Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

Czuszka, wysłałam na priv.

Ivy, z barierką jest tak: słupki pionowe mają przekrój prostokąta o wymiarach 2,5 x 4 cm, początkowe, końcowe i na zakrętach słupki pionowe mają przekrój kwadrata o wymiarach 4 x 4 cm, tralki mają przekrój kwadrata o wymiarach 1 x 1 cm. Poręcz to płaskownik o szerokości 4 cm.

DSC00965.jpg DSC00964.jpg DSC00963.jpg DSC00962.jpg

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy, z barierką jest tak

bardzo Ci dziękuję, idealne informacje :hug:

mam jeszcze pytanie czy możesz mi napisać ile będą Cie kosztowały schody i ile ich masz. Mam wycenę i nie mam jak jej porównać a chyba bym się zdecydowała jeśli cena nie odbiega od standardu...bo będą bardzo podobne jak u Ciebie ;)

Moorela..tak myśle i chyba bym nie robiła cokolików...ładnie jest bez :cool:

Jako, że jesteście krok duży przed nami to mam pytanie oopaskę i odwodnienie ...jaka jest szeroka oraz czy pod kamyczki jakąś agrowłokninę wsadzliście żeby chwasty nie wyrastały ??

fajnie już u Was :-)

Marnajola, kupiliśmy to co planowaliśmy, tak jak pisałam już wcześniej w zasadzie każdą rzecz w innym sklepie i bez rabatów.

Wojgoc, w tym roku bez szaleństw, na hel na dechę :-)

Ivy, opadła ma chyba 40 cm, na rury był sypany żwir, piasek i tak jak mówisz agrowloknina, ale musialab P.dokładniej przepytac.

Moorela też skorzystam z Twojego wzoru barierek. po pierwsze są zgrabne i ładne a po drugie-już nie mam siły szukać inspiracji i wymyślać. schody musimy zamówić w tym tygodniu zeby była jakakolwiek szansa na montaż przed przeprowadzką. Twój stolarz ma terminy na wrzesień/październik więc skorzystam jednak z innego namiaru :-) ale dzięki!

Marzenko,

Jestem... doczytałam, dogapiłam i zachwycam się Waszą przepiękną podłogą. Napisz mi proszę na priva ile kosztuje jej metr. My też rozglądamy się za podłogą, ale to co mi się podoba kosztuje niemożliwe pieniądze :(.

Schody prezentują się dostojnie, choć na razie leżą jak pijane ;).

Uśmiałam się czytając o kuchni :D. Ile metrów ma Twoja nowa kuchnia? Nie martw się, szybko przywykniesz do jej wygody i przestrzeni. Ja martwię się, że u mnie będzie za ciasno. Mamy tylko 9,5 na kuchnię, ale to i tak ponad dwa razy więcej niż mam teraz.

Bardzo fajny kolor drzwi. A pytałaś montażystów co z "wygryzieniem"? Może się poczują ;)

I na deser zostawiłam sobie pochwałę dla Twych dzielnych rączek. Mebelki w kolorze blue zapowiadają się ciekawie :). Takie będą docelowo, czy coś jeszcze na nich planujesz? W którym z kolorowych pokoi staną?

Moorela, jak czasami nie wiem co wymyślić, jak zdecydować to pierwsza moja myśl to "zajrzę jak Moorela zrobiła" :D

I tak ogladam Twój dziennik, zdjecia i się zastanawiam - kolory na kuchnię kominek itd to sama wszytsko wymysliąś?

Bo mnie chyba zaczya przerastać myslenie jak spasowac kolor okien, paneli podłogowych i drzwi do pokoi..

Plus spasowanie paneli do schodów...

No własnie - jakie drzwi wewnętrzne robisz?

A, napisz jaki masz model umywalek nablatowych - podobają mi się, a Linea ma sensowne ceny wiec wezmę takie same by daleko nie szukac :D

Ewa, cenę wysyłam.na proc, wychodzi ciut drożej niż tarkett czy boen, ale jest naprawdę piękna. Kuchnia ma 12 metrów, obecna nasza ma 5,6 m2 ;-)

Meble będą tylko pomalowane, co już i tak jest szczytem mojej działalnosci renowatorskiej. Planuje tylko takie kolorowe akcenty u dziewczyn, po jednej szafce u każdej, reszta mebli białych, turkus idzie do małej, do starszej poleci malina ;)

Mila, to bardzo miłe co piszesz, dzięki wielkie, nie miałam żadnego projektanta, przeglądam po prostu prawie codziennie portale wnetrzarskie i jakoś samo się układa w głowie co i jak, poza tym niewiele osób tu zagląda, ale te co zaglądają zawsze mnie wspierają gdy trzeba :-) julianna, Kaka, Ivy, Czuszka, rere, magda34, wcześniej Spirea, Tatarak, Salik i wojgoc - to bardzo duża pomoc!!

Umywalki mam 482 i 502 chyba, są ok, drugi raz kupilabym te same.

Moorelko - wpadałam z rewizytą i przyznam się że przeczytałam CAŁY dziennik :wink:

Masz bardzo fajne, lekkie pióro i bardzo dobrze czyta się Twoje relacje. Mam nadzieję że z dachem to już koniec problemów....

Domek prezentuje się fantastycznie!!!!! Cegiełka na ścianie wygląda super, ten grafit bardzo ożywia domek.

Czekam na zdjęcia gotowych pomieszczeń ;-)

Podziwiam Cię, że z dwójką dzieci, ciążą, pracą zawodową - ogarniasz budowę i znajdujesz jeszcze chwilę aby z nami dzielić się swoimi przeżyciami.

Wojgoc, nie rób jaj :-) w skarbonce echo, gdyby nie dziewczyny, pewnie zostalibysmy w domu.

Onoa, to Desvres Lunes Titan, był po ok 110 zł za metr.

Z perspektywy użytkowania te płytki mają jeszcze wielką zaletę. Nie widać na nich brudu :)

Moorela, podłoga, kominek super.

Tak z ciekawości, co dałaś na kominek? Myślałam na początku o podobnym wykończeniu, ale brakło mi czasu na bieganie za materiałem i fachowcem.

Pozdrawiam

Kasia