Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiekoszsc twoich argumentow mozna opedzic roletami wewnetrznymi. Jeno wygoda mniejsza - ale ja przychylam sie do stwierdzenia ze 15-20tys to ja wole wydac na cala elektryke do domu.
  • Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja np mam brązowe rolety w domu w domu i jestem z nich zadowolona, jest dość ciemno (nawet latem), rolety zewnętrzne dobra rzecz ale nadal bardzo droga i nie każdy może sobie na nie pozwolić, dla mnie to też dużo, wole te pieniądze przeznaczyć np na elektrykę w domu.

ja też rezygnuję z rolet z prozaicznego powodu, nie mam możliwości ich montażu w oknach łukowych jak u mnie :)

Inna sprawa, że w innym budynku mam i wiem jak to działa, i czasami faktyczne się przydaje, jednak koszt jest spory.

moja wycena okien z Oknoplastu w sierpniu to ok 43 ( z elektrycznymi roletami):jawdrop:

ile? choć kiedyś zrobiono mi wycenę w internorm jak pamiętam, to mi się szczęka ze zdziwienia odbijała od podłogi, całość wyszła ponad 100tys.

KONSULTACJE cen;)

Drogo czy tanio proszę o radę

dostaliśmy propozycje takich cen ze składu

pustak 24 - 6,70

pustak 12 - 3,80

stal- 2,70

cement - 370,00

bloczek -2,75

beton B20 -245

beton B 10- 215

mam jeszcze pytanko ile płaciliście za tonę żwiru ???

deski???

drewno konstrukcyjne???

Jeśli brutto to dobra cena, nawet bardzo. Aler zależy jaka stal (fi), jaki cement, czy beton z pompą czy bez.

Żwir kupowałem po 6 zł tona brutto, plus dowóz 100 zł. za samochód. Drewno jakoś liczyliśmy ogółem, nie wiem teraz co za ile.

Jak brutto to bardzo dobre ceny. Ale podpytaj dokładnie. Przy stali to coś nie tak bo zależy od przekroju i rodzaju. Za dechy szalunkowe płaciłem 350 za metr. Przy betonie jak pójdzie bez FV to nie dostaniesz certyfikatu.

E, to dobre ceny! Za cement trudno powiedzieć - dużo czy mało, bo nie wiadomo za jaką ilość. Ale 9-10 zł worek to ok. Stal też nie wiadomo jaka, ale jeśli poniżej 3 zł za kg, to i tak rewelacja. A z tym betonem to ja już sama nie wiem - mam chyba najdrożej na forum i znikąd lepszej oferty, więc w ogóle zazdroszczę niemożliwie. U mnie ceny netto były wyższe :bash:

Aha, desek nie kupowałam, ale drewno konstrukcyjne 830 zł/m3.

KONSULTACJE cen;)

pustak 24 - 6,70

pustak 12 - 3,80

stal- 2,70

cement - 370,00

bloczek -2,75

beton B20 -245

beton B 10- 215

mam jeszcze pytanko ile płaciliście za tonę żwiru ???

deski???

drewno konstrukcyjne???

Za żwir płaciłem około 80-90zł/t z transportem, za cement Ożarów 470zł/t. Podane przez Ciebie ceny są niskie, tylko zwróć uwagę na jakość i terminowość, ważna jest też odległość składu od miejsca budowy. Pozdrawiam

To niźli ryzykanci. Stal i większość materiałów bez. Ale przecież to nie mój biznes. A tak przy okazji pomyśl trochę o swoich 4 literach. Edytowane przez plusfoto
Gość Arturo72
KONSULTACJE cen;)

pustak 24 - 6,70-nie znam pojęcia "pustak" ja za bloczek 18cm z silikatu płaciłem 2,16zł brutto (38zł/m2)

pustak 12 - 3,80-jw,za bloczek z silikatu 12cm płaciłem 1,4zł brutto (25,2zł/m2)

stal- 2,70-sporo

cement - 370,00-drogo

bloczek -2,75-nie używałem

beton B20 -240-jeśli "surowy" netto bez pompy to drogo

beton B 10- 215-jw

deski???-840zł brutto za 1m3

drewno konstrukcyjne???-780zł netto

Jeśli wszystko netto to jw :)

Edytowane przez Arturo72
Firma sobie poradzi szybciej niż ten co przyjął towar. W tych instytucjach już nie siedzą idioci. A nie wytłumaczysz się że stal akurat znalazłeś przypadkiem kopiąc fundamenty.