Redakcja 16.01.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Drodzy Forumowicze, jesteśmy z Wami w tych wielkich dniach, gdy ruszają Wasze budowy. jesteście naszymi BOCIANKAMI. Piszcie o swoich doświadczeniach, a społeczność forum będzie Was wspierać i dopingować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Piaseczno 16.01.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forumTrafiłem do Was w zeszłym roku,jednak do tej pory tylko przeglądałem tematy.Dzisiaj postanowiłem się zarejestrować,gdyż wielkimi krokami zbliża się początek budowy Naszego domku.Razem z żoną wybraliśmy projekt Archonu,Dom w rezedach.Na wiosnę zeszłego roku zrobiliśmy fundamenty,później była przerwa na ślub i wesele;). Pod koniec roku kupiliśmy cegłę i na wiosnę ruszamy z budową;)Już nie możemy się doczekać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 16.01.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam serdecznie!W maju jak pogoda pozwoli zaczynamy budowę naszego domku na emeryturkę. Domek się wciąż projektuje, ale za kilka tygodni będzie gotów do zgłoszenia o PNB.Będzie niewielki, budowany z silikatów, które kilka tygodni temu zakupiliśmy i czekają w hurtowni. Mamy już zakupione drzewo na więżbę i belki stropowe. Działkę zakupiliśmy jesienią zeszłego roku w gminie Czorsztyn. Będzie to spełnienie naszych marzeń by zamieszkac tam gdzie czujemy się najlepiej i aby wnukom przekazać naszą miłość do gór. Już teraz możemy podziękować wielu forumowiczom, którzy służą nam doświadczeniem i radą, dzięki nim budowa nas nie przeraża. Pozdrawiam wszystkich!Bocianko-papug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 17.01.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Noooooooo w końcu dla tych co zaczynają w 2012r. już myślałem że nie będzie takiego wątku, a sam nie śmiałem zakładać:lol: No ja koniec marca, pustaki, dachówka, bloczki i stal kupione, nawet beton z gruchy zamówiłem po cenie z 2011r. - trzeba było doć zaliczkę. Ekipy zamówione, umowy podpisane, ino czekać wiosny. A ze dwa tygodnie temu to mnie tak coś nosiło żeby zaczynać, ale chyba opacznośc nade mną czuwała, jak teraz spojrze za okno a tam 0,5 m śniegu i przed chwilą -12 stopni, ale by to była budowa... uuuuufff. No ale to już chyba ostatnie podrygi zimy tej wiosny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 18.01.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 My też zaczynamy w tym roku, robimy Gilowo9-na stoku, z pełnym podpiwniczeniem. Na razie mamy tylko działkę ze ściągnietym humusem...Czytajac Wasze wpisy zaczynam sie bać, że za późno zaczenimy kupowanie wszystkich materiałów. Budujemy sie na dolnym śląsku, pod wałbrzychem.pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperuszki 18.01.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam wszystkich, my też zaczynamy już wkrótce dom z pracowni Archonu - willa Aleksandra (z małymi przeróbkami). Właśnie dzisiaj wpłynęła na konto pierwsza transza kredytu. Ekipa juz zaklepana, kierownik budowy też - oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 18.01.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam ponownie!Arjuna! Czy też masz ścianki dociskowe na fundamentach i piwnicy z betonu lanego? My tak mamy w projekcie bo działka na stoku. Kiedy zakładasz dziennik? Może też budujesz na Podhalu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 18.01.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Przecież napisałaś Dolny Sląsk. Już mi zaczyna odbijac, a to dopiero początek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebm 18.01.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam, i My zaczynamy wiosną. Niby będzie to rozbudowa z nadbudową, ale zostają tylko dwie ściany teraz wybieramy wykonawców i ciężko idzie, a plan mamy wprowadzić się ponownie jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 18.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 czesc my startujemy lada dzien, mamy juz zbrojenia czesciowo gotowe, PnB jest, tylko jeszcze chwila i bedziemy lac lawe, niech tylko pogoda sie poprawi to w lutym zaczynamy. zapraszam przy okazji do naszego dziennika, link w podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.01.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam sie i ja:) zaczynamy jak tylko stopnieje śnieg, obecnie szukam materiałów, chcemy zamówić jeszcze teraz bloczki na ściany, stal, dachówkę i więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 19.01.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witam ponownie! Arjuna! Czy też masz ścianki dociskowe na fundamentach i piwnicy z betonu lanego? My tak mamy w projekcie bo działka na stoku. Kiedy zakładasz dziennik? Może też budujesz na Podhalu? Pozdrawiam! Nie mam zielonego pojęcia co to są ścianki dociskowe:), potem zapytam męża hehe. Fundamenty i wszystkie ziemno-piwniczne rzeczy będziemy mieć niestety z bloczków.Dziennik założę wkrótce, jak tylko będę miała co tam napisać CZy ktoś z Was robi gruntowy wymiennik ciepła, WM czy pompę ciepła powietrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 u nas będzie pompa gruntowa i WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 19.01.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Macie juz na oku jakąś konkretną WM, będzie z reku? edit: idąc za Waszym przykładem, załozyłam dziennik:)http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194831-Gilowo9-z-pełnym-podpiwniczeniem-czyli-Niech-Ta-Zima-Wreszcie-Się-Skończy!&p=5135528#post5135528 Edytowane 19 Stycznia 2012 przez arjuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulaprzygoda 19.01.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witajcie!dołączam do grona budujących w 2012. jak czytam wasze posty, co już macie kupione, to mam gęsią skórkę - my dopiero zamawiamy pustaki, a gdzie tu do drewna czy dachówki! ekipę mamy wstępnie umówioną, dzisiaj się z mini spotykam, żeby ustalić konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 19.01.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 nie lam sie paula my po za stala nie mamy jescze nic kupione, mamy owszem wybrene materialy i dostawcow, wstepnie ustalone ceny ale zakupow nie robimy - nie mamy miejsca na magazynowanie ani ochoty zeby zamrazac gotowke. budujemy wlasnymi silami zarowno fizycznymi jak i materialnymi, stad nie mam ochoty zamrazac 10000 aby docelowo zaplacic o 200pln mniej za material zyskujac na nizszej cenie teraz po za sezonem (a tak faktycznie to ten "po za sezon" to taki malo tanszy w tym roku... wszyscy buduja ile wlezie:)) ty masz fajnie bo blisko do "zrodelka" do solca po bloczki z BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 19.01.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Zadzwonił dziś cieśla że więę policzył, to jutro jadę po listę a potem prooooooooooosto na tartak .......... co by zamówienie złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.01.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 my juz zamawiamy solbet, bo widze ze z dnia na dzien drozeja, sklad nam przetrzyma do marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperuszki 19.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A my nic nie kupujemy, wszystkim zajmie się nasz budowlaniec nie wiem czy to źle czy dobrze ale skoro my nie mamy pojęcia a jego chwalą ludzie to chyba ok Dzisiaj dostaliśmy juz warunki na przyłączenie prądu w następnym tygodniu przychodzi geodeta i będziemy kopać dziurę w ziemi. I wtedy zbiorę się i założę dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 19.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Tomasz ile płaciłeś za stal. Nie mogę dokopać się do cen z tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts