wojgoc 31.03.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 a co Ty wiesz o moim podejsciu do budowania??? czy też do zycia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Przy takiej samej akustyce pomieszczenia (bo garaż jest jeden i ten sam) o głośności decydują właśnie napęd, rolki i prowadnice, które są właściwe dla danego producenta i różne pomiędzy producentami. a ktory napęd jest wlaściwy dla danego producenta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 a co Ty wiesz o moim podejsciu do budowania??? czy też do zycia??? Wiem tylko, że pewne rzeczy, które Tobie przeszkadzają, mnie nie rażą. Mamy inną tolerancję na te same tematy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Wiem tylko, że pewne rzeczy, które Tobie przeszkadzają, mnie nie rażą. Mamy inną tolerancję na te same tematy i tyle. mi to w ogóle nie przeszkadza - generalnie przy 20cm styro moga murowac jak im sie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 mi to w ogóle nie przeszkadza - generalnie przy 20cm styro moga murowac jak im sie chce No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jak czytam o tych rolkach i prowadnicach, to mi się robi słabo. jak ja mam sprawdzić, które są głośniejsze? pytać sprzedawców o certyfikaty potwierdzające produkcję decybeli?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Mam wrażenie trochę że traktujesz nasze rady jak zło konieczne. A to nie jest tak - my po prostu przeliśmy już ten etap i mniej więcej teraz wiemy co jest istotne, a co mniej. Jeśli coś wiesz - to ok. Ale jeśli coś umknie, to łatwiej wyprostować teraz niż potem się skapnąć po kilku miesiącach. by nie powtarzać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 a co Ty wiesz o moim podejsciu do budowania??? czy też do zycia??? Moorelo, tak się objawia Wojgocy wdzięk - szeroko już na forum omawiany nie należy zwracać uwagi, należy przeczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jak czytam o tych rolkach i prowadnicach, to mi się robi słabo. jak ja mam sprawdzić, które są głośniejsze? pytać sprzedawców o certyfikaty potwierdzające produkcję decybeli?! podejdź do tematu jak do kazdego innego. i tyle to naprawde nie jest najwazniejsza kwestia w budowanym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Moorelo, tak się objawia Wojgocy wdzięk - szeroko już na forum omawiany nie należy zwracać uwagi, należy przeczekać ale co przeczekać? i gdzie był omawiany - chetnie poczytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 podejdź do tematu jak do kazdego innego. i tyle to naprawde nie jest najwazniejsza kwestia w budowanym domu. pewnie powinnam. kwestii Twojego czarmu i tego jak się objawia nie będę wiecej poruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 a co to jest czarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 by nie powtarzać się Widzisz, może to faktycznie kwestia Twojego osobliwego wdzięku, rady można udzielać na różny sposób, u Ciebie przejawiają się w pewien specyficzny sposób owiany grozą "nie zdziw się jak Ci płyta popęka", "Twoje mostki termiczne", itd... Tak czy inaczej, nie zniechęciłeś się jeszcze i chyba poczytujesz nasz dziennik co mnie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 czytac pewnie bedę, ale zwracać uwagi na to co jest nie tak nie widzę sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 a co to jest czarm? z ang: wdziek, urok, czar w Twoim przypadku: okresowa skorpionia zgryźliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 jak czytam o tych rolkach i prowadnicach, to mi się robi słabo. jak ja mam sprawdzić, które są głośniejsze? pytać sprzedawców o certyfikaty potwierdzające produkcję decybeli?! Wiesz co Tatarak, to słychać gołym uchem, nawet jeśli nie masz wykształcenia muzycznego Nam facet otworzył po kolei 3 bramy i była różnica. W sumie to nie są jakieś znaczące różnice, że np. przy jednej trzęsie Ci się wystawka w witrynie, itd. My mamy naszą sypialnię nad garażem i w sumie trochę się tym sugerowaliśmy, ale naprawdę nie ma co przesadzać. Popatrz sobie na wykończenie bramy (ja miałam przerysowane wizje, że mi się dzieci ponabijają na wystające śruby, itd.), strukturkę (wood potrafi być inny od wood), sposób ryglowania, itd. A zresztą, jedźże do jakiegoś sprzedawcy wreszcie, niech Ci ponawija makaron na uszy trochę, a co! Wysyłam namiary na "mojego dealera" na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 w Twoim przypadku: okresowa skorpionia zgryźliwość nie widzę skorpioniej zgryźliwości - zwrocenie uwagi to zgryźliwość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 nie widzę skorpioniej zgryźliwości - zwrocenie uwagi to zgryźliwość??? nie chodzi o treść, chłopaku, a o formę!!! co Ci już Moorela powyżej napisała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 nie chodzi o treść, chłopaku, a o formę!!! co Ci już Moorela powyżej napisała. O to to!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Wiesz co Tatarak, to słychać gołym uchem, nawet jeśli nie masz wykształcenia muzycznego Nam facet otworzył po kolei 3 bramy i była różnica. W sumie to nie są jakieś znaczące różnice, że np. przy jednej trzęsie Ci się wystawka w witrynie, itd. My mamy naszą sypialnię nad garażem i w sumie trochę się tym sugerowaliśmy, ale naprawdę nie ma co przesadzać. Popatrz sobie na wykończenie bramy (ja miałam przerysowane wizje, że mi się dzieci ponabijają na wystające śruby, itd.), strukturkę (wood potrafi być inny od wood), sposób ryglowania, itd. A zresztą, jedźże do jakiegoś sprzedawcy wreszcie, niech Ci ponawija makaron na uszy trochę, a co! Wysyłam namiary na "mojego dealera" na priv. dobra, pojadęż strukturę to już wiem, że chcę gładką, ale np okleina czy lakier? co lepsze i dlaczego? jakas automatyka tam wchodzi w grę... brrrr dzięki za maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts