Atlanta 20.04.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 U nas strop nad garażem się układa, lada dzień i nad domem. Okna-na chwilę obecną Petecki ale jeszcze decyzja ostateczna nie zapadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 20.04.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 No to chyba faktycznie przyszedł czas na stropy. U mnie kończą zbrojenie i jutro leją beton na strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 20.04.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 To idziemy łeb w łeb, u mnie też dziś kończą zbroić żebra rozdzielcze na 13 - tą zmówiona grucha , lejemy strop!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 20.04.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 My mamy teraz trochę odpoczynku, strop sobie pięknie dosycha, miesiąc ma być w szałunkach to co musi w nich być... Był podlewany żeby mógł sobie dojrzewać i nie ma na szczęście żadnych pęknięć, rys. I od czerwca budujemy ściany piętra :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 20.04.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 my szykujemy się do wylania stropu w przyszłym tygodniu, teraz szukamy więźby, dachówkę wstępnie mamy też wybraną ale ostateczna decyzja zostanie podjęta po niedzieli:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 21.04.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Proponuję teraz zapisać ceny po jakich możecie kupić materiały i np sprawdzić w dniu rozpoczęcia budowy np kwiecień , jaka będzie różnia. Bo sądze , że bardzo niewielka. Najbardziej może podrożec drewno konstrukcyjne, reszta racze nie albo minimalnie. Potwierdzam. W stosunku do wyceny ze stycznia kiedy byłem na etapie PNB cena bloczków z BK 600 wzrosła w mojej hurtowni o 10 groszy. Za to udało mi się zbić trochę cenę za beton i w sumie wyszło podobnie. Biorąc pod uwagę, że przez 3 m-ce pieniądze leżały na oprocentowanym koncie to praktycznie wyszło na to samo. Jedynie właśnie podrożało drewno. Niestety żaden tartak nie chciał przetrzymywać u siebie więźby do chwili kiedy będę jej potrzebował A tak poza tym to od miesiąca budujemy:) Początkowo było trochę problemów, od których mało nie posiwiałem, ale koniec końców 19.03 ruszyliśmy. Aktualnie firma kończy murować ściany fundamentowe, jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu będzie poziom 0. Trochę myślałem, że pójdzie szybciej (i jak czytam wpisy innych to utwierdzam się w tym), ale firma robi naprawdę porządnie i czysto więc nie poganiam. Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez HAL9000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 21.04.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ja właśnie zalałem tydzień temu ławy, poszło niecałe 35m betonu B25. Ławy spore bo 80x40.W poniedziałek murujemy bloczkami betonowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beti44 21.04.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Mój dom już stoi, w poniedziałek wchodzą cieśle na dach, więźba już jest chyba rzeczywiście uda mi się podczas wakacji zamieszkać. Okna zamówiłam, VEKA, pakiet trójszybowy z ciepłym montażem, ciepłe parapety do tego, ale mam problem z drzwiami zewnętrznymi nie mam pojęcia na jakie się zdecydować mają być energooszczędne, białe i nie rujnujące mnie finansowo:p Dostałam też fajną wycenę rekuperatora Brookwent i chyba na niego się zdecyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.04.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 zastanawiam sie jeszcze nad drzwiami zewnętrznymi do pom gosp i drzwiami pomiędzy garażem a domem? macie jakies typy? nie mam zielonego pojecia jakie drzwi beda dobre ale w sensownej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ki9 21.04.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 U nas też postępy: mamy już własną studnię i prąd budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 21.04.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Na forum ucichło.... u nas storp pięknie sobie ''dojrzewa'' i czekamy na więźbę ma być w przyszły tygodniu. Powodzenia dla Wszystkich ile musi strop "dojrzewać" ? ? ? u nas panowie mówią - w piątek zalany w poniedziałek ściany... i coś mi tu nie pasuje. chyba za szybko. może ich wstrzymam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 21.04.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 dziś zrobiłam małe podsumowanie i wyszło mi 80 tyś!!! myślałam że będzie troche mniej - niby wszędzie upusty, rabaty, prowizje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.04.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Ja właśnie zalałem tydzień temu ławy, poszło niecałe 35m betonu B25. Ławy spore bo 80x40. W poniedziałek murujemy bloczkami betonowymi. Też się nie mogę doczekać lania ław Pewnie za jakiś miesiąc dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 21.04.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 siemka ja dziś odebrałem sobie drewno z tartaku na stół olchę i trochę świerka. Niestety olcha jest mokra złożyłem na stosie ja sobie i ma teraz zagadkę czy mogę z niej zrobić stół grillowy (typu piwny)czy muszę dobrze najpierw wysuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 21.04.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 ile musi strop "dojrzewać" ? ? ? u nas panowie mówią - w piątek zalany w poniedziałek ściany... i coś mi tu nie pasuje. chyba za szybko. może ich wstrzymam? Po wylaniu płyty na stanie 0 weszli po czterech dniach murować ściany i nic się nie stało ale na strop wejdą duuuuużo później. To, że można po nim chodzić nie znaczy, ze można od razu stawiać ściany. Wspólnie z wykonawcą zdecydowaliśmy, ze wejdą po 30 dniach - to jest długo i zapewne można wcześniej, dużo osób nie czeka aż tak długo. My mamy strop z terivy II, jest wyższa niż ta standardowa, betonu jest dużo. U nas po tygodniu będą powoli rozszałowywać niektóre elementy. To decyzja inwestora a wykonawca niech bierze odpowiedzialność. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 21.04.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Hejka wszystkim bociankom U nas też pomalutku ale do przodu ... Przygotowanie do wykopów pod fundamenty Wykopane i za zbrojone ławy Przyjechała gruszka Wylanie ław ( mąż w roli głównej) Już gotowe wylane ławy ... Teraz nas czeka szalowanie fundamentów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 21.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 a jest tu jeszcze ktos kto tak jak ja tyra w pojedynke, bez wykonawcow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanek4 21.04.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 a jest tu jeszcze ktos kto tak jak ja tyra w pojedynke, bez wykonawcow ? W pojedynkę to może nie, ale przygotowujemy konstrukcję(dom szkieletowy) we dwóch, od wtorku zaczynamy stawiać we trzech lub czterech, mniej ludzi to niemal niemożliwe (no może i możliwe ale na pewno o wiele berdziej czasochłonne) i mija się z celem, dom szkieletowy ma tę zaletę że stawia się go dość szybko więc tak powinno być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRISTEL 21.04.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 a jest tu jeszcze ktos kto tak jak ja tyra w pojedynke, bez wykonawcow ? tak,my stawiamy ,a dokładnie mój mąż.obecnie szykuje się do wylewania chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 21.04.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Też się nie mogę doczekać lania ław Pewnie za jakiś miesiąc dopiero A co ja mam powiedziec - kiedy my dopiero w czerwcu bedziemy lac lawy:mad: Powiedzcie mi - czy na etapie wykonywania stanu zerowego robiliscie przerwe zeby ZUK wykonal przylacze wody czy po prostu rurke wykonawca zatapial? -rafus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts