Moorela 03.08.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Czekam razem z Tobą na schody :popcorn: zdecydowałas sie już na któreś tuby na sufit ? Ivy, nasze schody już są prawie skończone Zaraz coś powrzucam w dzienniku. Jeśli chodzi o oswietlenie biorę Petite Fine. W tej ilości 9 sztuk to faktycznie chyba będzie lepiej wyglądało. Acha, szafka łazienkowa ma głębokość 30 cm. Ona u nas miała spełniać rolę głównie zakrywacza kominów wentylacyjnych bo bokach, stąd taka wysoka zabudowa aż pod sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.08.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Parę płytek i garść śrub w lewej stopie, w sumie chyba i tak najmniejszy wymiar kary. Najgorsza jest perspektywa, że za szybko nie zrobię nic samemu na budowie. Bacardi, to jakaś katastrofa! BArdzo współczuję, pewnie leżysz jeszcze w szpitalu? A po Ty żeś tam właził?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 04.08.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Łał, schody wyglądają naprawdę imponująco! Bardzo ładnie wygladają przy tej ceglanej ściance. Ciekawam końcowego efektu - jak już będzie barierka, opaska...Zapowiada się super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.08.2013 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Dzięki Channel opaska to raczej skopci efekt ale tak jak pisałam nie mam innego pomysłu na to, jak zaoszczędzic ścianę. Ją oczywiście czekam na ściagniecie kartonów z podłóg, żeby zobaczyć przestrzeń razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 04.08.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Schody wyglądają super, naturalny dab zawsze piękny w takim wydaniu. W kwestii opaski, wcześniej się nie wypowiadalem, ale obecnie mamy schody azurowe gdzie deska konczy się ok 1 cm od ściany a i tak co jakis czas się obrudzi przy sprzataniu. Bez opaski pięknie wygląda ale potrzebna jest później "perfekcyjna pani domu" W kwestii zdazenia opowiem Ci kiedyś przy okazji. Btw P. sobie z internetem poradzil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.08.2013 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Tak tak, chłopaki z telecomu wszystko objasnili, także nie przejmuj się tylko Kuruj spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 04.08.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Moorelko a ja mam pytanie na temat tych tkanin z Ebaya amerykańskiego.Czy już dostalas,jaka jakość i jak wygląda zamawianie:yes:Jaka karte trzeba mieć-kredytowa?Na jakiej zasadzie to działa bo tkaniany widze piękne a ja nigdy z zadnego Ebaya nie zamawialam:no:Jeśli bys miała bezpośredni link byłoby super:yes:DZIEKUJE:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.08.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Morelko, nie było mnie tu trochę, a tu takie widoki. Kuchnia rewelacyjna, a schody piękne. Masz rację, naturalny dąb zawsze się obroni. Już nie dużo Wam do końca zostało. Z wanną faktycznie kaszana. Niestety nie wiem jak by można było to naprawić. Pozdrawiam z okopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.08.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Moorelko masz przepiekne schody !!! Ja tez wolalabym bez opaski przy scianie ale wzgledy praktycznie przekonuja mnie do takiego rozwiazania Sciagaj szybciochem te kartony bo ja tez cgce zobaczyc efekt wykonczenuiowki w calej okazalosci Moorelko pisalas kiedys ze Apasionate sie lekko blyszczy a pozniej ze kupilas blyszczaca mozaike i nie mozesz do nich dac tych plytek i szukasz blyszczacych.Myslisz ze do Appasionate brac jedynie matowa mozaike? Z jakiej firmy masz biała mozaike? Zastanawiam sie miedzy Opoczno pallete http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k099&m=220. a paradyz altea http://www.ceneo.pl/1995637 (tu jest i mat i polysk ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.08.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Moorelko takie cos znalazlam : .... Na porysowaną wannę akrylową można stosować pasty polerskie.Niezbyt głębokie zarysowania akrylu z połyskiem można łatwo naprawić, należy użyć niewielkiej ilości płynu bezwoskowego do polerowania samochodu. Głębsze zadrapania należy usuwać papierem ściernym wodnym(do kupienia w sklepach z lakierami samochodowymi), a później wymienionym wyżej płynem. Aby zachować gładką powierzchnię wanny, należy usuwać rysy ścierając okrężnymi ruchami, a następnie zastosować środek do polerowania karoserii samochodowych na bazie wosku, np. TEMPO (uzyskuje się wysoki stopień połysku.W dobrych sklepach, sprzedających art. sanitarne można trafić na ZESTAW DO NAPRAW WYROBÓW AKRYLOWYCH, składający się właśnie z zestawu papierów ściernych i tubki pasty polerskiej oraz instrukcją..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 04.08.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 schody piekne. ja zdecydowałam dac bez opaski a do perfekcyjnej pani domu mi daleko najwyżej się dorobi za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.08.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Moorelko "nasze" schody wyglądają super :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.08.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Moorelko jak otwieraja sie te szafki nad wc? Napisz mi jeszcze prosze czy szafki zlicowaly sie z mozaika? Mozaika jest raczej ciensza wiec nie powinny ale moze nalezy odpowiednio przygotowac zabudowe g-k? Wogole pokazalabys wiecej tych lazienek juz z zamontowana armatura bo strasznei ejstem ciekawa "naszej" umywalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.08.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Moorelko a ja mam pytanie na temat tych tkanin z Ebaya amerykańskiego.Czy już dostalas,jaka jakość i jak wygląda zamawianie:yes:Jaka karte trzeba mieć-kredytowa?Na jakiej zasadzie to działa bo tkaniany widze piękne a ja nigdy z zadnego Ebaya nie zamawialam:no: Jeśli bys miała bezpośredni link byłoby super:yes: DZIEKUJE:hug: Gumiśka, tkaniny kupowałam chyba u 5 rózńych sprzedawcó, brałam po prostu to, co mi się podobało (http://www.ebay.com). Niestety większość sprzedawców nie wysyła towaru do Polski. Ja miałam to szczęście, że mam tam szwagierkę, na jej adres wszystko poprzychodziło a ona spakowała mi to w paczkę na statek i teraz płyną do nas Morelko, nie było mnie tu trochę, a tu takie widoki. Kuchnia rewelacyjna, a schody piękne. Masz rację, naturalny dąb zawsze się obroni. Już nie dużo Wam do końca zostało. Z wanną faktycznie kaszana. Niestety nie wiem jak by można było to naprawić. Pozdrawiam z okopów Rere dzięki serdeczne, mam nadzieję, że Twoje okopy to dosłownie okopy i już wystartowaliście? Moorelko pisalas kiedys ze Apasionate sie lekko blyszczy a pozniej ze kupilas blyszczaca mozaike i nie mozesz do nich dac tych plytek i szukasz blyszczacych.Myslisz ze do Appasionate brac jedynie matowa mozaike? Z jakiej firmy masz biała mozaike? Zastanawiam sie miedzy Opoczno pallete http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k099&m=220. a paradyz altea http://www.ceneo.pl/1995637 (tu jest i mat i polysk ) Moorelko takie cos znalazlam : .... Na porysowaną wannę akrylową można stosować pasty polerskie. Niezbyt głębokie zarysowania akrylu z połyskiem można łatwo naprawić, należy użyć niewielkiej ilości płynu bezwoskowego do polerowania samochodu. Głębsze zadrapania należy usuwać papierem ściernym wodnym(do kupienia w sklepach z lakierami samochodowymi), a później wymienionym wyżej płynem. Aby zachować gładką powierzchnię wanny, należy usuwać rysy ścierając okrężnymi ruchami, a następnie zastosować środek do polerowania karoserii samochodowych na bazie wosku, np. TEMPO (uzyskuje się wysoki stopień połysku. W dobrych sklepach, sprzedających art. sanitarne można trafić na ZESTAW DO NAPRAW WYROBÓW AKRYLOWYCH, składający się właśnie z zestawu papierów ściernych i tubki pasty polerskiej oraz instrukcją..... Kaka, ja mam apassionate w łazience dolnej połączoną z szarymi płytkami i tam nie mam mozaiki. Mozaikę mam w łazience górnej połączoną z płytką białą jakąś z Casto, nie pamiętam dokładnie co to było. Jednym słowem nie mam połączenia apassionate z mozaiką, ale najpierw lepiej ją sobie oglądnij, a potem dobieraj mozaikę, bo wg mnie będzie ciężko - apassionate ma taki maziaj specyficzny. Dzięki za porady polerskie, dla mnie właśnie idealny byłby taki zestaw gotowy dla małpki ze wszystkim, co należy użyć. Zawsze w takich momentach boję się, że schrzanię coś jeszcze bardziej, ale chyba jednak się zdecyduję, bo strasznie mnie to denerwuje. schody piekne. ja zdecydowałam dac bez opaski a do perfekcyjnej pani domu mi daleko najwyżej się dorobi za jakiś czas. Też tak myślałam, ale jak mam wołać stolarza za rok to pewnie dodatkowo mnie skasuje Moorelko "nasze" schody wyglądają super :rolleyes: No to się cieszę coś się długo nie odzywałaś, już się bałam, że efekt spalony Ivy, półki nad mozaiką mają 30 cm głębokości. Moorelko jak otwieraja sie te szafki nad wc? Napisz mi jeszcze prosze czy szafki zlicowaly sie z mozaika? Mozaika jest raczej ciensza wiec nie powinny ale moze nalezy odpowiednio przygotowac zabudowe g-k? Wogole pokazalabys wiecej tych lazienek juz z zamontowana armatura bo strasznei ejstem ciekawa "naszej" umywalki Szafki nad wc otweirają się jakby parami, tzn. najpierw pierwsza para otweira się na zewnątrz, potem druga. Uchwyty będą bardzo delikatne prawie niewidoczne. Faktycznie płyta mdf ma 15 mm grubości, więc na zabudowę geberitu nakleiliśmy jeszcze jedną płytę kg w części mozaikowej a dopiero na nią mozaikę, tak, żeby zlicowała się z mozaiką. Łazienki pokażę gotowe jak już będą bo dalej czekam na szafki umywalkowe i nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.08.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Mowisz ze bedzie ciezko dobrac mozaike (( Kurde jak jeszcze przyjdzie mi szukac nowych bialych plytek to zwariuje-szkoda ze nie pamietsza co kupilas w Casto ) Moorelko a z jakiej firmy jest Twoja moziaka? Faktycznie uchyty sa tak delikatne ze nie zauwazylam Pomyslalam ze skorow dolnej lazience nie mam zadnej szafki to moze zrobie cos podobnego u siebie tylko ze z podzialem na 3 bo mam tam tylko wc .Oczywiscie nie wyjdzie tak zajefajnie bo caly urok w tej wnece (u mnie bedzie tylko zabudowa komin) ale przeciez nie moge skopiowac identiko:p Dumam jeszcze czy nie zrobic tegow czarnej swiecacej mozaice albo taka dac pod prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.08.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Kaka, mozaikę mam altea bianco, to jest bardzo zimna biel dlatego kupiłam płytki w Casto bo tylko tam znalazłam takie zimne. Poszukam faktury co to dokładnie było. Dziś zrobilabym to w ciepłej bieli czyli apassionate + mozaika, może to opoczno ma cieplejszy odcień? Niestety najpierw kupiłam mozaikę a potem się zaczęłam zastanawiać co ją do tego doloze. Jak Ci się podoba to kopiuj Kaka, bez przesady, co to komu szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.08.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 No ja widzialam tylko pallete i nie wydawala mi sie zimna Poczekam bez kombinowania na twoja plytke (pytalam mame ale jeszcze nic nie przyszlo) i moze uda mi sie podjechac do sklepu zeby poprzymierzac do jakiejs mozaiki.Maz mnie zabije jak powiem ze musze zamowic kolejne probki :lol2:U mnie taki problem ze lazienka jest dosc ciemna (szyba matowa w oknie od polnocy) i nie wiadomo czy ciepla biel nie wpadnie w bezyk ) No ja najchetniej skopiowalabym taka sama wneke ale sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.08.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 I musze sie pochwalic ze w koncu wybralam zestaw prysznicowy do dolnej łazienki (mam nadzieje ze mi sie nie odwidzi ) Na 99 % bedzie to : http://www.systerm.pl/2359,s1_zestaw-radiance-select-150-combi-hansgrohe-bialy-chrom-27037400.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.08.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Moorelko masz juz oblozona wanne płytkami? Zoabcz co dzis znalazlam-dla mnie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.08.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Te plytki wlasnie planuje na podloge ale zauroczylo mnie tu oblozenie wanny i te srebrne listwy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts