Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Zapadnę się pod ziemię :oops:

Przepraszam Cię Marzenko, bo znowu nie zajrzałam do dziennika :(. Mam taki nawyk, że chodzę po wątkach głównie poprzez moje napisane posty i umyka mi czasem coś co dzieje się w innym miejscu, a dotyczy tej samej osoby. Najmocniej przepraszam.

Bardzo podoba mi się pomysł na mozaikowy kącik wc. Myślę, że spokojnie możesz tam dać mozaikę niekoniecznie z tej samej serii co płytki bazowe. Na Allegro jest sporo ofert w normalnych cenach KLIK. Mnie osobiście podobała się też mozaika Paradyża

Białe płytki bazowe mają być matowe czy błyszczące? U siebie zdecydowałam się w końcu na błyszczące. I na dniach kupujemy. Tym samym będę miała też komplet kafli do obu łazienek.

Nad umywalkami zrobiłabym białe płytki i... na wanie też. Noce zostawiłabym tylko na podłodze.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:cool:Sharlotka, oba są świetne, ale bliższy memu sercu też ten jaśniejszy ;)

Ewa, tak naprawdę z mozaiką białą nie ma za wielu możliwości, ta z Paradyża jest oczywiście na potencjalnej liście, innych jakos nie brałam pod uwagę, bo chciałabym zobaczyć przed zakupem, a kupowanie 1 paczki (zapewne coś ok 1 metra), gdy mnie potrzebne są w sumie 3 metry ;) chyba nie ma sensu. Podobała mi sie tez z Paradyża Abrilla, do dziś, jak zobaczyłam jej cenę :bash:

Na dół kupiliśmy matowe, do góry raczej chcemy błyszczące, żeby choćby sprawdzić, jaka będzie różnica w utrzymaniu :) A co zakupiłaś - pochwalisz się? Ty zawsze jakieś pewniaki wyszukujesz... :cool:

No a z wanną, że co? Chciałam uzyskać taki efekt, a mówisz, że nie bardzo?

crowley-manor-bath-wood-tub.jpg

Kupuję Keraben bianco brillo Mam już te w formacie 30x90 (na część z wc) i cieszę się, że znalazłam w dobrej cenie te w formacie 60x30 (prysznic i ściana z wanną), bo wolę mieć komplet. Te większe będę przycinać, bo chcę mieć miski symetrycznie i potrzebuję płytek 75x30. Mniejsze chciałam najpierw kupić w Casto, bo mają w dobrej cenie (chyba 69 zł), ale są mniejsze od kerabenów o 2 mm i mogłyby być problemy z dopasowaniem. Nie będę ryzykować i dorzucę tę dyszkę na metr.

Na Allegro można kupić jeden plaster mozaiki (wraz z wysyłką ok. 23-30 zł), ale jak masz już pomacane te z Paradyża i podobają Ci się, to nie ma co szastać groszem :).

Co do wanny, to na inspiracji jest chyba prawdziwe drewno? Wygląda bardzo ładnie. Płytek bym nie dawała, ale wiesz jak to jest z gustami :).

Morello ujawniaj się u mnie częsciej ,ja podobnie jak Julianna zaglądam do kogoś poprzez napisane posty i jak ktoś do mnie zagląda, tak mi łatwiej.

A kto Ci kładł cegłę przy schodach? tata?daliście już fugi?jakie zrobiłaś odstępy, u mnie kładzenie cegły przede mną,ja ją wymieszam z innym kolorem.

Barierka u mnie też będzie czarno,albo jakaś grafitowa,wybrałaś już kolor?można wiedzieć ile Cię będzie kosztowała?

Dziękuję wszystkim za życzenia świąteczne, jakaś aspołeczna się zrobiłam ostatnio, bo sama nikomu nie złożyłam :( mało czasu ostatnio, bardzo mało... :(

Liczę na wyrozumiałość :oops:

Basiu, barierka juz jest pomalowana proszkowo na matowy RAL 7016, nie widziałam jeszcze na własne oczy efektu, sama jestem ciekawa. Cegłę położył sam mój tato, fugę zrobiliśmy 1 cm zgodnie z sugestią Elkamino i to jest ok, kolor tez kupiliśmy gotowy jakiś szary "stary" imitujący cos tam - nie pamiętam, ale prawda jest taka, że to kolor zaprawy, pasuje :) Dobrze Basia doczytałaś, że koszt barierki to 300 zł za metr.

Mila, no nie ma wuceta i koniec :( załamana jestem.

Marzenko, zobacz co znalazłam - niniejszym... no dobra niech będą płytki drewniane na wannie :D.

http://www.studioloko.pl/projekty/gdansk-wrzeszcz/i3.jpg

http://www.studioloko.pl/projekty/gdansk-wrzeszcz/i1.jpg

Źródło :)