OiM 15.01.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam serdeczniejestem w trakcie wyboru domofonu. Chciałabym mieć w mieszkaniu unifon bezsłuchawkowy. Czy ktoś z Was wie może czy istnieją takowe dla instalacji 6-cio żyłowej? pozdrawiam serdecznieOiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 15.01.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 przez unifon bez słuchawkowy masz na myśli głośnomówiący? Tak są takie ale w videodomofonach najczęściej. Polecam firmy Fermax i Commax.A co do żył to różni producenci różne wymagania ale powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OiM 15.01.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 tak chodzi mi własnie o taki głośnomówiący, zamiast podnosić słuchawkę wciska się guzik i mozna rozmawiać w bloku nie mam videodomofonu, potrzebuję zwykły unifon (analogowy?) kompletnie się na tym nie znam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 16.01.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Domofony bez słuchawkowe są dużo droższe od słuchawkowych. Do tego są trudno dostępne. Polecam firmy Fermax i Commax. Commax nie ma w ofercie domofonów bez słuchawkowych, a Fermax ma jeden model dostępny bodajże od jesieni zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 16.01.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dlatego napisałem ze w videodomofonach to jest spotykane, osobiście w zwykłym domofonie i to analogowym nie spotkałem się z tym.Druga rzecz jest taka że w zależności jaki masz zamontowany domofon w bloku to musi być do tego systemu unifon. Większość systemów domofonowych ma swój interfejs sterowania i nie uda CI się podłączyć unifonu jednej firmy do domofonu drugiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 16.01.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Większość systemów domofonowych ma swój interfejs sterowania i nie uda CI się podłączyć unifonu jednej firmy do domofonu drugiej firmy. Można podłączyć, ale musi być to domofon 5-6 żyłowy i nie starszy niż 15 lat. Jeśli jest mniej żył niż 5 to podłączenie domofonów różnych firm jest niemożliwe, bez przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpl 16.01.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam serdecznie jestem w trakcie wyboru domofonu. Chciałabym mieć w mieszkaniu unifon bezsłuchawkowy. Czy ktoś z Was wie może czy istnieją takowe dla instalacji 6-cio żyłowej? pozdrawiam serdecznie OiM Btcino ma fajny model bezsłuchawkowy , ale z tego co pamietam to montowałem 2 przewodowy , spróbuje się dowiedzieć czy są analogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts