Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Nie masz Kasia za co przepraszać, każdy ma swoje preferencje :) ja teraz mam z kolei odkryty panel i to mi odpowiada, ale to jest dyskusja o wyższości jabłek nad gruszkami ;) elektruxa widziałam ale kosztuje 1.400 zł :( mikrofale teraz w mieszkaniu mam też w spizarce i to jest super rozwiązanie, niestety w domu nie mam spizarni :(

Magda, to sie Piotrek ucieszy jak mu powiem z tym okapem...

Ivy, cieszę sie że podobnie wybieramy, koleżanka ma samsunga i jest zadowolona, jest tam nawet książka kucharska dla anaalfabetow kulinarnych i ponoć nieźle sie sprawdza ;)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moorelko ja pstryczki wybralam na podstawie zdjec (nie widzialam zadnych w realu) i wydaje mi sie ze zarowno Viko jak i Ospel sa prawie identyczne. Wybralam Asa bo nie chce miec zadnych napisow a na tych Viko jest napis (chyba ze jest on tylko na zjdeciu a w realu nie ma ?) Jesli chodzi o ceny to myslalam ze As jest tanszy ale faktycznie porowonujac najprostsze wylaczniki Twoj Viko jest ciut tanszy :yes: Zrobie calosciowe wyceny i zobacze jaka wyjdzie roznica tylko prosze powiedz czy na na ramce Twoich pstryczkow jest napis VIKO?

Hej, wieki mnie nie było, ale nadrobiłam.

Śliczna kuchnia (prawie jak moja :) ). Co do okapu to pamiętaj o wysokości nad płytą. My z tego powodu podniesliśmy wszystkie szafki wiszące o 10cm w stosunku do projektu, bo chcieliśmy, żeby okap był na równi z linia szafek.

Co do reku - my z premedytacją wpieliśmy okap w kanał wentylacyjny po konsultacji z firmami od reku. W czasie używanai okapu po prostu uchylam okno, żeby dostarczyć powietrza. Reku działa, nie psuje się. Zupełnie nie odczuwamy, żeby przez kanał went, uciekało nam ciepło czy cokolwiek, może dlatego, że od okapu rura idzie 2m prwie poziomo nim dojdzie do knału-komina. W każdym razie wiatr nie hula. Kanał zakończony jest grzybkiem a nie typowym kominem więc może też to ma wpływ. W każdym razie z perspektywy pół roku uważam, że problem jest rozdmuchany (rok temu też to analizowałam i się przejmowałam).

Producent naszego reku zwrócił nam uweagę na jeszcze jedną rzecz. Ponoć kanały reku dużo szybciej się zanieczyszczają gdy w kuchni nie ma porządnego okapu, bo wtedy reku wciąga większość oparów znad kuchni

Ładne sprzęty - panel od zmywarki wygląda fajnie, choc sama nie zdecydowałabym się przy malych dzieciach.

Jesli zależy ci na wyświetlaniu czasu to są zmywarki, które czas pokazują na podłodze, a poza tym zwykła zmywarka z ukrytym panelem też go pokazuje gdy ciut uchylisz drzwi (moja pokazuje).

Śliiiiczna elewacja - morelka co masz na cokole, podaj na zwę i numer.

P.S.

Łazienka też śliczna :)

I przy okazji. Jaką wydajnośc okapu potrzebujesz? Ja długo szukałam bo zależało mi na szerokim (ok 80cm bo takie mam szafki wiszące) i niewidocznym.

Udalo się znaleźć, ale cichy to on nie jest. Są w ogóle ciche okapy?

Nasz to Elica Eliplane.

Edytowane przez sheenaz

Czuszka, jakoś przegapiłam Twoją wcześniejszą prośbę, stolarz jest spoza Wro, więc pytanie czy dalej chcesz ten namiar?

Kaka, tak sobie kurcze próbuję przypomnieć i sama nie wiem, czy na Viko jest napis, czy nie. Wydaje mi się, że jak wsadzałam głowę do pudła, to nie było żadnych napisów, na zdjęciach w necie są, hmmm... Jak będę na budowie to sprawdzę. Zamawiałam próbki i Viko i Ospel As, As jakby łatwiej sie pstryka ;), z koeli Viko ma trochę szerszą ramkę i przez to bardziej mi pasował.

Kasia, Tutli, Ivy, dziękuję Wam za pomoc w sprawie okapu, wreszcie weekend, więc będzie okazja przysiąść do tematu - jestem normalnie wzruszona, że codziennie spływają pomoce okapowe :)

Sheenaz, kopę lat!! Wsiąkliście tam w tej nowej chałupie na amenek ;) Jak się mieszka?

Dzięki za dobre słowa, czy mogłabyś mi zmierzyć odstęp między szafkami dolnymi i górnymi, 60cm czy wiecej?

Co Ty opowiadasz za cuda z wyświetlaniem czasu zmywarki na podłodze? Poważnie? Nie słyszałam o tym wcześniej. Niezła bajera ;)

Cokół jest zrobiony w wersji economy - tynkiem mozajkowym żywicznym z Majsterpolu, kolor M30.

http://www.majsterpol.pl/pl/doc/produkty/tynki/majster-tynk-mozaikowy

Na wierzchu posmarowaliśmy jeszcze całość Hydroblockiem.

Wydajność okapu potrzebuję ok. 300m, niestety wydaje mi się, że na 3 biegu każdy okap doprowadza po pewnym czasie do szału ;)

Moorelka, tak na szybko. więcej napiszę pozniej.

m.in Electrolux i Aeg mają taka funkcje Beam on Floor albo TimeBeam, a skoro oni mają to inni tym bardziej :)

http://www.vaatwasser.nl/useruploads/images/aeg-timebeam.jpg

http://blog.tapuz.co.il/drrd/images/662689_1748.jpg

Edytowane przez sheenaz

Tutli te fotele to jest oczywiście namiar od Ciebie parę postowtemu, kobieta z Dzierżoniowa, od nas to jest 1h więc już się umowilam że podjade i poogladam, bo ma ponoć dużo więcej niż allegro. A na które Ty sie zasadzasz? :)

Edit: Tutli, na ebayu niestety przekopałam się przez prawie wszystkie tapicerskie materiały i kupowałam od 6 dostawców ;) No ale dwóch najczęściej odwiedzanych to:

http://myworld.ebay.com/planteginous/&_trksid=p3984.m1497.l2754

http://myworld.ebay.com/weavers_fabric_trim/&_trksid=p3984.m1497.l2754

Edytowane przez Moorela

Morello jutro zajrze do Ciebie na dłużej.Simona mam i się do niego przekonałam ,jak coś to cyknę fotki.Mój elektryk też powiedział ,ze namówił swoją bratowa na nie.simona też mam już zamontowanego power porta-czyli blatowy kuchenny,w razie potrzeby też zrobię foty.Podasz mi namiary na tego ścinkowego z amerykańskiego ebaya?chcesz robić patchwork?

Elewacja super i umnie też się chlapie .

no własnie natknęłam się w dzienniku na te fotele,przyciągają niezwykle uwagę-są przepiękne.A powiedz mi o kładzeniu cegły skalnej,z czego fugi dajesz -jakiego koloru i czy będzisz impregnowała?ja mam też już kupioną skalną ,ale zastanawiam się nad wymieszaniem jej z beżowo-brązową-chyba nie pomyliłam nazwy.Bo trochę jasna się wydaje.Jak ta skalna na żywo wygląda-jesteście zadowoleni?

Basia, faktycznie skalna jest jasna, ale uważam że jest piękna, bardzo ładnie komponuje się z szarymi ścianami na klatce schodowej, to jest raczej taki chłodny odcień, przełamany gdzie nie gdzie brązem, ale też chłodnym, dlatego nie wiem, czy mieszanie z beżowo-brązową dobrze wypadnie, bo w sumie nie widziałam tej brązowo-bezowej ;)

Fugę kupiłam też w elkamino, jedyna jaką mieli na allegro, w kolorze betonu.

Nie myślałam o impregnowaniu, ale coraz więcej osób mnie o to pyta i zastanawiam się, czy jednak nie warto...

Kładliśmy na 1 cm półkrzyżyki do klinkieru, ale dam Ci radę od razu, że lepiej najpierw sobie wymierzyć ile rządków Ci wejdzie i narysować linie i w razie potrzeby ewentualnie trochę rozsunąć lub ścisnąć bo nam pod kolankową wyszło, że potrzebujemy połówkę cegły - bez sensu - i rozbieraliśmy parę rzędów od góry, wyszukiwaliśmy niższych cegieł, sciskaliśmy i inne cuda ;)

Ogrodzenia nie mam jeszcze bo nie mamy kasy, ale mam pomysł na nie, na pewno będzie murek + poziome barierki malowane na antracyt, koło mnie w sąsiedztwie jeden domek ma coś podobnego i bardzo mi się to podoba.

Basia a co u Ciebie z ogrodzeniem?

Basia, coś takiego chcę, wrzucam na chwilę, ale zaraz wyrzucam, bo zdjęcie zrobione z przyczajki na spacerze z wózkiem ;)

[ATTACH=CONFIG]191888[/ATTACH]

Edytowane przez Moorela