Aju 15.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam,mam taki problemmam komin systemowy ( bloczek z jednym zintegrowanym dużym 10/28 kanałem wentylacyjnym ) który wentyluje kotłownie...robiłem zmiany w projekcie i teraz okazało sie że jedna z łazienek nie ma wentylacji ( w dachu kominka tez ). I tu mój planchce wpuścić w komin kanał wentylacyjny prostokątny 5/10 ktory pójdzie w posadzce do łazienki i tym kanałem wentylacyjnym z komina na góre zakończony daszkiem. Początkowo ciałem go wpuscić bezpośrednio w komin ale kominiarz mi nagadał że mogą sie smrody z kotłowni cofać do łazienki przy dziwnych ciśnieniach. I teraz zaczyna sie pytanie odnośnie otworów w kominie przy szczycie do rpzewiewu . Ta rura wentylacyjna praktycznie zaślepi jedną strone tego kanału , zostanie 5cm ... czy tak może zostać czy trzeba ja np. wypuścić troche niżej zeby ten przelot był pełnym otworem ? Poradzcie coś bo jestem w kropce... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 18.01.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ciąg w kanale wentylacyjnym kotłowni nie powinien być niczym zakłócony (żadnych przewężeń!).Przepisy mówią jednoznacznie: JEDEN kanał wentylacyjny na JEDNO pomieszczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts