Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONA Projekt indywidualny k. Wrocławia

Moorela

Recommended Posts

schody - czekam grzecznie, chcoiaz nie mniej niz ty ich wyczekuję :cool:

Kuchnia - wyszła super, bardzo fajnia ta "drewniana" ściana, bardzo pasuje i był to strzał w 10. Kuchnia super ...i już jest. Zobaczysz ze za chwilę bedzie Ci szafek brakowało :cool: a ty masz jakąś spiżarnie czy coś ?? bo jakoś nie zarejstrowałam ....

Łazienka- jest rewelacyjnie w kibelkowym zakątku , straszni emi sie takie rozwiązanie podoba...boszzz czemu nie mam gdzie tak zrobić :bash::bash:

teraz pytanie techniczne - jakiej głębokości masz szafki ( moze foto z otwartą :-)) oraz do jakiej wysokości mozaika. Będe wdzięczna za kolor farby na scianie bo fajnie pasuje do mozaiki......

drzwi może cos takiego -Interdoor

Lubię twoj domek, jest taki jak bym chciała żeby był moj....wiem mało indywidualne podejscie do swojego ale co zrobię, byłas pierwsza :hug:

Dzięki Ivy, bardzo się cieszę, że komuś to się naprawdę podoba i na dowód zrobi takie samo rozwiązanie u siebie ;) :) :) Ja tez nie jestem jakoś szczególnie oryginalna, ale cieszę się, bo póki co jestem zadowolona z wyborów. To jest taki "bezpieczny" styl domkowy ;)

Spiżarni nie mam niestety, ma składzik pod schodami ale to raczej na szczotki i deskę do prasowania.

Dzięki za propozycję drzwi, nie spotkałam ich wcześniej a są ciekawe :yes:

Ale o jakie Ty szafki pytasz kuchenne czy te nadmozaikowe w łazience?

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moorelko, ile u Ciebie wychodzi szerokość schodka na gotowo? bo masz bez "noska" je prawda? też takie zamówiłam a dziś sie mój maż zorientował ze takie bedą (rychło w czas;-) i twierdzi ze beznadzieja...

Czuszka, ale pytasz o szerokość schodka czy głębokośc, tak ak stopa staje? Nie wiem dokładnie, ale ja mam słabe schody pod tym względem, chyba ledwo noga mi się mieści, ale musiałabym dokładnie zmierzyć. A co tam mąż marudera włączył?

Moorelko-nie było mnie u Ciebie WIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dom wyszedł CUDOWNIE:yes::yes::yes::yes:Oczywiscie również jestem oczarowana kuchnią,ale powiem ze najbardziej "zszokowała" mnie barierka przy schodach-jest to pierwsza barierka metalowa jak mi się podoba:D

GRATULUJE WAM SERDECZNIE -WYKONALISCIE KAWAL DOBREJ ROBOTY I :DMACIE FANTASTYCZNA POMAGAJACA RODZINE A TO WIELKI SKARB:yes:

Dziękuję Ci Gumiska, a gdzie Ty się podziewałaś??

Czuszka, ale pytasz o szerokość schodka czy głębokośc, tak ak stopa staje? Nie wiem dokładnie, ale ja mam słabe schody pod tym względem, chyba ledwo noga mi się mieści, ale musiałabym dokładnie zmierzyć. A co tam mąż marudera włączył?

u nas wychodzą 27 cn głębokości (o nią mi własnie chodzi). czytam ze ludzie take mają. co prawda idealnie byłoby 30 cm zeby się też męska stopa mieściła a nie tylko mój rozmiar 36...ale nie wszystko moze być idealnie. dla mnie wygląd ważnejszy niż komfort męskiej stopy ;-)

MY tez mieliśmy okno na klatce schodowej połaciowe, ale zlikwidowaliśmy na etapie budowania bo stweirdziliśmy, że będzie problem z myciem, itd. Nie wiem czy to dobra decyzja...

Dziewczyny mają 4,5 roku i 1 rok i 3 m-ce. Mam dolne oświetlenie ledowe włączane na noc w korytarzu i wc, ale mi chodzi raczej o oświetlenie w ciągu dnia. Wiem, że to może jakaś fanaberia, ale jakieś fanberie trzeba mieć, nie? ;)

Mój ma rok i 2 miesiące :)

Moje płytki to (jak się okazało już po zamówieniu) lica odcięte z cegieł. Muszę je zaimpregnować, ale gość w hurtowni w której zamawiałam (aż z Krakowa - najtaniej i najszybciej) dorzucił mi impregnat gratis (zamwaiałm razem z zaprawą i fugą). Kobieta zmienna jest bo dzisiaj mam wątpliwości...

A Twoje schody - dziś czwartek i miały być? AAaaaaa i zapomniałam, łazienka wyszła super....., wcale się nie dziwię zachwytom...

Czuszka, to niezłe masz te schody, bo ja mam na 4 pierwszych schodach głębokość po 25 cm, to są schody "podrzędne" wg jakichś tam 5 kategorii, czyli te najmniej ergonomiczne. Pocieszające jest to, że już 5 schodek zaczyna zabieg i 8 następnych jest coraz szersza - wklejałam rzut kiedyś w komentarzach tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194520-ZIELONA-Projekt-indywidualny-k-Wroc%C5%82awia&p=5347245&viewfull=1#post5347245

Dodatkowo należę raczej do wyższych i mam stopę w rozmiarze 40 :) - mam nadzieję, że Cię pocieszyłam ;)

Miałam pomysł na inne schody, które kiedyś podsunęła Pestka chyba Basi, ale u nas nie dąło się ich zrobić, a one właśnie miały pogłębioną stopnicę - dobra, nieważne :)

Dziewczyny, schody przyjechały!! Niestety dziś trwały głównie roboty w ogóle nie spektakularne - demontaż barierki, szlifowanie betonu, nawiercanie, itd. Dopiero pod koniec dnia zamontowali górny stopień, ten najdłuższy, który wchodzi na piętro więc, na razie guzik widać :sick:

Montaż ma potrwać 4 dni, wychodzi na to, że coś ciekawszego zobaczymy po niedzieli, bo w sobotę pewnie nie pracują, chociaż może? No ale dzieje się, dzieje :)

Kaka, przesyłka poszła, mam nadzieję, że się przyda :hug:

Buuuuuuuuu szkoda ze nie ma jeszcze schodkow ale lepiej poczekac ciut dluzej i miec wszystko na tip-top :yes:

Brzoskwineczko kochana no teraz to musi sie przydac :D Bede z nia latac i przymierzac tak dlugo az sie przekonam ze pasuje :p DZIEKUJE !!!:hug:

Cos ostatnimi dniami mi strasznie glowa nawala- wkurzajace sa te wiatry i deszcze :mad:

Bacardi, przlicz sobie ile jeszcze Famis Cię skasuje, nie szkoda Ci tej kasy? Takiego WC-ta sam sobie podłączysz i będziesz miał spokój. Firaneczka w otwór drzwiowy i gotowe ;) Mogę Ci do roboty przywieźć ;)

Niestety z tym może byc w najbliższym czasie problem, głupi inwestor wlazł na dach i z niego spadł :( Ale na razie wróciłem już na forum muratora ;)

A co do wanny - nie mam pojęcia, moja ma dwa dość znaczne odpryski (też nie wiem skąd bo była zabezpieczona), ale od ponad roku nic się z nimi nie dzieje. Może są jakies polerki do akrylu?

Podobno można polerowac jak lakier samochodowy, pasta polerska i polerka. Problem w tym, ze większe ubytki należy najpierw zaszpachlowac i pytanie skąd zdobyć akryl o odpowiednim odcieniu.