dorota7602 02.02.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam serdecznie Mam zamiar zacząć budowę swojego miejsca na ziemi W tym tygodniu kupiłam działkę ..............no i...hmmm... biuro nieruchomości tzn. Pan sprzedający mi działkę powiedział , że jak już będę miała projekt to mam podjechać do niego i on mi załatwi wszystkie pozwolenia itp. no wybrałam sobie projekt :WYKWINTNY: MURATOR C280 projekt w sprzedaży od 20 lutego więc zadzwoniłam do Pani pytając o "MOJEGO WYBRAŃCA " no i mogę go kupić mam tylko pytanie....czy biuro projektów musi samo załatwiać mi wszystkie pozwolenia dotyczące budowy pozwolenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 02.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 kurde jestem ciemna w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 02.02.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 To pan od nieruchomości będzie załatwiał Ci pozwolenia czy biuro projektów??? Tak na poważnie, możesz zlecić komuś aby załatwił wszystkie formalności związane z adaptacją projektu i pozwoleniem na budowę. Ale oczywiście za to trzeba dodatkowo zapłacić. Biuro projektów samo nie załatwi Ci pozwolenia. Najpierw projektant, adaptacją i dopiero pozwolenie czyli długa droga przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 02.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 mam tylko pytanie....czy biuro projektów musi samo załatwiać mi wszystkie pozwolenia dotyczące budowy pozwolenia ?? Nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam serdecznie Mam zamiar zacząć budowę swojego miejsca na ziemi W tym tygodniu kupiłam działkę ..............no i...hmmm... biuro nieruchomości tzn. Pan sprzedający mi działkę powiedział , że jak już będę miała projekt to mam podjechać do niego i on mi załatwi wszystkie pozwolenia itp. no wybrałam sobie projekt :WYKWINTNY: MURATOR C280 projekt w sprzedaży od 20 lutego więc zadzwoniłam do Pani pytając o "MOJEGO WYBRAŃCA " no i mogę go kupić mam tylko pytanie....czy biuro projektów musi samo załatwiać mi wszystkie pozwolenia dotyczące budowy pozwolenia ??Musi tyle ile jest zapisane w umowie. Pewnych rzeczy nie załatwi, chyba ze dasz pełnomocnictwo. Obawiam sie ze jak juz pieniadze wpłyneły, to checi do załatwiania zmaleja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 02.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 no więc Pan sprzedający mi działkę ma biuro projektów no i on mi zaproponował załatwienie wszystkich pozwoleń wiem że muszę zapłacić za wszystko ...ale czy on jest w stanie załatwić wszystkie pozwolenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 02.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 u mnie pomoc biura projektowego ( zrobienie wszystkiego od A do Z łącznie z projektem, podziałem działki który był bardzo skomplikowany) wyniosla 20 000. Także pomyście - jest to sporo kasy, dobrze, ze nie ja za to płaciłam, a dostalam w prezecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Wszystko kwestia "za ile". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 02.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 no tak to już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 02.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czarnakasia , ja Krzekowo. i co, tez masz problemy z enea? wybieram sie za pare dni na ku sloncu..ciekawe co mi teraz powiedza nowego ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 02.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 powiedział mi że ........no ja kupuje projekt C280 murator a on załatwia mi pozwolenia itc...dokumentacja , pozwolenia...wyrysy , zarysy ..z przerobieniem projektu to 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 no więc Pan sprzedający mi działkę ma biuro projektów no i on mi zaproponował załatwienie wszystkich pozwoleń wiem że muszę zapłacić za wszystko ...ale czy on jest w stanie załatwić wszystkie pozwolenia ? Jezli dasz mu pełnomoctnictwo notarialne, to tak, bez problemu jest w stanie:-) Okreslisz szczegołowo do czego go upowazniasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.02.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 i co, tez masz problemy z enea? wybieram sie za pare dni na ku sloncu..ciekawe co mi teraz powiedza nowego ;]Nie strasz, dlaczego problem z enea? Ja zaczynam budowe na Osowie. Załatwiłam gaz, a do enea sie wybieram dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.02.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 powiedział mi że ........no ja kupuje projekt C280 murator a on załatwia mi pozwolenia itc...dokumentacja , pozwolenia...wyrysy , zarysy ..z przerobieniem projektu to 2500 Dokładnie wszystko wyszczególnione w umowie. Jeśli w tym są mapy, uzgodnienia mediów, ZUD, projekty mediów, PnB - to bierz. Ciekawe czy badania gruntu też (no bo jak zaadaptuje projekt ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 02.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Nie strasz, dlaczego problem z enea? Ja zaczynam budowe na Osowie. Załatwiłam gaz, a do enea sie wybieram dopiero Gosieńko - bo juz parę razy przyłapałam, że to co mówią mija się troszeczkę z prawdą - także trzeba ich bardzo pilnować z wszystkim na każdym kroku - dosłownie. u mnie w kwietniu jeśli będzie prąd to wyjdzie, że czekałam na niego 2 lata - formalności zaczęliśmy załatwiać w 2010. Trzeba cisnąc ich ostro o wszystko. Gaz i woda - mili ludzie, wszystko szybko i bez problemu...przez prąd to o mało nerwicy nie dostałam. Sąsiad z działki obok podobno rok temu zapłacił za wszystko i nawet sie do niego nie odezwali - w tym roku też się wziął juz ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Gosieńko - bo juz parę razy przyłapałam, że to co mówią mija się troszeczkę z prawdą - także trzeba ich bardzo pilnować z wszystkim na każdym kroku - dosłownie. u mnie w kwietniu jeśli będzie prąd to wyjdzie, że czekałam na niego 2 lata - formalności zaczęliśmy załatwiać w 2010. Trzeba cisnąc ich ostro o wszystko. Gaz i woda - mili ludzie, wszystko szybko i bez problemu...przez prąd to o mało nerwicy nie dostałam. Sąsiad z działki obok podobno rok temu zapłacił za wszystko i nawet sie do niego nie odezwali - w tym roku też się wziął juz ostro.aaaa, ja juz mam prad na szczescie. Tylko uzyskanie warunków technicznych mnie czeka. Kiedy zaczynasz? i jaka masz ekipę? ja niestety dopiero w czerwcu:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 02.02.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 hmm... no to jest działka budowlana .....jak wcześniej pisałam to ja płace za projekt a całą dokumentacje oni załatwiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 02.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 hmm... no to jest działka budowlana .....jak wcześniej pisałam to ja płace za projekt a całą dokumentacje oni załatwiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.02.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 hmm... no to jest działka budowlana .....jak wcześniej pisałam to ja płace za projekt a całą dokumentacje oni załatwiają Jak zobaczysz umowę to przepisz wszystkie wyszczególnione w niej dokumenty, ktore załatwiają Wtedy się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota7602 02.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 cenna informacja ))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts