Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napiszcie proszę, jaki model membrany dachowej użyliście? Jakiej firmy? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź:)

niestety gdyby nie faktura nie umiałabym odpisać- u nas jest membrana firmy Dorken - model DeltaVent N.

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też tak myślałam co do tej rekuperacji to wycena 30 tys chyba oszalał lub ma bujną wyobraznie o zarobkach ,,, ale czekam na inną wycene a może

ktoś mi doradzi gdzie się udać

Sprawdź w JAN-GAZ.

http://jan-gaz.com.pl/

Ja reku kupowałem,podłogówkę robiłem u mikiego121 czyli "Ciepły Dom" z forum :)

http://forum.muratordom.pl/member.php?177581-ArturWi

http://forum.muratordom.pl/member.php?163221-miki121

Ceny przyziemne ;)

Masz przynajmniej orientacje a ja nie mam pojęcia wiec wolę sie zapytać i poradzić co do cen bo przy pompie ciepła ,rekuperacji są spore rozbiezności cenowe a przeciesz powierzchnia domu taka sama pozostaje więc to zależy jaka firma to wykonuję i jaki ma cennik

zrobiłem casting. do finału trafiło 5 firm. Wszystkie mają genialne ceny i żadna nie robi projektu wentylacji. Podpytywałem użytkowników i twierdzą, że podstawą dobrej WM jest projekt. Wtedy można uniknąć niepotrzebnych problemów....Szukam dalej...

hej niewiele tu piszę raczej czytam (od ponad roku) może się trochę odwdzieczę :

w styczniu czy lutym trafiłem na targach budowlanych stoisko pewnej firmy po krotkiej rozmowie panowie zaproponowali pomoc o tyle fajnie , że nie mieli problemów z tym , że montaż będę robić sam. Wysłałem projekt domu a oni za 200 zł zrobili mi projekt instalacji (te 200 to taka kaucja miała być na wypadek gdybym odstapił od zakupu u nich) zrobili kosztorys , dali rabaty i choć na początku trochę mnie olali bo zależało mi naich wizycie na budowie to ptem wszystko wynagrodzili z nawiązką (wizyta była gratis) centrale już posiadam w przyszłym tyg zamawiam materiały - myślę , że będzie dobrze. Instalacja na trójnikach całość mat z centralą i turbiną do rozprowadzenia ciepła z kominka to koszt 7tyś :) dom 200 m2. zainteresowanym mogę wysłać na priv nr tel mojego doradcy.

pozdrawiam

a to nasza Delta zaczęliśmy w kwietniu:Screenshot_2012-11-18-10-32-39.jpg

Screenshot_2012-11-18-10-32-51.jpg

Edytowane przez ceel
żeby nie było ,że reklama
Czy położenie podłogówki na 208m2 za 18.000 to nie za dużo taką wycene dostaliśmy a może się myle choć wolałabym nie...

Pierwsza FIRMA w ktorej pytalem chciała 100zł teraz mam instalatora (firma jednoosobowa)z polecenia który to zrobi za 23zł pomogę mu tylko ze styropianem :)

Pierwsza FIRMA w ktorej pytalem chciała 100zł teraz mam instalatora (firma jednoosobowa)z polecenia który to zrobi za 23zł pomogę mu tylko ze styropianem :)

Jest wiele firm i kazda ma inne ceny czasem warto popytać i porównać jak również poradzić się kogoś kto to już ma za sobą bo osobie dla której to jest czrna magia momzna wszystko wcisnać jak również Cenę...Bardzo ładny domek gratulacje a jaki masz dach to dachówka?

Jest wiele firm i kazda ma inne ceny czasem warto popytać i porównać jak również poradzić się kogoś kto to już ma za sobą bo osobie dla której to jest czrna magia momzna wszystko wcisnać jak również Cenę...Bardzo ładny domek gratulacje a jaki masz dach to dachówka?

no tak pod tym pierwszym sniegiem ciężko się dopatrzeć... tak to dachówka allegra 9 winebergraScreenshot_2012-11-18-17-10-03.jpg

Tak se siedzę i wełnę analizuję wybieram porównuję ceny! Na luty trzeba zamówić.

No i wkłady kominkowe h2o oglądam, chyba się gdzieś przejadę po niedzieli zobaczyć te wkłady, na żywca zawsze lepiej się ogląda niż w necie

niestety gdyby nie faktura nie umiałabym odpisać- u nas jest membrana firmy Dorken - model DeltaVent N.

Dzięki za odpowiedź i fatygę..:) jutro będę dzwoniła po firmach i pewnie to się wyklaruje wkońcu..

Bo mam gorszy problem teraz…..

Mamy domek z piwnicą. W projekcie nie mam rozpisanych żadnych pionów kanalizacyjnych i nie wiem czy dobrze myślę, bo mam problem z ich rozmieszczeniem. Czy dobrym rozwiązaniem będzie podpiąć pod jeden pion kanalizacyjny, który będzie przechodził przez dwie łazienki nr 1 z poddasza oraz łazienki z parteru plus podpiąć do tego kuchnię (parter). Od dołu pionu będą podpięte rury z kuchni parter, łazienka parter, następnie łazienka na poddaszu, pion będzie wychodzić ponad dach.

Mam drugie pytanie. Czy do łazienki nr 2 znajdującej się na poddaszu potrzebny jest drugi pion kanalizacyjny czy można podłączyć się bezpośrednio do rury, która wychodzi na zewnątrz domu do kanalizacji miejskiej?

poddasze.jpg

parter.jpg

Tak se siedzę i wełnę analizuję wybieram porównuję ceny! Na luty trzeba zamówić.

No i wkłady kominkowe h2o oglądam, chyba się gdzieś przejadę po niedzieli zobaczyć te wkłady, na żywca zawsze lepiej się ogląda niż w necie

wełnę na poddasze? ja tez bede musiała zerknać, moja kolezanka połozyła wełne drzewna, podobno ma genialne własciwosci