rafus12 28.05.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 A ja mam pierwszy budynek na dzialce Tzn blaszak juz stoi;) Panowie z Perfect-BLACH bardzo fachowo i zyczliwie podeszli do montazu, polecam! Mam lamiglowke z kolejnoscia prac: kier-bud zdecydowal ze najpierw geodeta ma wyznaczyc poziom zero i osie, a potem koparkowy zdejmie humus i wylopie lawy za jednym zamachem juz przy wykonawcy, zeby odkryta ziemia stala jak najkrocej do wylania law - strach ze jesli by padalo to bedzie woda. Z kolei geodeta stwierdzil ze zanim on wejdzie to musi byc zdjety humus bo inaczej to mu poprzestawiaja znaczniki. Co wy na to? Kto ma racje? -rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 29.05.2012 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ja bym był za geodetą. Jak Ci koparka przesunie kołeczki a pomysłowy budowlaniec wbije "mniej więcej gdzie był" to zobaczysz co z tego wyjdzie. Grunt i tak będziesz jeszcze kopał pod fundamenty, a pod chudziakiem nasypywał ziemi i ją ubijał więc ja bym się nie martwił, że odkryta będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.05.2012 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 My też mieliśmy ten problem kilka dni temu. Zdecydowaliśmy - najpierw humus, potem geodeta. Ale ściągając humus, wybraliśmy trochę więcej ziemi i właśnie dziś się okaże, ile jeszcze trzeba wykopać pod ławy. Ma to ten plus, że może będzie niewiele do pogłębienia i zrobimy to ręcznie Baliśmy się, że jeśli odwrócimy kolejność, to faktycznie ktoś nam poprzestawia albo skrzywi słupki, tym bardziej, że działka w części jest dziką drogą na skróty dla mieszkańców (ale się zdziwią, jak ogrodzimy, hehe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 29.05.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 bitter, rudy_kot - dzieki za wasze doswiadczenia! Zrobie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demotywator 29.05.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam, dopiero co jestem po rejestracji. Chcieliśmy zacząć budowę wczesną wiosną, udało się dopiero w tym tygodniu Mam nadzieje, że pomożecie mi w kilku kwestach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.05.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Z kolei geodeta stwierdzil ze zanim on wejdzie to musi byc zdjety humus bo inaczej to mu poprzestawiaja znaczniki. Co wy na to? Kto ma racje? -rafus Powiedz geodecie że jest coś takiego jak "ławice budowlane" więc nie tylko na kołeczkach się wytyczanie opiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.05.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 29.05.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 29.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Możesz po dwóch tygodniach zacząć stawiać ściany. My czekaliśmy 3 tygodnie. Chłopcy w trzy dni wymurowali nam piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.05.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 IMO najpierw humus, niwelacja, potem geodeta i tyczenie, na koniec kopanie tak jak bedzie wytyczone u mnie bylo w tej kolejnosci i nie bylo problemow, choc fakt, wykopalem lawy lopata a koparka zdjela tylko humus i wstepnie zniwelowala teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 29.05.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 też mam tą reklame w górnym prawym rogu, irytujące....rufus my nie zdejmowalismy humusu przed tyczeniem przez geodetę, geodeta wbił znaczniki w takiej odległości aby koprka mogła zrobić wykop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 29.05.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 my poddasze wyciągaliśmy po tygodniu od wylania stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 29.05.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 u nas po zalaniu stropu minelo 2-3dni i murarze polecieli ze ścianami kolankowymi. Nastepnie były ściany szczytowe i zaraz po tym już murowali ściany wewnętrzne poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 29.05.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ad Muncher i po reklamach Nie kumam??? Weź jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.05.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Muszę się pochwalić, jak to głupi ma szczęście Parę dni temu umierałam na zawał z powodu kosztów koparki i wywiezienia ziemi (które ostatecznie, jak mi uświadomiono, nie należały wcale do najwyższych), a dziś się okazało, że pod ławy musimy pogłębić tylko 30 cm I gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 29.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 a u nas wylana płyta:rotfl: teraz tylko podlewanie z węża - bo z nieba nic nie kapie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 29.05.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Muszę się pochwalić, jak to głupi ma szczęście Parę dni temu umierałam na zawał z powodu kosztów koparki i wywiezienia ziemi (które ostatecznie, jak mi uświadomiono, nie należały wcale do najwyższych), a dziś się okazało, że pod ławy musimy pogłębić tylko 30 cm I gotowe to sobie machniecie lopata, 30 cm to male piwko a wykop bedzie jak spod igly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 29.05.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Planuje po 2tyg od zalania, postawić pustaki ceramiczne na strop, mam nadzieje że sie nic nie stanie. U was po jakim czasie kładliście pustaki na strop? U mnie było dokładnie 9 dni - kładłem gazobeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.05.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 a u nas wylana płyta:rotfl: [ATTACH=CONFIG]118183[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]118184[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]118186[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]118187[/ATTACH] teraz tylko podlewanie z węża - bo z nieba nic nie kapie:( Ulka - to jest w końcu płyta czy strop? Mimo mojego słabego wzroku to chyba jednak strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 29.05.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 IMO najpierw humus, niwelacja, potem geodeta i tyczenie, na koniec kopanie tak jak bedzie wytyczone u mnie bylo w tej kolejnosci i nie bylo problemow, choc fakt, wykopalem lawy lopata a koparka zdjela tylko humus i wstepnie zniwelowala teren dokładnie. trzeba sobie wyobrazić, jak koparka ma wywieść humus skoro z każdej strony ma deski z wytyczonym domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts