cronin 23.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Nie ma za co http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8o2vgFY7a1rdfpqfo1_500.jpg Radosnych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku (części przynajmniej, żeby było na co czekać ) życzy cronin z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 23.12.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia wszystkim życzę! Spełnienia marzeń w przyszłym roku, samych szczęśliwych chwil w naszych nowych domach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 24.12.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Też się przyłączę Życzę wszystkim samych dobrych rzeczy, spełnienia marzeń i przede wszystkim zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewastudio1 24.12.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Zdrowych spokojnych swiąt spędzonym w gronie najbliższych ,spełnienia marzeń, dużo radości ciepła samych pięknych dni i wszystkiego czego tylko pragniecie :hug:gorące uściski dla wszystkich ewastudio1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 27.12.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 a ja się spóźniłam - problemy z kompem i w ogóle nie zaglądałam na forum. Dziękuję wszystkim! i już nie złożę wesołych świąt bo jest 'po', ale życzę wszystkiego najlepszego, spokoju ducha, zdrówka, pieniążków, miłości i jak najmniej problemów z budową, wykańczaniem i mieszkaniem w swoich wymarzonych domkach ":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 28.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 (edytowane) walczę z drukami VZM .... i powoli sie poddaje.... czy ktoś wie czy fugę można odliczyć? albo włączniki, gniazdka, kontakty... nigdzie nie znalazłam więc chyba nie, niestety. połowe faktur już odrzuciłam albo oczyszczalnie ścieków - na fakturze mam symbol PKWiU 23.21.11-22.00 Edytowane 28 Grudnia 2012 przez pukul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 28.12.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Pukul tu masz idealny wątek na tego rodzaju pytania http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT&p=5704260#post5704260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 29.12.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Pukul tu masz idealny wątek na tego rodzaju pytania http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT&p=5704260#post5704260 dzięki! właśnie skorzystałam i czekam niecierpliwie na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 29.12.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 mam do was pytanko czy ktoś ma okna "rogowe" albo okna które dzieli jakiś słup -przypominające rogowe?? eh ciężko mi opisać o co mi chodzi:( Jeśli ktoś ma podobne w salonie to dajcie fotki będę wdzięczna;) ah i jeszcze jedno pytanko na jakiej wysokosci macie okna w garazu i jakie ma wymiary??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 29.12.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Chodzi Ci o okno narożne. Mam mieć takie w kuchni. Niestety jeszcze nie mam okien bo mam SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 okna w garażu mam na wysokości 145 cm, a wymiary 60x150, planuję tylko uchylne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.12.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 mam do was pytanko czy ktoś ma okna "rogowe" albo okna które dzieli jakiś słup -przypominające rogowe?? eh ciężko mi opisać o co mi chodzi:( Jeśli ktoś ma podobne w salonie to dajcie fotki będę wdzięczna;) takich nie mam bo maja znacznie wieksze straty niz normalne - dlatego zrezygnowalem ah i jeszcze jedno pytanko na jakiej wysokosci macie okna w garazu i jakie ma wymiary??? zrezygnowalem z okien naroznych bo mają znacznie wiesze straty niż normalne okna ... mimo że efekt wizualny jest imponujący !! Chodzi Ci o okno narożne. Mam mieć takie w kuchni. Niestety jeszcze nie mam okien bo mam SSO. w garazu tez nie mam okien ale dzis bym chyba zrobil 1 120x60 - tybardziej ze garaz mam nieogrzewany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 30.12.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Na tym słupku - łączniku jest najwięcej strat ciepła w oknu narożnym ? Ja już mam takie przewidziane i już takie musi zostać.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=150952&d=1353952490 A okna w garażu mam mieć dwa2 kwaterowe /słupek stały 1780x1060 otwier-uchyl2 kwaterowe / słupek stały 1480x1060 otwierano --uchyl Z tym że jedno jest jest w garazu dwustanowiskowym 6x6m a drugie praktycznie na klatce schodowej za garażem więc prawidłowo jest 1 okno w garażu. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez julo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 30.12.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 jaki kolor zastosowałeś dachoweczki i producent ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 30.12.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 A u mnie tylko jedno w garażu i jedno w kotłowni. Oba stałe nieotwierane 50*60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 30.12.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 U nas okno w garazu sporo zmniejszone z 1500x1500 na 1200x500 i tylko uchylne i duzo wyzej (zeby ciekawscy nie zagladali), a w kotlowni zamienilismy okno na drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 30.12.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 A ja miałem włamanie przed wigilią!!! Dziady odbili dechy i folię od drwi kotłowni z tyłu budynku, kur .....wa zbieracze miedzi jeb ....ni.!!!! Na szczęście od razu włączył się alarm, przyjechał patrol z agencji potem ja za nimi. Wezwaliśmy Policję, było - 18 stopni C. Trzy godziny na tym mrozie spędzilem, bo trzeba było zrobić oględziny zabezpieczyć ślady, a potem zabić te dechy żeby można bylo alarm włączyć. Potem na zeznania. Dobre jest tylko to że dziady marne zwiali jak się alrm włączył, bo tak to by mi całą kotlownie z miedzi obrobili i aż nie chce myśleć co jeszcze. Po tej przygodzie od tygodnia leżę w łóżku, dopiero dzisiaj wogóle w stanie komp byłem odpalić. Dlatego rada dla wszystkich, jak macie taką możliwość, to alarm z powiadomieniem sms i agencja, na jak najwcześniejszym etapie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 30.12.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 jaki kolor zastosowałeś dachoweczki i producent ładnie wygląda. Nelskamp Nibra - o ile dobrze pamiętam to jakaś stara czerń ale ona troche wpada czasami w grafit. Ja bałem sie dawać troche okien nieotwieranych, bo jak to umyć później ? z zewnątrz ? Troche kłopot. Nie zawsze jest dojście no i kłopot. Dodam że wersje okna uchylne mam wszędzie to nie było dopłat za to w OknoPlusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 30.12.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Kolego, jak możesz to napisz jakie są orientacyjne koszty założenia takiego alarmu. Co trzeba mieć ? Ja mam póki co prąd ze skrzynki na słupie... to chyba bedzie cieżko... musiałbym chyba już pociągnąc do domu prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 30.12.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ja też ciągnąłem prąd z budowlanki zakopałem kabel na głębokości sztycha łopaty i prąd 230 był w całym domu. Alarm, przy moim domu wyniósł mnie ok. 4 tys, najdroższa jest sama centrala z osprzętem u mnie okolo 2,5 tys, robocizna 800 zł, lącznie z rozprowadzeniem kabli do wszystkich czujek. Ze 4 stówki manipulator LCD też kosztuje, w sumie 4 koła na razie, na etap budowy, potem będzie trzeba dokupić doceloeo tyle czujek ile trzeba, i jeszcze dwa manipulatory do garażu i na piętro, ten co mam zamontowany jest przy drzwiach wejściowych. Cena robocizny obejmuje też sieć do komputera w całym domu. Może i to drogo, dom też nie jest maly więc wszystkiego więcej potrzeba, kabli czujek, stref, ale gdyby mi podczas tego włamania opitolili instalację miedzianą z kołowni, to byłbym do tyłu conajmniej dwa razy tyle co cena alarmu, niby budowa ubezpieczona ale i tak by nie dali tyle co rzeczywiste straty. Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby kable od elektryki zaczęli wyciągać z pod tynku , niestety mieliśmy już w okolicy takie przypadki. Ach złodziejski naród!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts