Blechert 18.05.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 tomanek4 - co do narzędzi mam duże doświadczenie. Nic nie znika póki ekipy pracują razem. Gdy jedna wyjeżdża albo jeszcze gorzej gdy kilka na raz, wtedy i sprzęt wyjeżdża tak pozostałych ekip jak i właściciela budynku. Zostają tylko zdezelowane łopaty i krzywe poziomice których i tak nikt nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 18.05.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witam u nas nareszcie robota znowu ruszyła! Dzisiaj przyjechał materiał na piętro na plac budowy... ogromna góra piachu, cement na paletach, wapno, porothermy, reszta kominów itp. Ekipa roszłałowała daszki ( daszek nad gankiem i nad tarasem ), schody i jeden z podciągów. Nareszcie to zaczyna na coś wygląć. Od poniedziałku mury będą piąć się dalej do góry. W dalszym ciągu oczekujemy na naszą więźbę. W przyszłym tygodniu przyjedzie też stal na ostatni strop i już nigdy w życiu nie chcę oglądać stali ( czyt. prętów zbrojeniowych ), poszło u nas tego mnóstwo i ceny stali mie przerażają - jak można tak ździerać z ludzi!!! Z niecierpliwością czekam na górali, którzy przyjadą nam robić dach może w sierpniu skończymy SSO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagrzesiu 18.05.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 A oto nasze początki 15 maj rozpoczęcie robót - wylanie poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.05.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 ile się u ciebie wgryzali w grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 18.05.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 u nas też minęło ponad dwa tygodnie od wylania zanim zaczęło się murowanie ścian, dla nas nie ma problemu że ekipa ma jeszcze dwie budowy w tym samym czasie, bo w planach jest dopiero Boże Narodzenie 2013 we własnym domu. Póki co jesteśmy na tym etapiehttp://images50.fotosik.pl/1590/9a925bf4a7aa77a3m.jpghttp://images50.fotosik.pl/1590/45940cf1a8743e9cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 19.05.2012 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 u nas też minęło ponad dwa tygodnie od wylania zanim zaczęło się murowanie ścian, dla nas nie ma problemu że ekipa ma jeszcze dwie budowy w tym samym czasie, bo w planach jest dopiero Boże Narodzenie 2013 we własnym domu. Póki co jesteśmy na tym etapie http://images50.fotosik.pl/1590/9a925bf4a7aa77a3m.jpg http://images50.fotosik.pl/1590/45940cf1a8743e9cm.jpg Tylko Boże broń przed przyznawaniem się przed ekipami że wam się nie spieszy....ja zrobiłem taki błąd i ekipa zamiast stawiać SSO przez góra 3 miechy stawiała prawie 6 ...potem już byłem mądrzejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 19.05.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Tylko Boże broń przed przyznawaniem się przed ekipami że wam się nie spieszy....ja zrobiłem taki błąd i ekipa zamiast stawiać SSO przez góra 3 miechy stawiała prawie 6 ...potem już byłem mądrzejszy... to chyba zależy w jaki sposób mówi się o tym firmie, nam również nie bardzo się spieszy plan zamieszkania optymistyczny wakacje 2013 ostateczny grudzień2013 więc budowlańcami umówiliśmy się tak, że do końca sierpnia mamy mieć SSZ i ten termin jest od nich wymagany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.05.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 u nas było tak samo rozpoczeli prace we wrześniu i umowieni bylismy na SSZ do końca roku czyli grudzien 2012 tylko firma od okien dala ciala ale dom stal przykryty pojecie śpieszenia sie jest wzgledne jesli sie komus bardzo spieszy i jest wstanie zaplacic moze mieszkac w domu po 3 czy 6 miesiadach przy systemie polgospodarczym 9-12 miesiecy jest zupelnie realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 19.05.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 masz racje spieszenie się to pojecie względne wszystko ma swoją kolejność i nie zawsze pośpiech jest dobrym doradcą ale to sprawa indywidualna nasze postępy to w poniedziałek zalewają wieniec i teraz będzie chwila przerwy czekamy na więźbę i dachówkę , zamówiliśmy Creaton "premion" czarną matową angobowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 20.05.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witam Mam ogromną prośbę, mógłby ktoś podpowiedziec coś na temat wykonania kosztorysu, czy to lepiej samemu czy ktos to robi. Jak się w ogóle do tego zabrać. Brał ktos kredyt w PKO SA czy tez Millenium, co wymagali? Jakies przykłady? Mam domek 100m. Budujemy sie po raz 1 i stety bądz nie każda rzecz jest dla nas zagadką i nowym doświadczeniem... Proszę o pomoc:) Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących. Ja chętnie pomogę,niedawno wzielismy kredyt w Millenium. Kosztorys robilismy sami, został jednak zakwestionowany-nie uwierzyli, że damy rade wybudowac za 250 tys:(. Po ponad miesięcznej walce w końcu mamy kredyt! Dużo by opowiadac ile nerwow nas to kosztowalo, bo dwa razy nam go dawali a za kilka dni zmieniali zdanie. My też mamy dom 100 metrowy,mogę wysłać nasze kosztorysy na maila, bo do pko też robiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 20.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 u nas w piatek nastal stan 0. lawy zalalismy 6 kwietnia, po tygodniu zaczalem murowac, wyszlo 1122 bloczki M6, 140 ton piasku do srodka, 75 ton ziemi dookola (ale to dopiero poczatek) i na to 8m3 B20 zalane 18 maja, w sumie jak dotad wydane ca 28 tysiecy (tyle ze to obejmuje wszystko: papiery, materialy, narzedzia, wypozyczalnie, budowe i rejestracje przyczepki, kierownik, 6 palet bloczkow na sciany... i 20 brabantow ) jakby wszelkie poboczne koszty odja to stan 0 wyszedl by ponizej 20 kawalkow...mysle ze w okolicach 17-18... ale nie chce mi sie liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 20.05.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witajcie po przerwie! Zniknęłam z wątku, bo czytanie o Waszych rozpoczynających się budowach było dołujące.. Wreszcie jednak i u nas coś ruszyło: humus zdjęty, pół drzew wykarczowane, powstała "dziura pod dom", która napawa mnie wielką radością! Nasza ukraińska ekipa nadal nie dostała wiz, podobno dostaną 20. czerwca. Rozważamy wobec tego zrobienie fundamentów zanim przyjadą, żeby uniknąć dwóch tygodni oczekiwania po wylaniu fundamentów. Cóż, trochę nas "ugotowali" - gdyby zaczęli zgodnie z planem, 20. czerwca dom by już może stał..... Ale cóż. Nie mogę się już doczekać kiedy się wybudujemy i przeprowadzimy. Bardzo bym chciała, żeby ten roczny termin - o którym wspomniał R&K - był w naszym wypadku realny. A powiedzcie, co sądzicie o braniu teraz ekipy do wylania samych fundamentów (o ile ją znajdzeimy). Myślicie, że to ma sens? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 20.05.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ja często dostaję dodatkowe zlecenia, bo jakaś wcześniej umówiona, tania ekipa zapowiada się od pół roku, a przeszkadza im tylko taki mały drobiazg - nie mogą dojechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 20.05.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 (edytowane) No i jak się cenisz za takie dodatkowe zlecenia? Zakładasz, że fajnie, że wpadło i robisz tanio, czy zakładasz że jest szansa "ściągnąć kasę" i robisz drogo? A w ogóle, to założyłam właśnie dziennik budowy, ale nie wiem jak zrobić link do niego w sygnaturze. Pomożecie? Edytowane 20 Maja 2012 przez marta&robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mania0 21.05.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Dziękujemy za odpowiedzi odnośnie kosztorysów:) Jakby co to jesteśmy jeszcze otwarci na dodatkowe informacje;)Mamy jeszcze takie pytanie, jak wygląda odbiór budynku przez bank i zakończenie całej budowy, w środku musi być wszystko zrobione do zamieszkania a na zawnątrz ogrodzenie, chodniki, podjazdy itp? Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dars 21.05.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 A w ogóle, to założyłam właśnie dziennik budowy, ale nie wiem jak zrobić link do niego w sygnaturze. Pomożecie? Wpisz sobie takie cósik w sygnaturze: URL="http://forum.muratordom.pl/adres_twojego_dziennika"]Dziennik budowy XXX + KOMENTARZE[/url I cały URL zrób w nawiasach [] Oczywiście wpisz sobie dane Twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 21.05.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Dars dzięuję za odpowiedź, tylko nie rozumiem tego "] dziennik budowy..itd [ Czy kwadratowe nawiasy mają być postawione w tą właśnie stronę i ma być ten cudzysłów? I ten tekst dziennik budowy + komentarze - tam mam wpisać nazwę dziennika, czy to jest to co się wyświetli w moim podpisie. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 21.05.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Sąsiadko- może mnie się uda Tobie pomóc: W edycji swojej sygnaturki wpisz najpierw: [potem url=teraz wklej link do dziennika, a za linkiem zamknij nawias ]Teraz napisz co chcesz, żeby się wyświetlało, np. Dziennik marty& robertaTeraz tylko na koniec [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 21.05.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) czyli tak:dziennik marty&roberta skopiuj sobie to, co poniżej (zmień sobie nazwę). Na początku tylko dodaj nawias otwarty [, a na końcu zamknij ]url=http://forum.muratordom.pl/entry.php?120686-Wreszcie-ruszyliśmy]dziennik marty&roberta[/url Edytowane 21 Maja 2012 przez dusiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 21.05.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Czy ktos doradzi gdzie kupic blaszak? Chodzi mi o linka do aukcji allegro badz namiar na firme. Boje sie kupowac w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts