Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Morello,ja w kuchni też sobie już linie zrobiłam,bo musiałam wiedzieć ile kupić mam narożnych,to samo muszę zrobić w salonie.

No a ogrodzenie-podobnie kasy brak,ale myślałam właśnie też o antracycie ,może coś w tym stylu?

http://eurofence.pl/produkty/eurofence-heavy-ogrodzenie-kratowe-ogrodzenie-panelowe

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia, ogrodzenie fajne, ale ja muszę w to ogrodzenia u nas wsadzić i furtkę i jeszcze bramę na samochód, więc chyba musi być więcej elementów murowanych, tak myślę.

Fotela nie mam, ale już znalazłam babke na alle gro, które ma cały magazyn fotelami wypakowany :)

Materiały kupowałam na amerykanskim ebayu, o próbki nie prosiłam bo i tak jest kłopot z wysyłką (będę kombinować przez szwagierkę, która mieszka w usa), po prostu brałam, co mi wpadło w oko i miało w miarę mocne kolory, bo na tym mi zależało. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Właśnie niestety większość z tych sprzedawców nie wysyła do Polski kupionych materiałów, także jeśli masz kontakt w usa to korzystaj, wychodzi taniej niz u nas, poza tym, jest po prostu większy wybór.

Super pomysł z tymi kinowymi krzesłami.

Ja chcę kupić fotele "klubowe", jak to kiedyś w klubach pracowniczych były, np. takie:

http://allegro.pl/fotele-klubowy-design-art-deco-uszaki-i3275303800.html

Edytowane przez Moorela

Morelko jaki wzielas podklad pod panele na gore? Masz tam ogrzewanie podłogowe? U mnie brak wiec zastanawiam sie nad jakimis płytami XPS 6-7 mm zeby zrownac sie z płytkami w łazience .

Nie wiem jak rozwiazac sprawe roznic wysokosci tam gdzie bedzie podlogowka bo wtedy podklad musi byc duzo cienszy :(

dzięki z namiary tego pierwszego to nawet znam i odwiedzam co jakiś czas. Tylko jest mały minus obaj nie mają opcji wysyłki za granicę ;), chyba że przez kogoś w USA będziesz kupowała?

- ech piękne te hamerykańskie tkaniny są

Kochana zasadzam się na inne fotele - nie te z Dzierżoniowa - bardziej nowoczesne :)

Edytowane przez tutli_putli

Morleko wszedzie mam rowne wylewki i jesli w lazience dam plytke grubosci 1 cm plus klei czyli okladzina podlogowa wyniesie 1,5 cm a panele sa grbosci 7-8 mm to zeby wyrownac poziom panel-plytka musze dac podklad o grubosci okolo 7 mm.

Moze ja cos zle mysle ale tak ta chlopski rozum wychodzi :)

Kakusek a co to za panele o grubości 7-8mm? Bo przyznam szczerze ze o takich jeszcze nie słyszałam... Czy to w ogóle ma jakaś wytrzymałość?

Koktajl a takie np http://1000podlog.pl/szukaj/1796_Panele_pod%C5%82ogowe_Woodstock_D%C4%85b_Sherwood_Miodowy_%28Deep_Honey%29_8153214_AC4_8mm :)

Nie wiem jaka maja wytrzymalosc ale musze cos polozyc na betonya na drewno mnie nie stac :)

Dr_au dzieki za podpowiedz :yes: Czy taki leciutki spad robi sie dodatkowa wylewka na malym fragmenice? Wiem ze roznice wysokosci mozna tez zamaskowac dajac na łaczeniu listwe ale ja polaczenie gresu/paneli planuje wykonczyc kitem/uszczelniaczem.

Faktycznie Kaka, tak wychodzi, no chyba, że listwą zniwelujesz, ale Ty nie chcesz listwy. A ten kit można dawać przy podłodze pływającej? Bo panele chyba będziesz na pływająco układać, nie?

Koktajl, teraz jest bardzo dużo takich paneli, moje np. mają 7 mm i raczej wytrzymają użytkowanie ;) Przy podłogówce kupowanie grubszych paneli chyba mija się z celem. Trzeba pamiętać tylko, że nie mogę przegrzewać podłogówki powyżej 30 stopni, czego i tak nie mogę robić, bo na całym dole mam drewno.

Marzenko mozna :yes: Dziewczyna ktora stosuje ten uszczelniacz zajmuje sie wykanczaniem mieszkan i od lat stisuje go przy polaczeniach gres/podloga trojwarstwowa ktora tez uklada sie plywajaco. Trzeba tylko liczyc sie z tym ze co 2- 3 lata moze sie zdarzyc ze trzeba bedzie go wymienic ( wydlubac stary i wpuscic nowy bo moze popekac lub sie zniszczyc )

Tutli, mam szwagierke w usa i wszystko wysyłam do niej. Zdradz, co to za fotele, pokaz jakieś foto.

Moorela takie fotele chodziły mi po głowie ale na dzień dzisiejszy jednak zrezygnowałam :)

http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/32/59/26/81/3259268152

http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/32/59/29/47/3259294781

Gosia, fotele fajne, choć chyba wolę w drewnie. A jeśli nie te, to co wymyślilas?

Ania, nie mam pojęcia co to za kamień, u kominkarza po prostu pokazalam palcem ;) ona mają bardzo minimalne drobinki, ale naprawdę mikro i w zasadzie powiedziałabym, że jest czarny czarny, trzeba się naprawdę mocno przygladnac.