kakusek 03.05.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dobrze zgadłam z biała płytka W PL bede dopiero w lipcu i robie liste rzeczy koniecznych Musze Cie zmartwic ale ponoc przy montazu gniazdek,wlacznikow sciany sie troche brudza ale moze bedzie to wykonywal Twoj tato wiec na pewno nie bedziesz miala poprawek Pytałam o farbe bo moze zlece wymalowanie troszke poddasza-strasznie mnie nozi zeby cos zrobic ale wszedzie mamy jakies ograniczniki wiec moze sufity wypala Ja na gorze planuje panele ( cena) ale w salonie marzy mi sie podloga trojwarstwowa Karhs lub Tarkett ( tansze to niz deska a tez fajne ) Umywalka ktora pokazalam w necie ma opis niedostepna ale nawet jakby byla to coraz czesciej zastanawaim sie czy oplaca sie tyle placic skoro mozna miec za 1/3 ceny Dzieki ze znow mi pomozesz a jakbys jeszcze pstryknela zdjecie tego cuda patrzac z boku (tak bedzie u mnie ustawiona wchdozac do lazienki) bylabym wniebowzieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 04.05.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Te deski Spiegel ogladałam dwa latam temu na Tarbudzie, Strasznie mi sie spodobały wtedy. chciałam je nawet na cały dom ale jakoś cenowo to nie wychodziło bardzo korzystnie. teraz na górze bedziemy mieć deski z Castoramy lite drewno ale na parter na ogrzewanie szukam trójwarstowowej. Duzo tych metrów nie ma wiec może wróce do Spiegela...zaraz popatrzę na ich ofertę. I widzę ze bedziemy w podobnym czasie parapetówkę robić. My planujemy przeprowadzkę drugi tydzień sierpnia (termin ustalony z moją mamą-zabierze dzieci bo z nimi to nie wyobrazam sobie przeprowadzki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.05.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Czuszka zobacz sobie Kahrs serie linea oraz Tarkett serie viva .To sa najtansze deski trojwarstwowe nadajace sie na podlogowke (7 mm ) Nie wiem jaki odcien Cie interesuje ale maja piekne deby .Minusem tych desek jest brak mozliwosci cyklinowania ale mi akurat to nie przeszkadza bo nie mam zamiaru odnawiac podlog . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 04.05.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Marzenko, pięknie!!!!!!!!!!! Matko Bosko, Ty już masz TAK DUŻO zrobione!!!!!!:eek: No ja Cię prędko nie dogonię - i trzymam kciuki za przeprowadzkę w lipcu - to piękny czas na przenosiny! Kolory na poddaszu super. Łazienki super. Deska super - przy okazji, muszę sama zapytać o lakier matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 04.05.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Czuszka zobacz sobie Kahrs serie linea oraz Tarkett serie viva .To sa najtansze deski trojwarstwowe nadajace sie na podlogowke (7 mm ) Nie wiem jaki odcien Cie interesuje ale maja piekne deby .Minusem tych desek jest brak mozliwosci cyklinowania ale mi akurat to nie przeszkadza bo nie mam zamiaru odnawiac podlog . dzieki kakusku, Tarkett juz oglądałam. Na Kahrsa narazie nie wpadłam nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Cześć Moorela:) Tradycyjnie nie pamiętam czy się juz witałam, ale zaglądam do Ciebie czasami. Głupio mi się po prostu w zgrane towarzystwo wcinac to siedziałam cicho:)Ale teraz już muszę bo się uduszę: co z tymi Linea Blue? Wycofali niektóre modele? Czy kontaktowałaś się może z nimi? Na stronie niby są ale cen nie ma:bash: ps. piękny dom Ci spod ręki wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.05.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Kaka, zrobię Ci zdjęcie i z boku i z dołu nawet Czuszka, oferta firmy Spigiel faktycznie do najtańszych nie należy, ale byliśmy u nich w zakładzie produkcyjnym, deski wyglądają naprawdę porządnie, poza tym stwierdziliśmy, że trzeba wspierać rodzimy interes Dzięki za maila na priv (!). Lukarna, bardzo się cieszę że jesteś i nie wygaduj głupot z wcinaniem się, bo każda opinia jest tu ważna i mnie cieszy Właśnie mam niestety jakieś dziwne wrażenie, że LB coś się wycofało, dzwoniłam w sprawie WC Mezzo, misek nie ma i nie wiadomo kiedy będą (?), Pani jakos tak dziwnie powiedziała, że do nich przychodzi cały kontener i ona nie wie co tam będzie (), na umywalki prostokątne do górnej łazienki też czekałam dodatkowe 4 tygodnie, bo te co mieli są krzywe, no jakoś tak dziwnie, choć sam kontakt z firmą jest bardzo dobry, Pani uprzejma i pomocna. Sharlotka, to nie wyścigi, walczysz jak prawdziwy lew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Ha, pewnie dostają kontener - niespodziankę Woła mnie mój Najmłodszy więc uciekam ale jeszcze wrócę bo mam do Ciebie parę słów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.05.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Kurde, to brzmi trochę jak zapowiedź reprymendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.05.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Kurde, to brzmi trochę jak zapowiedź reprymendy Taaaak, wielkiej:) Bo ja naprawdę już dosyć długo tu zaglądam i jest kilka rzeczy o których chciałam, no wiesz;) To lecę: 1. Fajnie się Ciebie czyta (pomijając juz wszystkie fachowe opisy przed którymi chylę czoła) 2. Wiem jak macie kocioł ale powiedz mi co i jak ma być nim grzane? Grzejniki? Podłogówka? Bo to mi trochę umknęło... 3. Fajne masz parapety - zadowolona z nich jesteś? Wiem że nie mieszkasz ale juz trochę z nimi obcujesz... 4. Nie ogarniam płytek Twoich: na dole sa te szare z mozaiką tak? Na górze maja być Noce. To gdzie ta biała mozaika? (żeby nie było: u mnie na dole ma być biało-szaro, na górze Noce z białym;) ) 5. Piękna cegła!! 6. Twój kominek to me marzenie:) 7. Płytki cegiełki z Casto to hicior, nie? U mnie chyba jasno szare zagoszczą w łazience ale w pralni myślę żeby dać kolorowe - a co;) I juz luzem: super schody kurrrde nie skończę chyba nigdy wróce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.05.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Moorelko bede wdzieczna :hug:Moze nie powinnam juz tyle dumac tylko zamawiac bo znow sie okaze ze cos wycofali lub nie daj Boze zamkneli interes:p Zobacze ile zostanie mi z kupna plytek (jak w koncu cos wybiore) i wtedy zdecyduje. Lukarna wracaj wracaj Widze ze mamy podobne gusta albo poddatnosc na wplyw forum U mnie gorna lazienka bialo-szara ( dwa odcienie szarosci) zas dolna biala z podloga szara lub my way rovere (noce tez mi sie podobaja ) Edytowane 5 Maja 2013 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.05.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Kurde, Lukarna, już Cię lubię Ciebie też się fajnie czyta Tak serio to mijam się z Tobą w różnych wątkach, dobrze, że się w końcu spotkałśmy, zaraz polecę do Ciebie, żeby nie było. W projekcie wszędzie mieliśmy grzejniki, ale tak mnie tu nakręcili , że zrobiliśmy podłogówkę i trochę głupio takie okna pod grzejniki pozostawały, ale co zrobić także kocioł ma grzać podłogówkę i oczywiście zbiornik z CWU. Z parapetów jestem mega zadowolona, cierpliwie znoszą prace wykończeniowe, przyjmują wszystko na klatę jak nic, zmywają się bez proszenia i dalej mi się podobają bardzo. Na pewno powtórzyłabym ten wybór. Z kaflami będzie tak: w dolnej łazience szara mozaika w prysznicu i szara płytka na pozostałej części podłogi, reszta biała. W dużej łazience ma być Noce by... na podłodze, kącik wc+bidet w mozaice, a na ścianach pozostałych biała płytka z Casto. Cegiełka z Casto to faktycznie hit, dziwne, że jeszcze nie podrożała Kominek trochę mi się już opatrzył, ale lubię go dalej. Schody to póki co betonem świecą, jeden stolarz powiedział do słuchawki, że już nie jest stolarzem , drugi zmarł , a trzeci powiedział, że "jesteśmy w kontakcie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.05.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 (edytowane) Bo się zabierałam pięc razy do napisania i co chwilę ktoś mi przeszkadzał aż wrócił mój P i w ogóle musiałam kompa wyłączyć I już nie pamiętam co chciałam dokładnie, większość napisałam - bardzo podoba mi się to co widac w Twoim Dzienniku i koniec:) I tak blisko już jesteś finiszu:) A kuchnia jaka w końcu będzie? ps. Kakusku wpływ forum ma na mnie ogromny ale to i dobrze. Mam nadzieję że rozsądnie podchodzę do tych wszystkich rzeczy które tu widzę i czytam i pomoże mi to zrobić fajne, spokojne wnętrze.Po zachłyśnięciu się wykończeniówką z górnej półki którą widywałam w pięknych domach, znalazłam wiele z propozycjami w bardziej przystępnych cenach i już jest OK;) ps2. panele podobają mi się bardzo te drugie:) ja też chciałabym jakieś jasne na górę... wszędzie dasz te same? tzn we wszystkich pomieszczeniach na górze? jak to fajnie mieć juz kolory na ścianach, co? Edytowane 5 Maja 2013 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.05.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Pierwszy panel nie podoba mi sie :no:Zbyt rustykalny jak dla mnie (nie lubie sekow:)) Nie wiem czemu nie podobaja Ci sie panele debowe-ja akurat tylko w takie celuje Moze zobacz sobie panele eggera? To jest dab northland miodowy .Podobaja mi sie tez panele z tarketu dab midowy Jesli szukasz cos bardziej "bialego" to zobacz sobie jeszcze na panele dab śnieżny http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/panele-podlogowe/panel-podlogowy-laminowany-dab-verden-sniezny-classen,p120031,l188.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.05.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Te ostatnie ma miec polozone na calym parterze Karolina (do 3 razy sztuka) a titaj jeszcze kilka innych ujec tego panelu http://modompodhale.pl/pl/p/Panel-Classen-Discovery-Dab-Verden-Sniezny-Vat-23/141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.05.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Morelo jak jakościowo ta umywalka z lineblue co kupiłaś? widać,że jest to tańszy produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 06.05.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Lukarna, panele chcę takie same na całej górze. Kaka, dzięki za podpowiedzi panelowe. Podobają mi się te Egger Dąb Northland Miodowy i te ostatnie Classen Discovery Dąb Verden Śnieżny - koniecznie muszę sprawdzić na żywe. Te drugie są za bardzo żółte Basia, wg mnie umywalka jest bardzo estetyczna, nie ma żadnych dziurek czy skaz, ceramika ładnie jest wylana. Nie powiedziałabym, że widać, że to tańszy produkt, ale może nie mam porównania do tych droższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.05.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Zdjecia ze strony producenta czasem wogole nie oddaja rzeczywistego koloru .Ja tak mialam z deska trojwarstwowa.Na stronie wygladala nieciekawie a jak zobaczylam zdjecia podlogi u jednej forumki to sie zakochalam Marzenko sprawdz sobie wszystkie panele nawet tego tarketta bo na tym zdjeciu wyglada on juz calkiem inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.05.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 dzięki Morello,a co dajesz pod tę umywalkę szafkę?masz wybraną czy zamawiasz u stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.05.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Będzie szafka, na 90% robiona u stolarza, ew.godmorgon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts