ljoncz 16.01.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam, mam w domu "standardowe" plastikowe okna. Chcę poprawić zabezpieczenie antywłamaniowe mojego domu - rozważam rolety antywłamaniowe, albo wzmocnienie istniejących okien (folia antywłamaniowa + jakieś wzmocnienie okuć). Czy da się w jakiś sposób wzmocnić okna, które już są zamontowane? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Brak odpowiedzi nie oznacza że wszyscy mają gdzieś Twój problem. Zwyczajnie nie ma na to dobrego rozwiązania.Folia antywłamaniowa? Mit. Zabezpieczy przed tym, że złodziejowi szyby nie będą się spadały na ręce. Rolety ? Nie znajmuję się tym, ale koledzy wielokrotnie tu podkreślają że ich właściwosci antywłamaniowe są znikome. Wzmocnienie okuć - trudne, kosztowne, bo może wiązać się z wymianą całych okuć. Najlepiej zwróć się z tym do sprzedawcy swoich okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszApple 20.01.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Zgadzam się z przedmówcą. Dobry złodziej i tak znajdzie drogę. Polepszysz okucie zajmie się szybą, zrobisz szybę np. P4, wywierci otwór w profilu i ma taki fajny sprzęt, którym otworzy sobie klamką normalnie Twoje okno.. Jednak sam w domu mam rolety, czuje się bezpieczniej. Moją jeszcze parę fajnych zalet : - jest cieplej w pokoju zimą, gdy się je opuści - latem można je opuścić i słońce nie grzeje tak mocno - jak wracasz z nocki to opuszczasz roletę, robi się ciemno i ciszej i łatwiej jest zasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 20.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 - jak wracasz z nocki to opuszczasz roletę, robi się ciemno i ciszej i łatwiej jest zasnąć Bo jak byś pracował mocno na noce to i bez rolet bys zasnoł mielismy klienta gdzie miał x lat okna i zero zainteresowania domem,załozył kraty w oknach i się włamali! Dobry złodziej zawsze wejdzie,głupiego klamka z kluczem potrawi powstrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts