bestia1 02.02.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Hej wszystkim jak miło ,że przez tak krętą drogę jaką jest budowa a wcześniej papierologia będziemy szli razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 02.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 aaaa, ja juz mam prad na szczescie. Tylko uzyskanie warunków technicznych mnie czeka. Kiedy zaczynasz? i jaka masz ekipę? ja niestety dopiero w czerwcu:-( JA niby mam zacząc 1 kwietnia - ale zobaczymy jaka pogoda bedzie;) ew. sie przesunie kilka dni. ekipe mam ze Stargardu, mała firma, chyba bedzie ciagnac u nas dwie budowy. Budują dom nieopodal naszego miejsca zamieszkania wiec tak sobie obserwujemy po mału ich poczynania:) niby stan surowy otwary mam miec na wrzesien a do grudnia chcialabym zamknac chate. zobaczmy czy mi sie uda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 JA niby mam zacząc 1 kwietnia - ale zobaczymy jaka pogoda bedzie;) ew. sie przesunie kilka dni. ekipe mam ze Stargardu, mała firma, chyba bedzie ciagnac u nas dwie budowy. Budują dom nieopodal naszego miejsca zamieszkania wiec tak sobie obserwujemy po mału ich poczynania:) niby stan surowy otwary mam miec na wrzesien a do grudnia chcialabym zamknac chate. zobaczmy czy mi sie uda....uda sie ja jestem optymistka Swoj 1 dom budowałam 8 miesiecy, wprowadzałam sie do kompletnie urzadzonego. Zaczełam w czerwcu, w lutym mieszkałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Dom pod dachem (z dachówką/oknami/drzwiami/alarmem)miałam na początku maja. Łopata wbita na początku lutego. Więc 5 miesięcy na SSO w 6 miesięcy to jakiś koszmar :)No chyba, że to dom 900 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestia1 02.02.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czas najwyższy napisac coś o moim domku . Projekt indywidualny parter plus poddasze użytkowe duży rozłożysty dom powierzchnia urzytkowa 207 m bryła prosta kryty blachodachówką (pani od projektu stwierdziła że dachowka nie pasuje gdyz jest to nowoczesny dom )troche sie martwie bo jak czytam forum to prawie wszyscy kryją dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 02.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 uda sie ja jestem optymistka Swoj 1 dom budowałam 8 miesiecy, wprowadzałam sie do kompletnie urzadzonego. Zaczełam w czerwcu, w lutym mieszkałam zalezy jeszcze kto ile ma w portfelu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 02.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ja będę miała blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 zalezy jeszcze kto ile ma w portfelu;) Im dłużej tym drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 02.02.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Im dłużej tym drożej Prawda to:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 03.02.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Czas najwyższy napisac coś o moim domku . Projekt indywidualny parter plus poddasze użytkowe duży rozłożysty dom powierzchnia urzytkowa 207 m bryła prosta kryty blachodachówką (pani od projektu stwierdziła że dachowka nie pasuje gdyz jest to nowoczesny dom )troche sie martwie bo jak czytam forum to prawie wszyscy kryją dachowka Fakt jest taki, że blachodachówka bardziej pasuje do nowoczesnych budynków (które mi się baaaardzo podobają), jeżeli chodzi o dachówkę to trzeba mieć (chyba) też odpowiedni spad połaci dachowych. My kryjemy dachówką z tego względu, że nasz dom ma charakter ''wiejski'', kąt nachylenia dachu 25st. (taki też pasuje do otoczenia) i taki nam się spodobał pierwotny projekt był z płaskim dachem i taki trochę amerykański - nie dostaliśmy zgody na jego budowę Edytowane 3 Lutego 2012 przez lilly20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 03.02.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 my mielismy w planach blachodachowke, ale kierownik budowy przekonal nas do dachowki, ktora wyszla nas niewiele wiecej niz dobra blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 03.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Jezli dasz mu pełnomoctnictwo notarialne, to tak, bez problemu jest w stanie:-) Okreslisz szczegołowo do czego go upowazniasz nie wydaje mi się zeby pełnomocnictwo notarialne było potrzebne. Moje PnB załatwiała architektka która adaptowała projekt, wystarczyło zwykłe pełnomocnictwo, podpisana kartka papieru, które pokazywała w poszczególnych urzędach. Wydaje mi się że takie załatwianie sprawy jest najszybsze i bezproblemowe. Architektka zna lokalne władzie, wie do kogo po co pójsć i na pewno załatwi całosć dokumentów oszczędzając nam nerwów w temacie, za miesiąc (może 1,5) rozpoczynam budowę, Bielkowo k. Kobylanki. Ekipę mam z Kołbacza, wykonają większosć prac, prócz dachu tynkó i posadzek. Właśnie kombinuję kontener na budowę i chciałam w weekend grodzić tylko trochę pogoda do tego nie bardzo . Pozdrawiam i witam wszystkich. Moze znajdzie się tu jakiś przyszły sąsiad zza lasu? Edytowane 3 Lutego 2012 przez merena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.02.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 nie wydaje mi się zeby pełnomocnictwo notarialne było potrzebne. z punktu widzenia prawa jest, a co załawia architekt po znajomosci to inna sprawa. Podpisuje w Twoim imieni m in umowy cywilno prawne, kartka papieru nie wystarczy, to znaczy..moze wystarczyc, ale jak se trafi upierdliwy urzednik, to ma prawo odmówic. A nie mowie o samym pozwoleniu na budowę, bo tutaj tak, ale o dokumentacji. Np wniosek o wydanie warunków technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 03.02.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Merena grodzić przy tej temperaturze brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 03.02.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 z punktu widzenia prawa jest, a co załawia architekt po znajomosci to inna sprawa. Podpisuje w Twoim imieni m in umowy cywilno prawne, kartka papieru nie wystarczy, to znaczy..moze wystarczyc, ale jak se trafi upierdliwy urzednik, to ma prawo odmówic. A nie mowie o samym pozwoleniu na budowę, bo tutaj tak, ale o dokumentacji. Np wniosek o wydanie warunków technicznych Nie sądzę aby potrzebne było notarialne, urzędnicy w życiu nie zgodziliby się na odręcznie napisane, gdyby potrzebne było inne. Kasiu, nie miałam żadnych problemów a ENEA, ale ja kupiłam działkę w trakcie zbrojenia i gdyby nie zamrożona ziemia już miałabym prąd na działce. Tak się naczytałam o waszych zakupach, że postanowiłam też zacząć. Wczoraj kupiłam okna MS TytanTermo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestia1 03.02.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 my mielismy w planach blachodachowke, ale kierownik budowy przekonal nas do dachowki, ktora wyszla nas niewiele wiecej niz dobra blacha Ale jeśli w planach mam blachodachówke to nie mogę zrobić dachówki( chyba sama nie wiem ) gdyż krokwie nie wytrzymały by tego obciążenia a mój dach jest rozłożysty kubatura wynosi 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merena 03.02.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) z punktu widzenia prawa jest, a co załawia architekt po znajomosci to inna sprawa. Podpisuje w Twoim imieni m in umowy cywilno prawne, kartka papieru nie wystarczy, to znaczy..moze wystarczyc, ale jak se trafi upierdliwy urzednik, to ma prawo odmówic. A nie mowie o samym pozwoleniu na budowę, bo tutaj tak, ale o dokumentacji. Np wniosek o wydanie warunków technicznych tu nie chodzi o załatwianie czegokolwek po znajomości, u architekta podpisywałam dokument który upoważniał architektkę do załatwienia wszelkich formalności związanych z uzyskaniem warunków zabudowy i pozwoleniem na budowę, to samo w sobie określa zakres tego pełnomocnictwa i żaden upierdliwy urzędnik nie moze tego zakwestionować, bo żaden obywatel w Polsce nie musi załatwiać niczego osobiście, a gdyby do każdej pierdoły trzeba było mieć notarialne pełnomoctwa to ... oj chyba wtedy zmieniłabym zawód hmm, nie przypomina sobie zeby architektka podpisywała jakieś umowy w moim imieniu, mojej kierowniczce budowy tez podpisywałam takie pełnomocwnictwo, składała w moim imieniu zawiadomienie o rozpoczęciu budowy czy coś ... gosia@ a gdzie ty ten domek budujesz, może rejon Polski ma jakieś znaczenie? Może urzędnicy są milsi w zachodniopomorskim Edytowane 3 Lutego 2012 przez merena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 03.02.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ale jeśli w planach mam blachodachówke to nie mogę zrobić dachówki( chyba sama nie wiem ) gdyż krokwie nie wytrzymały by tego obciążenia a mój dach jest rozłożysty kubatura wynosi 800 nie wiem co masz w projekcie, u nas wieżba byla pod dachówkę, na poczatku chcielismy blachodachówke bo myslalam ze koszt bedzie mniejszy, okazalo sie ze nie bardzo, wiec zostalismy przy dachówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestia1 03.02.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 nie wiem co masz w projekcie, u nas wieżba byla pod dachówkę, na poczatku chcielismy blachodachówke bo myslalam ze koszt bedzie mniejszy, okazalo sie ze nie bardzo, wiec zostalismy przy dachówce Właśnie a mój projekt był pod blachodachówke i pewnie nie wytrzymałyby krokwie takiego nacisku a na dodatek jest pustka nad salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka76 03.02.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Kamma33 mąż kupił stal na składzie ,ale po znajomości ...a tak to cena od 3000 nawet do 3500 za tonę Edytowane 3 Lutego 2012 przez ulka76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts