lilly20 12.04.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 ki9 budujecie piękny domek, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 12.04.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 My też nie budujemy dużego domu nie mamy piwnic i uważam to za słuszną decyzję i cieszę się, że ich nie robiliśmy... my się pniemy bardzo w górę, mamy dom piętrowy, najpierw byliśmy zdecydowani na parterówkę, tylko liczą koszty domu piętrowego a parterowego ( biorąc pod uwagę cały czas powierzchnię domu, okolice 180m2 użytkowej ) zdecydowaliśmy się na piętrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.04.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 nas fundamenty tez nieźle pociągną, już poszło 35m3 betonu a gdzie tam do końca U mnie wyliczono ok 75m3. Ale ja mam jeszcze wieniec na bloczkach. Czy beton brałeś na 8 czy 23% VAT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 12.04.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 nam na fundamenty poszło 18m3 B20 i 15m3 B15 czyli razem 33m3 - musimy jeszcze zalać taras, ale to dopiero jak przyjadą gruchy zalewać strop, a do tego czasu jeszcze chwilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia4 12.04.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam,W połowie maja rozpoczynamy budowę k.Poznania.Jaki może być koszt rekuperacji do naszego domu.Nasz wykonawca powiedział,że wg niego 35 tyś. :jawdrop:Czy ta kwota jest realna? czy mam szukać innej wyceny? Dom ma 210 m2 pow. użytkowej.Proszę o konkretną odp. może być od razu z namiarami na firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.04.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Rozumiem że z GWC i to markowym. Bo jak samo reku to to nawet za dobre markowe coś mi się wydaje że dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.04.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 wykonawca mocno przesadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 12.04.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Mam pytanie.Pokoje mają mieć wysokość 265cm, okna wys.150cm - na jakiej wysokości najlepiej zrobić okna? 80-90cm? Wyżej ? Ile powinno zostać pod sufitem aby było ładnie i funkcjonalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.04.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) 90 to chyba max. Blaty są na wysokości coś około 80cm a parapet okienny tuż nad nimi więc zrobienie okna wyżej wydaje mi się że będzie głupio wyglądało. A raczej wszystkie okna aby było ładnie powinny być na tej samej wysokości - przynajmniej ich górna krawędź Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 12.04.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 U mnie wyliczono ok 75m3. Ale ja mam jeszcze wieniec na bloczkach. Czy beton brałeś na 8 czy 23% VAT? brałam z 23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 12.04.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam!!! U nas do przodu ( chociaż ciągle coś nieprzewidzianego wypadnie) Wczoraj geodeta wytyczył domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 12.04.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 U mnie okno kuchenne będzie na wysokości minimum 95 cm bo i blaty w kuchni będą wyżej. Musisz dopasować sobie do wzrostu, ja mam 175 cm. Zastanawiam się jeszcze nad parapetem w kuchni robić czy nie, wtedy okno jeszcze się podniesie. Ulka przełomowa chwila Okolicę macie piękną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 12.04.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 nom to mamy problem;) KALENICA:( byłam dziś u projektanka, który ma zmienić kotłownię i stwierdził, że być może projekt jest nieodpowiedni na działkę, którą mamy, otóż dom ma dwie kalenice (projekt M77) jedna z nich równoległa, druga prostopadła do drogi. w WZ zapisane jest że "kalenica równoległa do drogi" (nie ma słowa główna)dach dwu lub wielospadowy, poza tym byliśmy pytać urzędnika w naszym Urzędzie Miejskim- stwierdził, że powinno być dobrze. co o tym sądzicie??? czy ktoś z Was miał podobny problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewiczka_73 12.04.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam wszystkich,My tez zaliczamy sie do grona bocianków. Zaczęliśmy budowę domu szkieletowego w okolicach Gdańska. Mamy już za sobą cała papierologię. Przed swiętami ekipa rozpoczęła wykonywanie płyty fundamentowej. Przy takiej szybkiej technologii płyta już gotowa. A mówiąc o kosztach fundamentów to faktycznie ręka boli od wydawania pieniedzy. My musieliśmy podnieść dom o 100-120 cm - poszło 800 t pospółki. Podrawiam wszystkich i życzę samych dobrych ekip oraz szybkich postępów prac na budowach. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia4 12.04.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam, Plusfoto i autorus wielkie dzięki za szybką odp.Jednak proszę o kilka rad na co zwrócić uwagę,jakie rozwiązanie wybrać.Dom jest parterowy z użytkowym poddaszem.Jesteśmy laikami w tym temacie, więc każda podpowiedź będzie nieoceniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 12.04.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja dostalem oferte reku (bez GWC) na 21 tys - dom o P.U. 156m2. Firma z gornej polki w okolicy Trojmiasta. W cenie projekt, instalacja, materialy, centralka.Patrzac na twoja cene to pewnie jest z GWC - jesli nie to szukaj firmy z bardziej realnymi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaZbyszek 12.04.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witamy serdecznie! Zaczynamy budowę domu Gracjan 2 z małymi zmianami. Mamy działkę ;P, pozwolenie na budowę i ekipę, która może zacząć na przełomie maja i czerwca. Narazie skupiamy się na zrobieniu fundamentów. Nasz majster kazał powoli rozglądać się za stalą i drewnem. Bylibyśmy wdzięczni, gdyby ktoś mogł Nas pokierować gdzie to się kupuje, jak zamawia i ogólnie gdzie są składy na śląsku. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 12.04.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam, Plusfoto i autorus wielkie dzięki za szybką odp.Jednak proszę o kilka rad na co zwrócić uwagę,jakie rozwiązanie wybrać.Dom jest parterowy z użytkowym poddaszem.Jesteśmy laikami w tym temacie, więc każda podpowiedź będzie nieoceniona. Napisz co masz w ofercie to będziemy mogli to zweryfikować. Bez tego tylko gdybamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milina 12.04.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 napisałam dlugiego posta i przez przypadek go skasowałam witam wszystkich nowych bocianów ula no to juz powoli zbliża się ta wielka chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanek4 12.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich, My tez zaliczamy sie do grona bocianków. Zaczęliśmy budowę domu szkieletowego w okolicach Gdańska. Mamy już za sobą cała papierologię. Przed swiętami ekipa rozpoczęła wykonywanie płyty fundamentowej. Przy takiej szybkiej technologii płyta już gotowa. A mówiąc o kosztach fundamentów to faktycznie ręka boli od wydawania pieniedzy. My musieliśmy podnieść dom o 100-120 cm - poszło 800 t pospółki. Podrawiam wszystkich i życzę samych dobrych ekip oraz szybkich postępów prac na budowach. Ewa Witam Ewiczka_73 My też budujemy dom szkieletowy w olicach Poznania, fundamenty już wymurowane, podwalina położona, w przyszłym tygodniu ruszamy z konstrukcją, a propos ile płaciliście za kubik drewna i jakie to drewno stosujecie na konstrukcję? Może pochwalisz się też jaki to projekt? My budujemy wg projektu "szpak" biura MTM domy w stylu. Pozdrawiam serdecznie i również życzę powodzenie w przedsięwzięciu. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez tomanek4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts