Nefer 15.04.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 rozdrapałam tę rysę ale pod nią nic nie ma tylko beton, nie ma pęknięcia, rysa wygląda tak jakby ktoś ją na wierzchu wymalował No to raczej nie masz się czym martwić. A kierbud co na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.04.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Mam pytanko czy udało się komuś z Was zmienić wpisy w Miejscowym Planie Zagospodarowania Przestrzenngo?????? nam sie poszczescilo i Plan zmienil sie sam zanim zdarzylismy zlorzyc wniosek o zmiane... generalnie orientowalem sie jak to zalatwic i jest to mozliwe, ale niestety trwa bardzo dlugo... burmistrz/prezydent ma bowiazek conajmniej raz podczas swojej kadencji pochylic sie nad wnioskowanymi zmianami w planie, cala procedura liczy sie w zasadzie w miesiacach i to minimum kilkunastu miesiacach generalnie jest tak ze ustawa obowiazkiem finansowania zmian i prac nam MPZP obarcza budzety gmin, jednak praktyka powszechnie stosowana jest ze kosztami zmian o ktore ktos wnioskuje ten ktos jest obciazany...oczywiscie nie wprost bo tak nie wolno, ale skolei nic nie stoi na przeszkodzie aby mieszkaniec przekazal na rzecz gminy dobrowolna i oficjalna darowizne podsumowujac: da sie (jesli te zmiany maja sens) ale latwo ani tanio raczej nie bedzie, a napewno nie bedzie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 15.04.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 a jaki może być koszt tego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 15.04.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 a jaki może być koszt tego??? nie wiem, ale zakladam ze sa to kwoty co najmniej z 3 jak nie z 4 zerami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beti44 15.04.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 No to raczej nie masz się czym martwić. A kierbud co na to ? Nie wiem, jeszcze się z nim nie widziałam, i po cichu myślę, że będę chyba musiała zatrudnić inwestora zastępczego, bo sama nie dam rady:eek: pewnie zwracam uwagę na bzdury a istotnych rzeczy nie wyłapię ( Płyta schnie podlewana dość ciepłym deszczem, ale w prawym narożniku stoi woda i nie wiem czy to dobrze czy źle, bo może płyta jest krzywa dość mocno skrobałam te zacieki i nic pod nimi nie było,to straszne wybudować dom kiedy ma się tylko wiedzę teoretyczną i to zwykle nie pełną i w dodatku jest się kobietą a murarze to zwykle mężczyźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia22r 16.04.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Na nasz wniosek byl zmieniany plan zagospodarowania przestrzennego. Trwalo to chyba ponad rok, kosztowalo nas ponad 7000zl, a pierwszy koszt jaki byl podawany to cos ok 15000zl. Inny urbanista zrobil to za polowe ale trwalo to strasznie dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.04.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Nie wiem, jeszcze się z nim nie widziałam, i po cichu myślę, że będę chyba musiała zatrudnić inwestora zastępczego, bo sama nie dam rady:eek: pewnie zwracam uwagę na bzdury a istotnych rzeczy nie wyłapię ( Płyta schnie podlewana dość ciepłym deszczem, ale w prawym narożniku stoi woda i nie wiem czy to dobrze czy źle, bo może płyta jest krzywa dość mocno skrobałam te zacieki i nic pod nimi nie było,to straszne wybudować dom kiedy ma się tylko wiedzę teoretyczną i to zwykle nie pełną i w dodatku jest się kobietą a murarze to zwykle mężczyźni Nie przejmuj się, że jesteś kobietą i że nic nie wiesz. Od tego masz internet. Tylko od Ciebie zależy czy będziesz partnerem do rozmów z ekipami czy nie. Ale musisz się niestety nieco pouczyć na każdym etapie - bo nie mając wiedzy dasz sobie wcisnąć każdą ciemnotę Kałuża nie jest żadnym problemem :) Z tego się nie strzela :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 17.04.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Rozglądam się za porothermą 30 P+W z HDS. Kupował ktoś ostatnio, gdzie najtaniej ?Zawiercie, woj. Śląskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 17.04.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Rozglądam się za porothermą 30 P+W z HDS. Kupował ktoś ostatnio, gdzie najtaniej ? Zawiercie, woj. Śląskie. Ja kupowałem 25 P+W z rozładunkiem, niestety nie w śląskim. 5,40 PLN z dowozem i rozładunkiem gdzie majster pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena i Rafał 18.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Rozglądam się za porothermą 30 P+W z HDS. Kupował ktoś ostatnio, gdzie najtaniej ? Zawiercie, woj. Śląskie. Ja kupowałam w marcu 30 P+W ale bez HDS - pracuje w firmie gdzie mamy samochody z HDS-em więc miałam transport a pustaki najtaniej nabyłam w BUD-MAX na Daszyńskiego - ostro negocjować i można dostać dobrą cenę w razie "W" proszę pytać co i jak bo jestem już przy dachu więc co nieco poglądu na ceny w Zawierciu i okolicy posiadam i w miarę możliwości pomogę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 18.04.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 a my dostaliśmy dziś PNB!!! Jeszcze tylko dwa tygodnie... a później jeszcze tydzień i ZACZYNAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 18.04.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 a my dostaliśmy dziś PNB!!! Jeszcze tylko dwa tygodnie... a później jeszcze tydzień i ZACZYNAMY a więc powodzonka w dalszych pracach:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anamej 19.04.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja kupowałam Wienebergera z hdsem jesienią w Siemianowiach Śl. - hurtownia Dombud. Tam było najtaniej natenczas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia i Grzes 19.04.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam, mam pytanie, bo teraz się zastanawiamy z mężem nad wyborem pustaków. I jesteśmy w kropce. Czy budować się z maxów czy porotherma? Bardzo proszę o radę-jeśli ktoś by mi wymienił wady izalety obu materiałów. Chcemy to rozpatrzeć i się spokojnie zastanowić. Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.04.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 na forum w wątku porotherm czy beton komórkowy masz wszystko szczegółowo opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 19.04.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Jakie wybraliście okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 19.04.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 ja jeszcze nie wiem oknoplast albo jezierski. inne są jak dla nas za drogie forum coś zamarło... to chyba dobrze - bo wszyscy budują my zbroimy strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.04.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) my wybralismy oknoplus , drzwi zewnetrzne CAL, zastanawiam sie jeszce nad drzwiami zewnwtrzymi do pom gosp i drzwiami pomiedzy garazem a domem? Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 19.04.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Na forum ucichło.... u nas storp pięknie sobie ''dojrzewa'' i czekamy na więźbę ma być w przyszły tygodniu. Powodzenia dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 19.04.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 ja jeszcze nie wiem oknoplast albo jezierski. inne są jak dla nas za drogie forum coś zamarło... to chyba dobrze - bo wszyscy budują my zbroimy strop u nas tez dzisiaj strop sie zbroil. okien jeszcze nie wybralismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts