Tomasz Antkowiak 21.04.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 tak,my stawiamy ,a dokładnie mój mąż.obecnie szykuje się do wylewania chudziaka. super:) czyli macie taki uklad jak u nas: wspolnie jestesmy inwestorami, ja sam (a twoj maz) to wykonawca, muraz, zbrojarz i specjalista od wszelkie brudnej roboty moze machnij jakis dziennik? chetnie pokibicuje. tym samym zapraszam do nas do dziennika, gosci tam juz kilkoro takich wlasnie wlasnorecznie budujacych inwestorow powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.04.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 A co ja mam powiedziec - kiedy my dopiero w czerwcu bedziemy lac lawy:mad: Powiedzcie mi - czy na etapie wykonywania stanu zerowego robiliscie przerwe zeby ZUK wykonal przylacze wody czy po prostu rurke wykonawca zatapial? -rafus robi sie przepusty na wode, kanalize i prad, opcjonalnie (jesli od razy ze stanem "0" lejesz posadzke na gruncie) trzeba rozprowadzic rury od analizy pod posadzka pamietajac o koniecznych spadkach. ja jeszcze muruje murki fundamentowe, ale przepusty zostawilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 22.04.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 22.04.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 witam ja również wszystko wykonuję sam całą budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 22.04.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Brawo Panowie! takie budowanie cieszy najbardziej chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 22.04.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Mnie tam cieszy jak inni robią a ja patrzę jak rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.04.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 mnie też. I powiem wam że często to jest nawet cięższa robota tak dyrygować i sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 22.04.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 mnie też. I powiem wam że często to jest nawet cięższa robota tak dyrygować i sprawdzać. samego siebie tez trzeba sprawdzac, a dyrygowac jak przywioza materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 22.04.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 A nie myślcie że u nas buduje firma..... Firmą u nas jest mój tato i mój mąż, no i ja oczywiści przynieś - wynieś (a taki to dopiero się oplącze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 22.04.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 A na dowód tego w sobotę zaszalowali już część fundamentów.... i naprawdę to cieszy jak widać że robota idzie do przodu, może pomalutku ,ale za to o ile taniej:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 22.04.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 U nas początek był 19 marca, ale dopiero teraz będziemy kończyli stan zero - z powodu szkód górniczych miałem skomplikowane ławy i zbrojenie - całość dość praco i czasochłonna. Ale ekipa muszę powiedzieć, że bardzo porządna i czysta. Jakby ktoś budował w okolicach Rybnika to z czystym sumieniem mogę polecić. Ps. Chętnie też bym sam budował, ale kiedyś trzeba na to budowanie zapracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 23.04.2012 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) No to ja też się pochwalę. Pierwsza łopata wbita 23 marca:http://desmond.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=021fxt.jpg&res=medium a do dzisiaj mamy: http://img18.imageshack.us/img18/1362/111hj.jpg Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez bitter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milina 23.04.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 ale fajnie tym którzy moga sami budować też bym chętnie sama zbudowała dom,ale nikt z mojej rodziny nic się nie zna na budowlance więc wyzykowac nie będziemy ile musi strop "dojrzewać" ? ? ? u nas panowie mówią - w piątek zalany w poniedziałek ściany... i coś mi tu nie pasuje. chyba za szybko. może ich wstrzymam? u nas czekają minimum 3tyg ulka no i zaraz fundamenty będą skończone super aż oko cieszą takie zdjęcia bitter eee no robota szybko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 23.04.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) bitter ale Wam mury urosły, pięnie. Kawał dobrej roboty zrobiony. Jeszcze kilka dni a będziesz na tym samym etapie budowy co ja Powodzenia i pozdrawiam. Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 23.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 3 strony mamy obsypane... 40 ton ziemi zniknelo nie wiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 24.04.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) i ja się pochwalę zaczęliśmy 28 marca 6 kwietnia mielismy stan zero tak było wczoraj a dzisiaj przyjeżdża grucha i zalewamy strop, schody ps. tylko że my budujemy nieduży dom (parter ok 63m2+ 24m2 garaż) Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 24.04.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 a jest tu jeszcze ktos kto tak jak ja tyra w pojedynke, bez wykonawcow ? my dopiero będziemy zaczynać, ale plan jest taki, że jak najbardziej własnymi ręcyma:) do pomocy będziemy mieli kumpla fachowca. też myślę, ze daje to ogromną frajdę i satysfakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 24.04.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Frelko, nie wiem co powiedział bo się z nim nie widziałam i nie wiem czy on to widział. Obserwuję to, może to tylko nic nie znacząca rysa. Ale na zimne trzeba dmuchać, zwłaszcza, że jest się laikiem w sprawach budowlanych. Grzaneczko ile masz metrów od granicy działki do wodociągu i kanalizacji? interesuje mnie to bo też muszę pociągnąć wodę i kanalizację ok 40m w najlepszym wypadku lub 70 m w najgorszym. Dopiero dziś zauważyłam, że odpowiedziałaś Mogę napisać, jak u nas było z wodą? Projekt - ok 700zł, przyłączenie dwóch domów, odległość ok 70m. Wykonanie - ok. 7500zł. Projektant był dla wodociągów obojętny, ale przy wyborze wykonawcy prosiliśmy o namiary na firmy w okolicy. Mąż pojeździł, poszukał i wynegocjował cenę. Co ważne, nie było problemów na linii wykonawca-wodociągi, a my nie musieliśmy się praktycznie angażować w odbiory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 24.04.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 frelka mogę prosić o namiar na firmę, która Wam robiła to przyłącze? Też budujemy w Zabrzu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 24.04.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Cześć Bociany! Przebrnęłam przez 111 stron Waszych postów:yes: i nareszcie mogę się dołączyć. Z tego co widzę, mamy najmniejszą działkę ze wszystkich - tylko 380 mkw i do tego 13 m szerokości, dom też nieduży - 120m, bez garażu (bo się nie zmieścił ), za to w odpowiadającej nam lokalizacji, czyli pełna cywilizacja, ale tereny zielone, cisza, spokój i kury nawet hodują w sąsiedztwie U nas poszło bardzo szybko - od decyzji o budowie do wybrania działki, zrobienia projektu i złożenia wniosku o PnB minęły chyba 2 miesiące Czyli piorunem, o ile się orientuję. Projekt mamy indywidualny, z wyglądu podobny do tego: http://www.assaprojekt.pl/domy.php?id=94 , ale w środku całkiem inaczej - przede wszystkim mamy poddasze użytkowe i układ też niepodobny. Marzyła nam się parterówka, najlepiej z płaskim dachem, skrajnie nowoczesna, ale nie było szans - mpzp przewiduje dach min 30 stopni, a pow. zabudowy nie większą niż 25% działki - czyli u nas... 95 mkw Mimo tego myślę, że uda nam się stworzyć dom na nasze potrzeby i gust, w dodatku za bardzo małe pieniądze - bo tylko takie mamy Na chwilę obecną sprawy wyglądają tak: mamy już PnB, prąd na działce i całą resztę mediów w drodze, przymierzamy się właśnie do przyłącza wod-kan (mam nadzieję, że uda się tak szybko załatwić, jak dotąd) i za jakieś 4 tyg ruszamy pełną parą Będę tu zaglądać często! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts