Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

I na koniec bo lece na filmik specjalnie dla Ciebie biala kuchnia z fornirem debowym ( zdjecie zapozyczone od avispa)[ATTACH=CONFIG]193254[/ATTACH]

Moorelko lazienka z "drewnem" piekniutka itaka przyjemna.Podlogi na gorze wyszly swietnie i poprosze o wiecej zdjec batrdziej z gory :p

O kurde ale super fornit. Taki chce! Tylko ze mi stolarze takich nie pokazuja tylko jakies sztuczne bardzo :(

Mozecie wpasc do mnie i powiedziec jaki fornir pasowal by do lazienki duzej? Taki by pasowal?

A blat ten dolores extra. Ktos wie jaka jest tego cuda cena??

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj,

przeczytałam Twój dziennik w jeden wieczór , zazdroszczę efektu i tempa pracy i Wrocławia tez który kocham , co do szafek górnych 60 proponuje zawiasy fimy Hettich sensys nigdy nie opadną zawsze można dac 3 szt dla pewności , jeśli szukasz tańszej wersji drewnopodobnej , to zobacz plyte firmy EGGER dąb bordolino lub DDL tez ma podobna wygląda o wiele lepiej niż mdf i jest tansza tylko popros o oklejenie jej taka sama okleina z Hranipexu 2mm na dobrej okleiniarce z odleglosci 1m nikt nie zauważy ze to laminat ...taka moja rada , :yes: ale się rozpisałam ...pozdrawiam

zuzia

Morelka, "już" odpisuje :)

Hmm, jak się mieszka. Chyba wstyd sie przyznać ale mamy jeszcze ze 2 pudła nierozpakowane...

Ogólnie fajnie. Są drzwi, sa schody, żaluzje w oknach. Wciaż brakuje MyWayowej łazienki i kilku lamp oraz z grubszych rzeczy - sofy (nie możemy sie zdecydować).

Trzeba też będzie trochę przemalować wiatrołap bo białe ściany przy drzwiach wejścopwych to jednak słaby pomysł, mimo super zmywalenej farby.

Samopoczucie też nienajgorsze, choć własnie użeramy się z elektrownią i gazownia.

Między szafkami a blatem w kuchni mam 62.5cm.

Dla mnie inspiracją od czasu gdy się pojawiław Ikei była kuchnia Solar.

Niestety przestali ją produkować zanim przyszła kolej na moją kuchnię. Ale do dziś tamtą uwielbiam:

http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/sf/solarb110309.jpg

http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/ny/8-6-solar-beech-2.jpg

A tu jakaś amerykańska kuchnia Ikea Solar

http://www.ikeafans.com/galleries/images/50931/1_IMG_0716.JPG

Kaka, bardzo Ci dziękuję za blaty!! Pomogłas mi wybrać, Kronopol Dolores widziałam na próbniku i jakos nie zwróciłam na niego uwagi, dopiero po Twoich zdjeciach zaczęłam mu się przyglądać jeszcze raz i w zasadzie jestem zdecydowana :) a jeszcze jak Tatarak użytkownik chwali to już na pewno nie będę niczego więcej szukać ;) Dziękuję! :hug:

Ewa, Sharlotka, zdecydowałam się na białą kuchnię w połysku - głównie z braku czasu a trochę też z tchórzostwa, bałam się, że wybiorę złe połączenie z drewnem i wyjdzie kaszanka. Szału nie będzie, bo biały połysk jest już oklepany, ale może chociaż będzie ładnie ;)

Bacardi, Ty zdolny chłopak jesteś, jak sam fornir obrabiasz :) Jakbyś jeszcze chodził na imprezy firmowe i napił się z koleżanką pracowo-forumową, to już w ogóle byłbyś fajny :p

Zuziaaa, witaj u mnie, nie znam tych zawiasów, robię całą kuchnię na blumie, mam nadzieję, że da radę, ostatecznie zostałam przy tych szafkach górnych 60x50 - stolarz zapewnia że skoro chcę, to zrobi tak, że będzie dobrze :)

Sheenaz, piękna jest ta kuchnia Solar. W zasadzie idealna. Wielka szkoda, że już nie robią :( PS. Czy orzech amerykański zmienił Wam kolor? (mam na myśli kuchnię).

Czuszka, Ivy, co Wy "podurniałyście" z tą przeprowadzką? Ja jestem w czarnej... czarnym lesie jestem... ;)

Tutli, mamy i odkamieniacz i filtr. Jutro za dnia drapnę mojego i wyślę Ci na priv co my tam mamy pomontowane.

Łukasz&Karolina, witaj (witajcie) :) na pewno nie zamierzam szyc sama pachworków - nawet nie potrafię sobie wyobrazić, że wykonuję taką czynność :lol2: myślę, że dobry tapicer to lepsze rozwiązanie przynajmniej w moim przypadku; fotele ostatecznie zakupiłam nie na allegro, ale jak chcesz, mogę podesłać namiar na tego allegrowicza, który był obserwowany :)

Ivy, ale Ty chcesz zdjęcia za jakis czas już wykończonej barierki z uchwytem, czy to co teraz mam?

Edytowane przez Moorela

Jak to szalu nie będzie? Jako to? Biała oklepana? No wiesz!

:rotfl:

Ja uwielbiam białe kuchnie i choćby każdy taką sobie sprawił, to dla mnie nie ma to znaczenia :no: Twoja też będzie piękna :D

Dobrze, że określiłaś czasoprzestrzeń w której przebywasz, bo już się wystraszyłam, że straciłam kontakt z rzeczywistością i przegapiłam Twoją przeprowadzkę :D, a kogo jak kogo, ale przy Twojej muszę być choćbym spać nie miała :).

Dobrze, że zajrzałam do dziennika :D. Kominek super - co na nim położyliście? Cegła wygląda świetnie! I co ja czytam - "biała, bez szału" będzie już za dwa tygodnie? SUPER :wave:

I schody, i podłogi, i ściany, i wszystko. Zaczynam się smucić, bo wszyscy mi najbliżsi zaraz pouciekają z FM :(.

Marzenko ściskam Cię mocno :hug: i życzę siły na ostatniej prostej. Dacie radę :).

Zaglądałam kontrolnie, ale Cię nie poganiałam, bo w końcu tu nowa jestem, ale niecierpliwiłam się równie jak dziewczyny:);)

Warto było czekać:yes:

Biała kuchnia jest ok. w bloku mam taką, teraz inną, ale i tak sądzę, ze biel jest świetnym pomysłem:)

Kulki też kupiłam córce, więc też nie jestem oryginalna, ale czy o to chodzi, żeby za wszelką ceną być oryginalnym?;)

Strukturę kominkową poznaję chyba, bo mam coś podobnego w łazience:p i śliczne masz blond cudo koło kominka:)

To teraz niecierpliwie czekamy na schody i podłogi i oklepaną kuchnię. Bardzo fajne połączenie szarych płyt podłogowych i kafli na ścianie.(tu już obie jesteśmy oryginalne, bo kafle na ścianie w kuchni są passe;);)) Sporo rzeczy mamy podobnych?! To już wiem dlaczego mi się u Ciebie podoba:p ale ostateczny jizz i tak inny:)

...

Łukasz&Karolina, witaj (witajcie) :) na pewno nie zamierzam szyc sama pachworków - nawet nie potrafię sobie wyobrazić, że wykonuję taką czynność :lol2: myślę, że dobry tapicer to lepsze rozwiązanie przynajmniej w moim przypadku; fotele ostatecznie zakupiłam nie na allegro, ale jak chcesz, mogę podesłać namiar na tego allegrowicza, który był obserwowany :)

...

ah myślałam, że się wymienimy pomysłami jak to zszywać by było dobrze :D no nic... będę kombinowała coś sama... jeśli to nie kłopot to ja chętnie poproszę o ten namiar - może coś mi wpadnie w oko :)