Moorela 28.03.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Cześć Gola86, cieszę się, że zaglądasz. Ja kocham projekty Z-tki i sami mieliśmy budować Z117 , ale architekt, który miał nam adaptować tak nas zamotał, że wyszliśmy z przekonaniem, że projekt indywidualny to jedyne, co nas może uszczęśliwić, a czego efekty teraz można wyczytać Także będę do Ciebie też zaglądać napewno i trzymam kciuki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.03.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Moorela, nie wiem, na czym polega dokładnie kłopot z kominem, ale może odpowiadałaby Wam taka gotowa nasada, jaką my mamy na dachu? w dzienniku są gdzieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.03.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 i gratuluję tych tysięcy odsłon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 29.03.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Moorela, nie wiem, na czym polega dokładnie kłopot z kominem, ale może odpowiadałaby Wam taka gotowa nasada, jaką my mamy na dachu? w dzienniku są gdzieś fotki Tataraku, widziałam u Ciebie te nasadę, ładna nasada, ładna. Tylko właśnie nie znam tematu zupełnie - czy to się kupuje na wymiar, czy jakieś gotowe nasady są? I jak to się montuje - to jest coś w rodzaju "obudowy" wyciągniętego ponad dach komina, czy zastępuje w 100% tę część wybudowaną nad dach? I Ile to w ogóle kosztuje? No i czy "Pani zadowolona" z tego rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 nasady są gotowe, produkuje firma Jeremias, ma w ofercie hurtownia Hurtwent (tylko trzeba kupować "na firmę") (jak chcesz dam Ci namiary, z kim tam gadać), cena zależy od zestawu (czy z daszkiem etc.), czy malowany itp. wiem od Ellaj, że wychodzi taniej, niż gdyby zamówić u dekarza. oczywiście trzeba ją dać sensownemu dachowcowi do zamontowania. zobaczymy jeszcze, jak będzie z wmontowaniem w to rury od kozy, ale póki co "pani zadowolona" przyślij mi maila na pw, to podeślę Ci ulotkę producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.03.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 hej wyczytałam że marzy Ci się brama z normstahla mogę Ci polecić hurtownie w której ja kupiłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.03.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Kaśka, mnie poleć, bo jeszcze nie wybrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.03.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 ok wieczorem muszę odkopać namiary na pana przystojnego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.03.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Kaśka, mnie poleć, bo jeszcze nie wybrałam a sprawdzałaś ofertę P.Roberta z Irgi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 30.03.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 hej wyczytałam że marzy Ci się brama z normstahla mogę Ci polecić hurtownie w której ja kupiłam:) Kaśka73, serdeczne dzięki. Obecnie mam przyklepaną ofertę na bramę Normstahl Eurostyle z montażem i całym możliwym wyposażeniem w kolorze RAL 9007 (rozmiar bramy 3000 x 2250), za cenę 6 tyś. brutto (po wielkich negocjacjach). Aaaaale oczywiście poproszę o namiar, co by zobaczyć ile te negocjacje są warte, bo jeszcze nic nie podpisałam Tatarak, mogę Ci podać namiar też na mojego dealera bram, mają Normstahla, Wiśniowskiego i Horrmana na miejscu, można pooglądać, zobaczyć różnice, pootwierać i pozamykać pilotem od razu Ci się pewne rzeczy wyklarują. Nie wiem, czemu zamykasz komórki na temat bram, bo przy dachu, płaskich daszkach, kominie, itd., które roztrzaskałaś, brama garażowa to jak bułka z masłem. Ja jestem w tym Normstahlu zakochana na amenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gola86 31.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Wow ! Ale cudny widok ! Bardzo szybko uwinęli się z murowaniem parteru. U nas też jest jazda z nadprożami, ale tak niestety jest w projekcie (nad oknem tarasowym idzie jakaś belka i musi być niższe niż pozostałe okna :/). Fajnie, że u Was poprawili co spaprali Widzę, że pogoda sprzyja. U nas niestety ciągle pada na zmianę z deszczem i stoimy już od 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 albo masz pustaki krzywe, albo murarze walą zaprawy - fuga miedzy pustakami nie powinna byc wieksza jak 1cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Wojgoc, jeszcze nie... Moorela, nie wiem, dlaczego - po prostu są takie rzeczy, przy których moje jestestwo krzyczy i ucieka przed torturą, na razie na pewno należą do nich elektryka (wziełam polecanego wykonawcę i nie wnikałam) oraz brama jak w ubiegłym roku na targach oglądaliśmy te normstale, to mi ludzie na stoisku coś tłumaczyli... przeniknęły przeze mnie te wiadomości, jak promieniowanie kosmiczne - bez śladu dla dawaj namiary, może mąż to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jesli ktoś ma rózne bramy w swojej ofercie i w jednym miejscu mozna je sobie porównywac, nie wiedząc czy przedstawione bramy są podobnej konfiguracji to dla mnie jest jasne, ze 80% klientów wybierze Normstahla, który w porownaniu z wisniowskim bez otwierania prezentuje sie zdecydowanie lepiej - trudno porównywać Mercedesa do Fiata natomiast jako producent bram rozwiazalbym wspólpracę z takim handlowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) albo masz pustaki krzywe, albo murarze walą zaprawy - fuga miedzy pustakami nie powinna byc wieksza jak 1cm ja czytałam o normie do 2 cm Edytowane 31 Marca 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jesli ktoś ma rózne bramy w swojej ofercie i w jednym miejscu mozna je sobie porównywac, nie wiedząc czy przedstawione bramy są podobnej konfiguracji to dla mnie jest jasne, ze 80% klientów wybierze Normstahla, który w porownaniu z wisniowskim bez otwierania prezentuje sie zdecydowanie lepiej - trudno porównywać Mercedesa do Fiata natomiast jako producent bram rozwiazalbym wspólpracę z takim handlowcem. Ale jednak są konkretne różnice pomiędzy producentami, a oglądnięcie w jednym miejscu różnych bram oszczędza czasu i jeżdżenia (sposób ryglowania, "głośność" bramy, zabezpieczenia przed dziećmi, itd. itd. nawet podstawową paletę barw mają inną i strukturę paneli). Nam polecano Wiśniowskiego, zdecydowaliśmy się jednak na coś innego. Na szczęście nie muszę się wczuwać w rolę producenta, bo jestem klientem i zaplecze mnie nie interesuje. Poza tym wystawka u sprzedawcy to jedno, warto przejechać się i zobaczyć kilka bram na żywo w konkretnych domach, przy konkretnych elewacjach i wielkościach bram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 ja czytałam o normie do 2 cm to Twój dom i Twoje mostki jakie wystepują w takich miejscach. jesli ekipa nie umie inaczej murowac to kup im paczke styro o gr.1cm - bedą mieli wzornik grubości. chyba, ze pustaki sa krzywe i temu tak to wygląda a nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Ale jednak są konkretne różnice pomiędzy producentami, a oglądnięcie w jednym miejscu różnych bram oszczędza czasu i jeżdżenia (sposób ryglowania, "głośność" bramy, zabezpieczenia przed dziećmi, itd. itd. nawet podstawową paletę barw mają inną i strukturę paneli). Nam polecano Wiśniowskiego, zdecydowaliśmy się jednak na coś innego. Na szczęście nie muszę się wczuwać w rolę producenta, bo jestem klientem i zaplecze mnie nie interesuje. Poza tym wystawka u sprzedawcy to jedno, warto przejechać się i zobaczyć kilka bram na żywo w konkretnych domach, przy konkretnych elewacjach i wielkościach bram. o glosnosci bramy glownie decyduje zakupiony napęd, uzyte rolki, rodzaj prowadnic i akustyka pomieszczenia jakim jest garaż - tego ostatniego niestety nie stworzysz nigdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) to Twój dom i Twoje mostki jakie wystepują w takich miejscach. jesli ekipa nie umie inaczej murowac to kup im paczke styro o gr.1cm - bedą mieli wzornik grubości. chyba, ze pustaki sa krzywe i temu tak to wygląda a nie inaczej Pustaki nie są krzywe. A z fugą nie ma wg mnie dramatu. Kilka osób widziało to na żywo i twierdzą, że jest ok. I masz rację, to mój dom, moje mostki i moja ekipa, którą wybrałam stosownie do naszych możliwości. Budujemy, ale nie chcę się dać zwariować. Nie planuję zadręczać się przez czas trwania budowy i doprowadzić siebie do wrzodów żołądka. Co się da, wyłapiemy, co nie, trudno. To jest chyba różnica w moim i Twoim podejściu do budowania i być może życia ogólnie. I w granicach tolerancji, które każdy ma inne. Jeśli jesteś w stanie, to napisz mi proszę, jaka będzie różnica w stratach ciepła między fugą 1 cm i 1,5 cm przy ociepleniu styro 20 cm, w sumie to może być ciekawe... peace Edytowane 31 Marca 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 o glosnosci bramy glownie decyduje zakupiony napęd, uzyte rolki, rodzaj prowadnic i akustyka pomieszczenia jakim jest garaż - tego ostatniego niestety nie stworzysz nigdzie indziej. Przy takiej samej akustyce pomieszczenia (bo garaż jest jeden i ten sam) o głośności decydują właśnie napęd, rolki i prowadnice, które są właściwe dla danego producenta i różne pomiędzy producentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts