Moorela 31.07.2013 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 schody - czekam grzecznie, chcoiaz nie mniej niz ty ich wyczekuję Kuchnia - wyszła super, bardzo fajnia ta "drewniana" ściana, bardzo pasuje i był to strzał w 10. Kuchnia super ...i już jest. Zobaczysz ze za chwilę bedzie Ci szafek brakowało a ty masz jakąś spiżarnie czy coś ?? bo jakoś nie zarejstrowałam .... Łazienka- jest rewelacyjnie w kibelkowym zakątku , straszni emi sie takie rozwiązanie podoba...boszzz czemu nie mam gdzie tak zrobić :bash: teraz pytanie techniczne - jakiej głębokości masz szafki ( moze foto z otwartą ) oraz do jakiej wysokości mozaika. Będe wdzięczna za kolor farby na scianie bo fajnie pasuje do mozaiki...... drzwi może cos takiego -Interdoor Lubię twoj domek, jest taki jak bym chciała żeby był moj....wiem mało indywidualne podejscie do swojego ale co zrobię, byłas pierwsza Dzięki Ivy, bardzo się cieszę, że komuś to się naprawdę podoba i na dowód zrobi takie samo rozwiązanie u siebie :) Ja tez nie jestem jakoś szczególnie oryginalna, ale cieszę się, bo póki co jestem zadowolona z wyborów. To jest taki "bezpieczny" styl domkowy Spiżarni nie mam niestety, ma składzik pod schodami ale to raczej na szczotki i deskę do prasowania. Dzięki za propozycję drzwi, nie spotkałam ich wcześniej a są ciekawe Ale o jakie Ty szafki pytasz kuchenne czy te nadmozaikowe w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.07.2013 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Moorelko, ile u Ciebie wychodzi szerokość schodka na gotowo? bo masz bez "noska" je prawda? też takie zamówiłam a dziś sie mój maż zorientował ze takie bedą (rychło w czas;-) i twierdzi ze beznadzieja... Czuszka, ale pytasz o szerokość schodka czy głębokośc, tak ak stopa staje? Nie wiem dokładnie, ale ja mam słabe schody pod tym względem, chyba ledwo noga mi się mieści, ale musiałabym dokładnie zmierzyć. A co tam mąż marudera włączył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.07.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Łał, kuchnia superaśna!!!!,Wyszła naprawdę wspaniale! Chanel, dziękuję. PS. Imoregnowałam dziś cegłę i polecam, ale Ty masz chyba taką już zaimpregnowaną, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.07.2013 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Moorelko-nie było mnie u Ciebie WIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dom wyszedł CUDOWNIE:yes::yes::yes:Oczywiscie również jestem oczarowana kuchnią,ale powiem ze najbardziej "zszokowała" mnie barierka przy schodach-jest to pierwsza barierka metalowa jak mi się podoba:D GRATULUJE WAM SERDECZNIE -WYKONALISCIE KAWAL DOBREJ ROBOTY I :DMACIE FANTASTYCZNA POMAGAJACA RODZINE A TO WIELKI SKARB Dziękuję Ci Gumiska, a gdzie Ty się podziewałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 31.07.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Dziękuję Ci Gumiska, a gdzie Ty się podziewałaś?? Sama nie wiem gdzie bo tyle się dzieje:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 01.08.2013 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Czuszka, ale pytasz o szerokość schodka czy głębokośc, tak ak stopa staje? Nie wiem dokładnie, ale ja mam słabe schody pod tym względem, chyba ledwo noga mi się mieści, ale musiałabym dokładnie zmierzyć. A co tam mąż marudera włączył? u nas wychodzą 27 cn głębokości (o nią mi własnie chodzi). czytam ze ludzie take mają. co prawda idealnie byłoby 30 cm zeby się też męska stopa mieściła a nie tylko mój rozmiar 36...ale nie wszystko moze być idealnie. dla mnie wygląd ważnejszy niż komfort męskiej stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.08.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ale o jakie Ty szafki pytasz kuchenne czy te nadmozaikowe w łazience? o te łazienkowe Dzisiaj schody ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 01.08.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 MY tez mieliśmy okno na klatce schodowej połaciowe, ale zlikwidowaliśmy na etapie budowania bo stweirdziliśmy, że będzie problem z myciem, itd. Nie wiem czy to dobra decyzja... Dziewczyny mają 4,5 roku i 1 rok i 3 m-ce. Mam dolne oświetlenie ledowe włączane na noc w korytarzu i wc, ale mi chodzi raczej o oświetlenie w ciągu dnia. Wiem, że to może jakaś fanaberia, ale jakieś fanberie trzeba mieć, nie? Mój ma rok i 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 01.08.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Moje płytki to (jak się okazało już po zamówieniu) lica odcięte z cegieł. Muszę je zaimpregnować, ale gość w hurtowni w której zamawiałam (aż z Krakowa - najtaniej i najszybciej) dorzucił mi impregnat gratis (zamwaiałm razem z zaprawą i fugą). Kobieta zmienna jest bo dzisiaj mam wątpliwości... A Twoje schody - dziś czwartek i miały być? AAaaaaa i zapomniałam, łazienka wyszła super....., wcale się nie dziwię zachwytom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Moorelko ogromnie dziekuje :hug:Napisz mi na priv co i jak Tez czekam na Twoej schody -pewnie jeszcze siedzisz w domku i je głaszczesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.08.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Czuszka, to niezłe masz te schody, bo ja mam na 4 pierwszych schodach głębokość po 25 cm, to są schody "podrzędne" wg jakichś tam 5 kategorii, czyli te najmniej ergonomiczne. Pocieszające jest to, że już 5 schodek zaczyna zabieg i 8 następnych jest coraz szersza - wklejałam rzut kiedyś w komentarzach tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194520-ZIELONA-Projekt-indywidualny-k-Wroc%C5%82awia&p=5347245&viewfull=1#post5347245 Dodatkowo należę raczej do wyższych i mam stopę w rozmiarze 40 - mam nadzieję, że Cię pocieszyłam Miałam pomysł na inne schody, które kiedyś podsunęła Pestka chyba Basi, ale u nas nie dąło się ich zrobić, a one właśnie miały pogłębioną stopnicę - dobra, nieważne Dziewczyny, schody przyjechały!! Niestety dziś trwały głównie roboty w ogóle nie spektakularne - demontaż barierki, szlifowanie betonu, nawiercanie, itd. Dopiero pod koniec dnia zamontowali górny stopień, ten najdłuższy, który wchodzi na piętro więc, na razie guzik widać Montaż ma potrwać 4 dni, wychodzi na to, że coś ciekawszego zobaczymy po niedzieli, bo w sobotę pewnie nie pracują, chociaż może? No ale dzieje się, dzieje Kaka, przesyłka poszła, mam nadzieję, że się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.08.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Buuuuuuuuu szkoda ze nie ma jeszcze schodkow ale lepiej poczekac ciut dluzej i miec wszystko na tip-top Brzoskwineczko kochana no teraz to musi sie przydac Bede z nia latac i przymierzac tak dlugo az sie przekonam ze pasuje DZIEKUJE !!! Cos ostatnimi dniami mi strasznie glowa nawala- wkurzajace sa te wiatry i deszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 02.08.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 dzięki Moorela! nasze już zamówioen, robią się, w przyszłym tygodniu mają być montowane. a jeszcze Cię pytałam pare postów wyżej-co masz nad blatem w kuchni-ale chyba nie zauważyłas albo ja nie zauważyłam odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.08.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Czekam razem z Tobą na schody :popcorn: zdecydowałas sie już na któreś tuby na sufit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.08.2013 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Czuszka przepraszam, nie zauwazyim,mam noce by my way. Ivy półki w łazience pomierze jak będę pewnie w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 02.08.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Bacardi, przlicz sobie ile jeszcze Famis Cię skasuje, nie szkoda Ci tej kasy? Takiego WC-ta sam sobie podłączysz i będziesz miał spokój. Firaneczka w otwór drzwiowy i gotowe Mogę Ci do roboty przywieźć Niestety z tym może byc w najbliższym czasie problem, głupi inwestor wlazł na dach i z niego spadł Ale na razie wróciłem już na forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.08.2013 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Bacardi, no co Ty opowiadasz?? Palamales się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 02.08.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 To czekamy na zdjęcia schodów. A co do wanny - nie mam pojęcia, moja ma dwa dość znaczne odpryski (też nie wiem skąd bo była zabezpieczona), ale od ponad roku nic się z nimi nie dzieje. Może są jakies polerki do akrylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 03.08.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Bacardi, no co Ty opowiadasz?? Palamales się?? Parę płytek i garść śrub w lewej stopie, w sumie chyba i tak najmniejszy wymiar kary. Najgorsza jest perspektywa, że za szybko nie zrobię nic samemu na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 03.08.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 A co do wanny - nie mam pojęcia, moja ma dwa dość znaczne odpryski (też nie wiem skąd bo była zabezpieczona), ale od ponad roku nic się z nimi nie dzieje. Może są jakies polerki do akrylu? Podobno można polerowac jak lakier samochodowy, pasta polerska i polerka. Problem w tym, ze większe ubytki należy najpierw zaszpachlowac i pytanie skąd zdobyć akryl o odpowiednim odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts