla Dziewczynek :yes: Zaglądałaś ostatnio do Szocik? U niej fiolety i mięta w domku dla Majeczki. Będzie pięknie:wiggle:

I grzejniki też ładne wybrałaś. Ja zafiksowałam się na wymiarach i nijak te z Thermy nam nie pasują, a tak bardzo mi się podobają. Najbardziej pasują mi z Instal Projekt i też właśnie zamawiam, ale ceny akcesoriów do grzejników wywołują ból głowy :(.

Dużo zdrówka :hug:

Czy Ty masz gdzieś wizualizację łazienki, gdzie planujesz "deskowe płytki"?

Ewa, nie mam, a gdzie tam, wiesz, że ja z tych "miszczów" painta, co to nie za bardzo... ;) Płytki już kupione (deskowe na podłogę), teraz szukam ciepłego białego: większy format coś w stylu 25x60 + mozaika biała...

Ivy, zaczynam się zastanawiać, czy nie opłacałoby Ci się przesłać do tego mojego dokładnego rysunku schodów, on by Ci to zrobił 3 x taniej, a potem zostałaby tylko kwestia montażu, co znowu nie jest takie trudne ;)

Jak chcesz to mogę wrzucić w program, tylko on wiesz jaki - nie wszystko w nim można zrobić. Potem możesz ćwiczyć w paint :D.

Wyślij mi tylko wymiary i szczegóły co gdzie :)

Ostatnio Yokasta chyba u mnie pisała o takich płytkach jakie potrzebujesz. Pokazała nawet swoją super łazienkę :). Płytki kupowała w Casto :)

Kakusku,

dziękuję za info!!:hug:

Co do płytek, nie podjęliśmy ostatecznej decyzji, czy drewno, czy gres - ale szaraków mam kilka na oku, ostatnio STRASZNIE podoba mi się Ricchetti Les Dalles des Chateaux Gris:

http://www.ricchetti.it/les_dalles_des_chateaux/collection_it_310960.aspx

A co, masz coś fajnego do polecenia?:)

Zastanawaim sie nad Bernina lappato bo sprzedaja ja czasem w II gat.Jest sporo fajnych szarych gresow ale ja szukam czegos maksymalnie do 100 zl najlepiej z powierzchnia lappato. Piekna powloke lappata ma Emil ceramika fashion ale kolor szary zostal niedawno wycofany z produkcji no i cena powyzej 100 zl

Zastanawaim sie nad Bernina lappato bo sprzedaja ja czasem w II gat.Jest sporo fajnych szarych gresow ale ja szukam czegos maksymalnie do 100 zl najlepiej z powierzchnia lappato. Piekna powloke lappata ma Emil ceramika fashion ale kolor szary zostal niedawno wycofany z produkcji no i cena powyzej 100 zl

to ja przyłączam sie do poszukiwań :) a jakiego formatu szukasz?

Edytowane przez ivy17

Kaka, nie wiem, czy mi się będzie opłacać to cięcie na tak małą kosteczkę, bo jak wiesz, oni liczą za metr bieżący, myślę,że chyba prościej i taniej będzie dobrać coś podobnego. Baterie do górnej łazienki mam już kupione - Kludi-Ocean, bateria wannowa też z tej serii, trójotworowa to nie moja pólka ;) Berninę ma u siebie Spirea i chyba Tatarak, tatarak chyba nawet kładła 2 gatunek, ale nie jestem pewna.

Sharlotka, szukaj firm które tną strumieniem wodnym jeśli potrzebujesz, takie cięcie jest ładne, bez odprysków, jest dużo mniej odpadów, itd. niż przy cięciu ręcznym.

Gres super, coś innego : który masz na oku ten ciemny czy jasny? :)

ivy17 pewnie znajdziesz przede mna bo ja juz od roku dumam nad tym gresem ;) Szukam formatu 60x60 .

Marzenko kawalek berniny nawet mam u siebie (tylko ze mat) ale jest to taka "brudna" szarosc (jak dla mnie ) wiec szukam dalej . Wolalabym cos jasniejszego i w czystej szarosci.Mam tez Sandsone plus lappato i ona z kolei jest bardzo jasna (taki golebi szary ) Ma natomiast fajna powloke lappato (cos jak gres Emil Ceramika)