Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bitter gratuluję SSZ! Brawo! Fajnie patrzeć jak domki rosną.

Moja ekipa coś się nie może pozbierać po długim weekendzie, do wczoraj miał być dach, a tu nic z tego. Powiem więcej ledwie go zaczęli kryć dachówką.

:rotfl:NASZA EKIPA NADCHODZI ZE WSCHODU!!!:rotfl:

25-go czerwca maja zacząć! Mąż dziś składa barak, prąd ustalony z sąsiadem, woda na działce. JUPIII!!!!:lol2:

...25.06. nasza siódma rocznica ślubu :hug:

prąd do budowy od sąsiada? może się skończyć niezłą karą dla obydwu stron !

bitter gratuluję :yes:

u nas wczoraj przeszła nawałnica:( , na szczęście nasze szczyty stoją chociaż drzewa połamane, więźba w budowie a nasz SSO może uda się zakończyć najpóźniej za dwa tygodnie :D

miło patrzeć jak nasze domki rosną:rotfl:

moge polecić świtna ekipę budowlaną, która stawia mi domekdomy stawiaja ponad 30 lat, sa precyzyjni, zaufani i naprawdę szybko stawiają, a do tego sa NIEDRODZY i to bardzo niedrodzy, także jesli ktoś jest zainteresowany to piszcie to wyslę numer kontaktowy.

wysyłam jedno zdjecie z naszych postepów:

http://img515.imageshack.us/img515/7075/20120604175236resized.jpg

ja bym poprosił ten nr kontaktowy do tych murarzy, jesli można,

z jakiego jesteście województwa?

prąd do budowy od sąsiada? może się skończyć niezłą karą dla obydwu stron !

Hmm.. Ciekawe, bo nawet pan w elektowni podpowiadał mi takie rozwiązanie. :p A za co niby ta kara?

Energetyka może jak będzie chciała się przyczepić bo powinieneś jak nie masz swojego płacić za prąd budowlany a on jest droższy. A sąsiad żeby żyć zgodnie z prawem powinien Ci wystawić refakturę za prąd który od niego pobrałeś. Dokładnie tak jak się dzieje przy podnajmowaniu części lokali. Energetyka dostarcza prąd do całego budynku i rozlicza się z jego właścicielem a właściciel na podstawie podliczników rozlicza się z najemcami tylko że tu jest jedna stawka za prąd a w twoim przypadku nie. Tak więc teoretycznie jesteście na bakier z energetyką i US

Nie wiedziałam o tym. Wydawało mi się, że branie prądu od sąsiada to bardzo powszechna praktyka. Dzięki za info. Swoją drogą ciekawe, że pan z elektrowni proponował mi coś teoretycznie niezgodnego z prawem - ale oczywiście jak to u nas, urzędy nie odpowiadają za swoich pracowników. no comments.

Ja dziś się wybieram do przedstawiciela firmy MS okna po wycenę, a przede wszystkim po wylieczenie wsp U dla moich okien. Ciekawa jestem czego się dowiem, bo nie mam pojęcia ile mogą kosztować okna. Jeszcze te nasze jakieś takie nietypowe...

Hmm.. Ciekawe, bo nawet pan w elektowni podpowiadał mi takie rozwiązanie. :p A za co niby ta kara?

chyba już wszystko zostało powiedziane (napisane) powyżej może prócz wysokości kary - od 5tyś wzwyż , no i ten kto "zakabluje" może liczyć na jakąś fajną premię z energetyki- więc może pan który wam to doradzał....

Wydawało mi się, że branie prądu od sąsiada to bardzo powszechna praktyka.

Bo to jest częsta praktyka, a zakablować może prędzej zawistny i wścibski sąsiad. W każdym razie są rzeczy z którymi lepiej się nie uzewnętrzniać tylko robić po cichu swoje :)

wykopy.jpg a oto piękne wykopy :) obecnie już trochę inaczej wyglądają ale nie ma czasu zgrywać zdjęć z aparatu