gosia1719499730 22.11.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) nie ma znaczenia kredyt na dzialke zmiejsza zdolnosc kredytowa = bo juz masz kredyt ale sama dzialka liczy sie jako wklad do calej inwestycjiabsolutnie nie, wkłąd własny, to jak sama nazwa wskazuje wklad wniesiony przez kredytobiorcę. Działka de facto nie jest twoja własnoscia, tylko banku. TYm samym nie mzoe byc twoim wkładem własnym do inwestycji. Chyba ze masz na działke np tylko częśc kredytu, to wtedy procentowo tak. Pewnie pomyliłes z wartoscia inwestycji, bo wtedy działke wliczamy O własnosci to byla przenośnia;-) Edytowane 22 Listopada 2012 przez gosia@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Oczywiście, że działka może być wkładem własnym. Jak sama nazwa wskazuje wnosi ja kredytobiorca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.11.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Oczywiście, że działka może być wkładem własnym. Jak sama nazwa wskazuje wnosi ja kredytobiorca Dziłka na kredyt moze byc wkładem własnym???????Ni emowie o działce bez kredytu http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.11.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Oczywiście, że działka może być wkładem własnym. Jak sama nazwa wskazuje wnosi ja kredytobiorca Czemu tak zaciemniacie dyskusję. Rozmawiamy o działce niezadłużonej, nie będącej zabezpieczeniem kredytu ani w żaden inny sposób nieobciążonej zobowiązaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.11.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 No ja właśnie o takiej działce mówię. Przykładowo mam działkę. Nie obciązoną. Biore kredyt na budowe domu. Więc działka będzie wkładem własnym. U mnie będzie jeszcze inaczej, tzn działka + dom w stanie surowym będzie wkładem własnym. A z kredytu wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 22.11.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Czemu tak zaciemniacie dyskusję. Rozmawiamy o działce niezadłużonej, nie będącej zabezpieczeniem kredytu ani w żaden inny sposób nieobciążonej zobowiązaniami. działka bez kredytu, twoja, oczywiscie jest wkładem własnym:-) działka na której zakup wzielismy kredyt nie moze byc wkładem wlasnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.11.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 To się cieszę że do czegoś doszliśmy. Bo już myślałem, że się przepisy zmieniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 22.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) My tez nie kierowalismy sie oryginalnym projektem instalacji elektrycznej. U mnie nie bylo to z winem gdyz pora zimowa. Najpierw przeszedlem z elektrykiem a dopiero potem z zona. Jakbym mial te dobre rady wczesniej to kto wie:rolleyes: Edytowane 22 Listopada 2012 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 22.11.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Faktycznie - dywagacje sie zrobily iscie filozoficzne, zaraz pod Rejs podejdzie To moze ja z bardzo swiezego doswiadczenia - kredyt bralem 2 miesiace temu a wspomagal mnie pan Bartosz Steczek z Muratora. Wnioski mialem w 3 bankach: DB, Nordea, Millenium - w kazdym dzialka (moja wlasna) wliczala sie do wkladu wlasnego. 2 banki oparly sie na wartosci z operatu szacunkowego, 3 sie przyczepil i kazal urealnic, zmienic metodologie wyceny. Nie byl to kredyt RnS - bo i za stary jestem i mieszkanie mam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.11.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Ciekawe czy ktoś ma instalacje elektryczna dokładnie jak w projekcie. Po mojemu to niemożliwe Ale co ja tam wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 23.11.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Ciekawe czy ktoś ma instalacje elektryczna dokładnie jak w projekcie. Po mojemu to niemożliwe Ale co ja tam wiem. Też tak myśle po obejrzeniu planów nikt się nie przykladał nie pytał gdzie co chce mieć tak po prostu jak leci narysowane szafki w kuchni ale wolałabym narpierw ustalić to z kimś kto się zna ...choć powiem szczerze że sama nie wiem nie jestem zdecydowana co do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.11.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Też tak myśle po obejrzeniu planów nikt się nie przykladał nie pytał gdzie co chce mieć tak po prostu jak leci narysowane szafki w kuchni ale wolałabym narpierw ustalić to z kimś kto się zna ...choć powiem szczerze że sama nie wiem nie jestem zdecydowana co do tego Nikt poza Tobą nie będzie wiedział lepiej,gdzie chcesz mieć gniazdko,gdzie włącznik,gdzie szafkę,gdzie lampę To Twój dom a nie kogoś kto się zna na tym Ja bazowałem na instalacjach z gotowego projektu ale nie wiele pozostało z oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.11.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 To samo z reku, mi wstawili taki ze mały hotel by odsłużył Niestety plany robi sie po to aby projekt przeszedł. A potem inwestor i tak zrobi po swojemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 23.11.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Ja wczoraj rozplanowywałam gniazdka i włączniki, pół godziny i po krzyku. Ale od dawna wiem, co gdzie ma stać Za to zupełnie hardkorowym zadaniem okazało się policzenie ile przewodu 3x1,5 i 3x2,5 będę potrzebować , zwłaszcza że robimy instalację bezpuszkową, a tak naprawdę na żywo jeszcze takiej nie widziałam. Chyba kupię na oko, a potem najwyżej dołożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.11.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 ja planuję IB czyli też bez puszkowe. I ilość kabli pójdzie w km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 23.11.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 ja planuję IB czyli też bez puszkowe. I ilość kabli pójdzie w km.tez bede miala bezpuszkowe. KOlezanka robi mi projekt, ale wiem ze i tak sama wiesz najlepiej. Duzo gniazdek w kuchni, koniecznie przy lustrze minimum 3 w łazience. Przy łozkach na lampki, zapalanie switła na zewnątrz przy tarasie. Gniazdka na zewnatrz, choinka, kosiarka, pompa do oczka wodnego itd. Na elewacji. Odcinanie gniazdka na zewnatrz w srodku ( złodzieje) przy tarasie minimus 3 ( grill, radio, itd) Na szybko to mi przychodzi do głowy:) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Ja pójdę na budowę i przejde się z ołówkiem po pomieszczeniach, wyobrazajac sobie meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.11.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 U mnie przynajmniej 2 gniazdka w każdym pomieszczeniu beda bezpośrednio łaczone z rozdzielnią, nie mówiąc już o oświetleniu. Na początku myślałem o wszystkich gniazdkach ale to by nie były km tylko dziesiątki km w chałupie wiec staram sie ograniczac. A przecież jeszcze skrętka komputerowa ze 3km itd itp. Jak ja się cieszę ze to dopiero w następnym roku a nie już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 23.11.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 absolutnie nie, wkłąd własny, to jak sama nazwa wskazuje wklad wniesiony przez kredytobiorcę. Działka de facto nie jest twoja własnoscia, tylko banku. TYm samym nie mzoe byc twoim wkładem własnym do inwestycji. Chyba ze masz na działke np tylko częśc kredytu, to wtedy procentowo tak. Pewnie pomyliłes z wartoscia inwestycji, bo wtedy działke wliczamy O własnosci to byla przenośnia;-) OK masz racje zapomnialem o jednej waznej rzeczy ja kredyt na dzialke zabezpieczylem na mieszkaniu w bloku dzieki temu dzialka byla czysta i moglabyc liczona jako wklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 23.11.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 OK masz racje zapomnialem o jednej waznej rzeczy ja kredyt na dzialke zabezpieczylem na mieszkaniu w bloku dzieki temu dzialka byla czysta i moglabyc liczona jako wkladA to teraz mamy jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qana 23.11.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 długo mnie tu nie było, ale odkąd budowa idzie, czasu jakoś mniej Przeszkleń mam dużo i wiem że kolor okien będzie bardzo ważny. Zewnętrzny kolor napewno ciemny ,nawet bardzo natomiast wewnętrzne też chciałam w takim samym kolorze ale boje się że to mi przytłoczy wnętrze a chce mieć jasne a te ciemne ramy może popsują efekt... Zastanawiam się też nad podłogą ale będe miała podłogowe ogrzewanie i nie mogę położyć desek drewnianych a płytek napewno nie chce i paneli też :confused:więc co mi pozostaje...........Zmiana Decyzji Ja miałam podobne dylematy, ale decyzje w końcu zostały podjęte: okna w kolorze orzech od zewnątrz, a białe (nieprzytłaczające wnętrza) od środka. Już zamontowane Również marzyła mi się drewniana podłoga, ale podjęliśmy decyzję o podłogówce w całym domu i dłuuugo nie mogłam się zdecydować na konkretne rozwiązanie, bo płytek nie chciałam. Ale w końcu wybrałam (i raczej nie zmienię zdania). Będą płytki Nowa Gala Stonewood. Są naprawdę ładne: http://www.nowa-gala.pl/pl/index/html/id:3/collection:4396/STONEWOOD pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts