markoz1 16.01.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam, Mam następujący problem z podajnikiem. Co jakiś czas kiedy nadchodzi moment podawania ekogroszku silnik podajnika pracuje, natomiast węgiel nie jest podawany - jakby ślimak się blokuje.Podajnik był czyszczony z miału.Czy miał ktoś podobne problemy - co należy z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 16.01.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Albo zawiesza Ci się opał co możesz sprawdzić popychając go czymś. Albo nawala Ci kondensator silnika koszt ok. 8 zŁ a tak go wymieniałem http://czp.pl/kociol/nastawy/kondensator/index.html - co prawda w innym kotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.01.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Zobacz czy jak silnik pracuje to tak samo obraca się ślimak.Nie wiem na ile jesteś zaawansowanym operatorem ale jak nie bardzo jeszcze to sprawdź czy zabezpieczenie przeciążeniowe nie jest zerwane tzw. zawleczka.Jeśli jest ok to tak jak pisze czp1 zobacz czy paliwo się nie zawiesza, jeśli padnie kondensator to raczej silnik nie może wystartować lub ma z tym problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 19.01.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Albo zawiesza Ci się opał co możesz sprawdzić popychając go czymś. Albo nawala Ci kondensator silnika koszt ok. 8 zŁ a tak go wymieniałem http://czp.pl/kociol/nastawy/kondensator/index.html - co prawda w innym kotle Dzięki! To był kondensator - wymieniłem 3 dni temu i działa na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 19.01.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Pewnie ze 3 kolejne lata wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts