Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Cześć Marzenko, ale szalejecie z tą wykończeniówką :) pięknie!!! jeśli chodzi o panele, to dorzucam jeszcze takie: http://www.ceneo.pl/17026117?se=YIj43gJWvsTWABY6tihxJcsuYNmaiX-8&gclid=COXx0Jf3hrcCFYZe3god13oAhA jeśli dąb jest brany pod uwagę. z Twoich typów chyba bym wybrała te drugie, bo te pierwsze mają taki dziwny kolor, albo zdjęcie nie oddaje tego koloru. Edytowane przez platka

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marzenko, z tych pokazanych paneli też ładniej wygląda dla mnie 2, ale zdjęcia rzadko oddają faktyczny wygląd, więc wierzę, że te pierwsze na żywo mogły Cię zachwycić :yes:

A myślałaś o dębie bielonym?

Tu coś na ten przykład :)

http://bestfloors.eu/media/products/10d62948f1bcebd00642b6db550fdbdf/images/thumbnail/large_Panele-pod--ogowe-D--b-Bielony.JPG?updated_at=1335264615

Źródło

http://www.podlogi-swiata.pl/userdata/gfx/a7f0bfca9dc9c65c0ddab4c1a7eab3f2.jpg

Źródło

Edytowane przez julianna16

Morelko kolejna decyzja za Toba :hug:Nie wiem o ktorym debie piszesz ale skoro jest super to wierze na slowo :yes: Ja taka bardzo jasna podloge chcialam do pokoju zabaw (teraz juz komputerowego bo chlopaki wyrosly z autek :p) Podobaja mi sie nawet takie calkiem biale panele ale maz kreci nosem :no:

Bardzo dziekuje Ci za sprawdzenie-mysle ze poswiece te 4 cm i zrobie szerszy blat bo cena umywalki bardzo do mnie przemawia :D

Znalazlam fajna biala mozaike ale ty juz masz swoja to nie bede pokazywac :p

Własnie dotarlam do dziennika -elewacja przepiekna :yes: Troche zaluje ze u siebie "nie pokolorowalam" kilku elementow ale nie umialam zrobic sobie zadnej wizualizacji i balam sie ze cos sknioce wiec wszystko poszlo na bialo/smietankowo.Moze jak juz zrobumy wnetrza pomaluje farba wykurz bo widze ze fajnie to wyglada :yes:

Moorelko nie wiesz czy panele i plytki mozna sobie odliczac ?(mam nadzieje ze tak )

Wiesz tak sobie pomyslalam ze bardzo duzo elementow bedziemy miec takich samych i mam nadzieje ze sie nie obrazisz ze tak od Ciebie zgapiam ale mamy podobne gusta i zalozenia finansowe ;)

Ogladnelam tez panele-bardzo fajny wybor :yes:

Nie wiem jak masz zamiar laczyc panele z gresem lub robic dylatacje ale ja ostatnio szukalam na ten temat bo nie podobaja mi sie listwy laczeniowe a ze nie jest to podloga klejona do podloza wiec korek w plynie odpada i dotarlam do kitu/uszczelniacza do parkietu http://www.sklepy24.pl/sklep/trops_pl/produkt/kit-budowlany-parquet-seal-310ml-kolory-den-braven/955

Poleca go jedna dziewczyna ktora zawsze w ten sposb robi polaczenia deski trojwarstwowej (kladzionej jak podloga plywajaca czyli tak jak panele) i twierdzi ze sie sprawdza.Trzeba pomiedzy panelema gresem zostawic szczeline 5-6 mm i pozniej wpuscic tam ten kit.Oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie :yes:

Edytowane przez kakusek

Morelko,

na zwrot VAT US ma 4 mce - my swój dostaliśmy niedawno, wiem, jak gruba suma wpływająca na konto bardzo cieszy:lol2: - gratuluję przebrnięcia przez rozliczenie, nie jest to faktycznie straszna katorga:)

Ja Cię!!!!!

Elewację masz PRZEPIĘKNĄ!!!!!!!!!!

Ponadczasowa, stonowana, strasznie po mojemu!

No i gratulacje, że już zaraz się przeprowadzisz:yes:

fajny ten Dąb Miodowy z Tarkettu-kupowałas w Bel-Polu na Bielanach? byliśmy tam ostatnio, duży wybór ale obsługa była jakas nie ten teges...

a elewacja wyszła super. Właśnie przy porannej kawie dyskutowlaiśmy o tym z mężem i wyszło ze chyba będziemy malować elewację dopiero następnej wiosny. Teraz nie styknie (ale za to mamy barierki na balkonie ;-)

Moorela, termin tak ja Sharlotka napisała - 4 miesiące. Ja swój wniosek składałam 31 grudnia, pod koniec kwietnia poproszono mnie do US, bo niektóre kopie były nieczytelne. Podpisałam też oświadczenia i 30-go albo 2-go miałam przelew na koncie.

Elewacje wyszła pięknie. Oba kolory mi się podobają. Dom z tynkiem jest już taki pełny i dokładny.

Kakusek, całą górę mam w białych i są piękne. Nie zamieniłabym na inne, chociaż wiadomo, że trochę roboty ze sprzątaniem.

Czuszka, polecam Bel-Pol na Olsztyńskiej - Pana Kamila.

Edytowane przez Spirea

Kakusek, panele i płytki można sobie odliczyć, z gresem chyba nie jest do końca jasna sprawa, bo chyba zależy to od rodzaju gresu i powierzchni w metrach kwadratowych jednej płytki, ale widzę, że u nas na fakturach sprzedawcy sprytnie pisali "płytka ceramiczna" nawet przy gresie i odliczyłam wszystko. Właśnie elewacją może nie ma co się tak do końca przejmować, bo pewnie za ok. 5 lat trzeba będzie odświeżyć, można wtedy wprowadzić zmiany.

Jak Ci się coś podoba to kupuj śmiało, cieszę się, że mogę komuś pomóc, sama też przecież dużo skorzystałam z Waszej pomocy.

Tylko co Ty mi za kit tu wciskasz? ;) :) Nie znam tego kitu/uszczelniacza, muszę poczytać :)

Sharlotka, dzięki, cieszę się, że Ci się podoba. Dziewczyny, co tak długo z tym VATem? :( Kurcze ja już prawie podzieliłam skórę na niedźwiedziu, ale widzę, że trzeba zmienić harmonogram wydatków :sick:

Beata, nie będziesz żalować umywalki, a jak będziesz to za parę lat wymienisz ;) Program jest naprawdę super, zgodnie z P. stwierdziliśmy, że zapłacilibyśmy za niego dużo więcej. I koniecznie polecam jeszcze wyszukiwarkę z tej samej strony, mozna w niej wpisywac nazwy intuicyjnie i nazwy handlowe (np. stelaż pod bidet, fuga Mapei, itd.) i wtedy przekierowuje Cię do odpowiedniej grupy z klasyfikacji PKWiU. Najwięcej zabawy chyba jest z elektryką. Pierwszy dzień miałam taki na wdrożenie, co i jak, gdzie się wpisuje, 2 i 3 dzień to już była praca na akord ;)

Czuszka, panele kupiliśmy w Komforcie na Krzywoustego. mamy blisko na budowę stamtąd a poza tym mają teraz tam promocję na ten jasny dąb, na której jesteśmy 1,4 tyś do przodu. Podkład kupimy przez internet, muszę jeszcze coś poczytać co kupić. W Belpolu faktycznie jest spory wybór, byliśmy tydzień temu i ta obsługa jakaś drętwa, poza tym moje dziecko urwało tam klamkę na ekspozycji :eek: i znowu upoceni w zamieszaniu ewakuowaliśy się. Ten zakup wczorajszy to taki trochę akt desperacji, ale ostatecznie dobrze wyszło. Tarkett też mają w Komforcie. Oba panele, jak pisałam w dzienniku mają ciekawą tę powłokę udającą szczotkowanie.

Spirea, u Ciebie prace już trwają na elewacji? Ciekawa jestem Twojego koloru. W sumie wczoraj się zorientowałam, że jako jedyni w najbliższej okolicy mamy biało-szary dom, same żółtki i łososie na około. Jeszcze raz dziękuję za namiar na program. Na fali entuzjazmu planuję rozliczyć faktury za remont mieszkania sprzed 6 lat ;)

Moorela, a dlaczego nie może być tam okap? Przecież są okapy podszafkowe, które można zamaskowaś frontem szafki. Na jakiej wysokości masz te szafki?

Nie rozumiem też tej ciężkości szafek. O co dokładnie chodzi, o fronty? One mają być podnoszone do góry?

Ogólnie ta tuba nie wygląda źle, ale jednak poszłabym w ten okap ukryty w szafce.

Edytowane przez rere79

Moorela, zamawialiśmy do odnawianego mieszkania w Ikei 60-tki. Kilka razy otwierałam te szafki i było ok. Nie widzę problemy z tym otwieraniem. Może to zależy od tego, z czego będą fronty, czyli ciężkości skrzydła i jakości zawiasów.

Co do okapu. Ta tuba w rzeczywistości będzie trochę inaczej wyglądać - odległość od płyty, to ok. 60 cm, więc chyba podobnie jak szafki. Jak inaczej przykleisz na wizce może nie być takich dysproporcji. Co do szafki - czy nie jest to kwestia po prostu odpowiedniego okapu? Powinien być taki do zabudowy, aby nie było go widać od frontu np. coś takiego

http://www.sferis.pl/produkt/59261-okap-podszafkowy-candy-cbg-640-x-inox-wydajnosc-280m.html

czy takiego, jak nie masz, co z kasą robić ;)

http://www.sklep.prince.net.pl/okap-do-zabudowy-szafce-evo-58cm-p-980.html

Napisz do Sheenaz albo Salika - oni mają podszafkowy i widać tylko delikatnie listwę. Wszystkie szafki są równej wysokości.