Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

marta&robert - Ludzie dużo obiecują a takich którzy cenią słowo jest mało. Mam stałe ceny, których nie negocjuję. Po prostu swoje robię. Każdy inwestor ma takiego wykonawcę jakiemu wierzy. Jak ktoś wierzy w najtańszych, bierze najtańszych.
  • Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy dzisiaj już połowę piętra wymurowanego :) jutro reszta ścian + nadproża i kominy a w środę działówki :) Na działce zrobiło się jakoś pustawo, wszystko zostało przeniesione na strop, schowało się za ścianami. Życzę powodzenia i spokojnej budowy Wszystkim Bociankom :cool:
Czy ktos doradzi gdzie kupic blaszak? Chodzi mi o linka do aukcji allegro badz namiar na firme. Boje sie kupowac w ciemno.

PERFECT - BLACH (Górale spod Limanowej, montują w całej Polsce - polecam ) TEL. 514 444 285 lub 600 650 687

http://img140.imageshack.us/img140/1797/garazblaszany.jpg

Ja mam taki 5x5 (garaż z bramą uchylną 3x5 + 2x5 wiata na drzewo ;) ) w kolorze, cana z montażem 3.700

Edytowane przez Sylwia&Piotr
link
Czy ktos doradzi gdzie kupic blaszak? Chodzi mi o linka do aukcji allegro badz namiar na firme. Boje sie kupowac w ciemno.

Ja mam z firmy Kondex Trzebiński Szymon ze Skarżyska Kamiennej, również rozwożą po całej Polsce, garaż 3,5x5m 1758pln, 3x5m bodajże 1250pln, mają rózna wymiary, cena z montażem, do odbierającego należy tylko przygotowanie podłoża, np. płyta betonowa lub tylko bloczki betonowe.

Witajcie po przerwie!

Zniknęłam z wątku, bo czytanie o Waszych rozpoczynających się budowach było dołujące.. :(

Otóż to, ciężko tu zaglądać - u Was praca wre, a ja ciągle na etapie PnB. ALE dzisiaj byliśmy w tej sprawie w urzędzie (uzupełnienia do wniosku) i muszę powiedzieć, że jestem pozytywnie zbudowana po tej wizycie. Panie były szalenie miłe i pomocne, pełne zrozumienia (i to nie była ukryta kamera :D ) i obiecały wydać decyzję przed czasem! Czyli jest duża szansa, że do końca czerwca nawet się uprawomocni :D :D :D

tylko żeby do tego czasu zdobyć prąd na budowę....

dusiaka dzięki za wyczerpującą instrukcję! :D Czyli jesteśmy sąsiadkami? To gdzie się budujecie? Czyżby też Rąbień??

qana my pozwolenie na budowę dostaliśmy prawie rok temu.... co z tego, skoro ciągle nie było dobrego momentu by zacząć. Głowa do góry. :) Dacie radę i życzę, by Wam to zajęło mniej czasu niż nam. Ja już się nie mogę doczekać przeprowadzki. Byłam dziś na działce - ptaki śpiewają, dzieci (sąsiadów) się śmieją, bażant spaceruje przed płotem... Jestem gotowa wprowadzić się tam nawet gdyby mi przyszło na początku się kąpać w misce. Bardzo chcę już mieć SWÓJ dom.

a ja się pochwalę, że w końcu po 6 miesiącach walki z papierami dostaliśmy PnB:wave:

geodeta zamówiony do wytyczenia, więc za 2 tygodnie w końcu zacznie się coś dziać i unas na działce:)

u nas powoli też coś się rozkręca. przywieźli nam zbrojenia do ław fundamentowych i bloczki na fundament.

musimy jeszcze poprawić wykopy, zanim wylejemy. kilka dni padało i trochę porozmywało, błoto się zrobiło.

a jak to zrobi mój małżonek, to jeszcze tylko folia i można lać beton.:yes:

Sąsiadko- może mnie się uda Tobie pomóc:

W edycji swojej sygnaturki wpisz najpierw: [

potem url=

teraz wklej link do dziennika, a za linkiem zamknij nawias ]

Teraz napisz co chcesz, żeby się wyświetlało, np. Dziennik marty& roberta

Teraz tylko na koniec [/url]

wielkie dzięki za instrukcję, naprawdę pomogło:)

No to fruuuuu i mamy ściany zewnętrzne wymurowane :) Jutro działówki a za tydzień przygotowania do stropu ( nareszcie ). Nie chcę zapeszać ale ekipa się spisuje, kierownik budowy zadowolony i my też :) :) :) Zamówiliśmy dzisiaj już cegły do wykończenia kominów ponad dachem, na więźbę wciąż oczekujemy. Jak ten czas leci, w sierpniu będzie SSO!!!
oj ale coś nie wyszło, jak klikam na link to wyświetla mi się nie prawidłowy adres url, może coś zaradzicie na to

marzenka i mariusz g - spróbuj tak:

skopiuj całość, na początku dodaj [, na końcu ]

url=http://forum.muratordom.pl/blog.php?164384-dziennik-budowy-marzenki-i-mariusza]dziennik marzenki& mariusza[/url

finalnie powinno wyglądać tak:

dziennik marzenki& mariusza

No to fruuuuu i mamy ściany zewnętrzne wymurowane :) Jutro działówki a za tydzień przygotowania do stropu ( nareszcie ). Nie chcę zapeszać ale ekipa się spisuje, kierownik budowy zadowolony i my też :) :) :) Zamówiliśmy dzisiaj już cegły do wykończenia kominów ponad dachem, na więźbę wciąż oczekujemy. Jak ten czas leci, w sierpniu będzie SSO!!!

u nas wylany wieniec i teraz też czekamy na więźbę oraz dachówkę na koniec sierpnia chcielibyśmy mieć SSZ pozdrawiam:)

marta&robert trzymam kciuki! jednak widzę, że determinacji Tobie nie brakuje.

my podchodzimy do tego bardziej "na luzie", jednak im bliżej budowy, tym bardziej jesteśmy napaleni. i ogromnie cieszy mnie bardzo fakt, że mój mąż, który nie chciał w ogóle słyszeć o budowie 3 lata temu, teraz liczy nie tylko na SSO w tym roku, ale ma nadzieję, że zamkniemy SSZ :D :D :D

Na SSZ nie liczymy w tym roku, od początku budowy zakładaliśmy, że w tym roku nie zamykamy domu. Ale to wspaniałe uczucie jak dom tak rośnie w oczach. Mam nadzieję, ze jak dzisiaj pojadę po pracy na budowę to już będą ścianki działowe na piętrze :) W czoraj, żeśmy znowu trochę działkę uporządkowali i wygląda PIĘKNIE - dom robi wrażenie ;) Powodzenia życzę wszystkim :)