Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy Piotr na forum.

Podbitka: u nas glownie sie stosuje PVC badz drewno.

Ta robocizna na dach to i tak tanio, ja placilem 100zl/m2 na gotowo: wiezba, deskowanie, polozenie dachowki - za material na dach troche sporo - no ale jest Creaton, ja poszedlem w Koramic.

Okna - tez mam Vetrex V90 Alphaline - mysle ze dobry wybor.

Ciekawy pomysl z garazem oddzielnie, mysle ze bardzo dobry dla portfela. Ja mam dwustanowiskowy w bryle domu - wydatki na ogrzewanie beda wieksze.

powodzenia!

rafus

PiotrusRadom :)

"- na co kleić Swisspor’a? Caparol 190? jaka siatka " - klej na klej do siatki, siatka systemowa najlepiej (caparol) itd.

Ewentualnie klej na klej w piance, np. ct84.

Witamy

Pozwolenie na budowę sierpień 2012

Obecnie SSZ

Walczymy każdego dnia

Zapraszamy do galerii

https://plus.google.com/photos/105567803801148507969/albums?banner=pwa

Witajcie w niedzielne południe, mam do Was pytanko macie jakiś pomysł na "drogę"?? mamy okropne błoto dosłownie masło i wszyscy dostawy się topią:( masakra jakaś. Przed nami lanie stropu ale nie wyobrażam, sobie jak dojadą gruszki:(

Do mnie wlasnie przywiezli troche cegiel, bo jutro beda "zawezac" otwor pod brame garazowa, zeby mogli przyjechac tynkowac garaz, zanim brame garazowa wstawia...bo podobno w odwrotnej kolejnosci to problem (chyba nie namieszalam;)).

Poza tym, na ta chwile nadal droga jest nieprzejezdna dla transportu okien, wiec pewnie jeszcze chwile zejdzie :(

Kominow tez nam jeszcze nie dokoncza, bo za zimno...ale juz niedlugo, gora daje 2 tygodnie i robota zacznie wrec :yes:

Gość Arturo72
Ile płacicie za tynki i wylewki?

Czy ceny 27zł za tynki cem-wap i 34zł za wylewki są w normie?

Ceny netto.

Drogo,ja tynki gipsowe miałem robociznę za 15zł/m2+tynk sam kupiłem,w sumie wyszło 22,5zł/m2 brutto z mozliwością odliczenia VAT-u z tynku.

Wylewki miałem robociznę po 13zł/m2 do tego na 140m2 2t cementu i 18t podsypki czyli w sumie jakieś 24zł/m2.