Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zgadzam się z Arturo72 - mój dach to 149 m2 - a koszt bez ocieplenia - kompletnego dachu - ceramika + okna + więźba + cała reszta - a z tymi gwoździami to niestety prawda :( - to ok. 215 zł. za m2 a część materiału miałam bez vatu i po Duuużej znajomości :)
  • Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My tez chcielismy na poczatku przyszlego roku (a ma to byc ostatni), ale dobry znajomy ksiegowy powiedzial, ze jak jest cokolwiek do odliczenia to lepiej zaczac w tym roku (bo nigdy niewiadomo, co kto znowu wymysli)- i tak tez zrobimy :)

czy na fakturach musi być wpisany nip inwestora?

czy na fakturach musi być wpisany nip inwestora?

I tu niestety co kraj to obyczaj, jeden US chce inny nie potrzebuje. :wiggle:

Trzeba się we własnym Uese dowiedzieć, a najlepiej wziąc fakturę z nipem bo to najmiejszy problem.

też myślę o rozliczeniu Vatu - kredyt na wyczerpaniu i trochę pieniążków na wiosnę by się przydało. Sami sie rozliczacie czy zlecacie księgowej? jeszcze nie wiem jak się za to zabrać ale może z pomocą doświadczonych forumowiczów i ich porad dam radę :))))
Dasz radę samemu,mam dwa swoje rozliczenia za sobą,pierwsza na 40 faktur i tylko dwie poprawy w US,druga na 130 jest w trakcie ;)

Na forum jest fajny temat dot.VAT-u

Arturo72, czy mógłbys wkleić link do tematu dotyczącego VAT-u? Z góry dziękuję :)

ale o co chodzi z ta reorganizacja ;), bo u mnie wlasnie dachowke klada :yes: (z tym, ze kominy beda konczone dopiero na wiosne, bo w polowie stawiania mrozy przyszly...) - jak tak dalej pojdzie z ta pogoda, to chyba u mnie nie bedzie zadnej przerwy zimowej.
No przecież są połączone bocianki 2001 i 2012 i wszystko w jednej zakładce tematy z dwóch lat do kupy. No nie mówcie że nikt nie zauważył. No chyba że do wątku wchodzicie przez ulubione to wtedy można niezauważyć faktycznie.
Ja na luty mam zamówioną ekipę do ocieplenia i zabudowy poddasza, w sobotę liczymy ile wełny będzie potrzeba i po świętach trzeba wstępnie wycenić w paru miejscach a potem kupić co trza, żeby w lutym nerwówki nie było :D