Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

no wiadomo, że "wszyscy" ;) inwestorzy to burżuje więc trunki smakują a nie piją ;) więc mają więcej czasu na ocenianie koloru tego co piją ;)

no ja tam muruje jak podpolity muraz wiec moge pic:) fakt ze glownie browary :D

inwestorem bywam w niedziele (i to tylko te co nie da rade nic na budowie zrobic) albo jak z zona inwestorka idziemy sprawdzic co paproki budowlance (czyli osobiscie ja:))) przez caly dzien zdarzyli nabroic ;)

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
witam wszystkich, można dołączyć? Lada dzień zaczynamy kopanie i wszelkie porady w jakim kolorze herbatkę (a raczej whisky) wypic z tej okazji się przydadzą :D

Ja bym proponował gorzką herbatkę bo nie raz żoładek rozboli ;)

A nerwosol także pod ręką proponuje żeby się znalazł ;)

To ja spytam o mocowanie blaszaka - jutro przywoza mi blaszak z Blach-Perfectu, zamowilem extra kotwiczenie do ziemi.

Czy orientujecie sie czy mocowanie takze obejmuje przymocowanie do bloczkow na ktorych bedzie stal blaszak?

Bloczki te leza luzno wkopane, mam nadzieje ze wystarczajaco stabilne bedzie to podloze.

Sasiad stwierdzil ze mocowanie do ziemi jest slabe, nie wiem jaka technologia beda mocowac, ktos wie?

Pod bloczkami powinien być gruz lub kamienie lub kilka boczków jeden na drugim, bo inaczej będą tonąć i garaż powygina się nierównomiernie. Albo wszystko równo trochę siądzie - tego nigdy nie wiadomo.

ale po co fundament (gruz, kamienie) pod blaszanym garażem. przecież kupujesz go tylko na czas budowy.

ja swój garaż 3x5 postawiłem rok temu na 6 bloczkach + jeden bloczek pod wejściem, a na bokach wbiłem 2 paliki i do nich drutem przywiązałem garaż.

Stoi rok i nic mu nie jest.

Jak mnie wkur..... ten pasek z reklamą z lewego górnego rogu!!!!!!!!

Co za baran go tam umieścił bez możliwości zamknięcia !!!!!!!!

Nie widać kto 2-3 pierwsze posty na stronie napisał !!!! A o obsłudze swojego konta to już nie wspomnę!!!!!!!

Zasłania połowę funkcji!!!!!!!

Murator ..... zróbta coś z tym!!!!!!!!:p

Jak mnie wkur..... ten pasek z reklamą z lewego górnego rogu!!!!!!!!

Co za baran go tam umieścił bez możliwości zamknięcia !!!!!!!!

Nie widać kto 2-3 pierwsze posty na stronie napisał !!!! A o obsłudze swojego konta to już nie wspomnę!!!!!!!

Zasłania połowę funkcji!!!!!!!

Murator ..... zróbta coś z tym!!!!!!!!:p

chyba masz coś z przeglądarką nie tak !

Blechert - rada zacna - tyle ze chyba nie dam rady teraz tego zmienic :(

Pan Zubr - dobrze ze u ciebie nic sie nie dzieje. U mnie nad morzem wiatry niemilosierne - boje sie ze blaszak nie odleci jesienia/wiosna:(

W sumie moj blad ze sypalem piasek - nie bylo zadnego zageszczenia. Na gruncie macierzystym juz by bylo lepiej - tyle ze poziomu nie bylo.

A ja byłam dzisiaj na działce z aparatem i mam nowe zdjęcia

"las drzew - tylko grzybów nie ma "

Dom rododendronek 240.jpg

Płyta za zbrojona, została kosmetyka.

Jak będzie pogoda to jutro będzie zalane:rotfl:

Dom rododendronek 242.jpg

Michur dzięki za odpowiedz myślę że schody są ok ,

a efekt pokarzę w późniejszym terminie

PONAWIAM PYTANIE

Projektant proponuje nam zabudowę tarasu na 3,8 m "wyciągnięty okap który kończyć się ma na wysokości powyżej 30 cm od okna- czy uważacie, że będzie to zadaszenie, zaciemniać salon??? jak bardzo macie wysunięty dach w waszych projektach????

To zależy od strony świata na jaką wychodzą okna. Ja mam okap jakoś naście centymetrów nad oknami o długości ponad metra. Latem to zbawienie dla domu, ponieważ wysoko stojące jak wiadomo latem słońce jest przez okap zasłonięte i nie nagrzewa domu przez okna, zimą zaś jak wiadomo z dziada pradziada słońce operuje niżej dzięki temu może swobodnie zajrzeć nam do okien niczym ciekawski chłopiec zaglądający pod spódniczkę koleżanki ;-) i dogrzać mieszkanko conieco.