a_anka 15.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witajcie! Mam ogromne problemy z firmą, która wykonała mi ogrzewanie podłogowe. Wydaje mi się, że chcą mnie oszukać na materiałach. Czy ktoś mi może powiedzieć, przynajmniej mniej więcej, ile metrów rury alupex do ogrzewania podłogowego może iść na powierzchnię 70m2. Czy da się to jakoś obliczyć? Przynajmniej mniej więcej. Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 15.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a jak gęsto układana podłogówka tj. jakie odstępy między rurkami i ile metrów rury im poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_anka 15.01.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a jak gęsto układana podłogówka tj. jakie odstępy między rurkami i ile metrów rury im poszło? Postaram się jutro wrzucić zdjęcia, ale to było normalnie, nie jakoś gęsto. tak na oko to co 20-25cm. Tak myślę, ale może na oko się mylę. Salon, przedpokój, łazienka i jeden pokój - razem dokładnie 68m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 16.01.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 u mnie na około 100m2 poszło ponad 600m rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 16.01.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 a_anka: Metoda obliczania ilości rury na grzejnik podłogowy (GP) jest stosunkowo prosta.Należy podzielić powierzchnię GP przez rozstaw rurek wężownicy.W twoim przypadku długość wężownicy dla rozstawu rur 15cm= 0,15m wyniesie:70m2 / 0,15m = 466,7mplus odcinek od rozdzielacza do GP razy dwa. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts