bestia1 03.02.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 nie wiem co masz w projekcie, u nas wieżba byla pod dachówkę, na poczatku chcielismy blachodachówke bo myslalam ze koszt bedzie mniejszy, okazalo sie ze nie bardzo, wiec zostalismy przy dachówce Wchodziłam odwiedzić dziennik domek będzie super możesz napisac jaki kosz byłby blachodachówki a jaki dachowki i jaką kubature dachu masz bardzo proszę bo ja nie wiem co robić tez byłabym za dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 03.02.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 roznica wyszla ok 2-3 tys, braliśmy pd uwage lepsza blache ruuki lub bratex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 03.02.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Im dłużej tym drożej hehehe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestia1 03.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 roznica wyszla ok 2-3 tys, braliśmy pd uwage lepsza blache ruuki lub bratex Rozumiem to żadna ruznica prawda przy takim wydatku ,ale my mamy w projekcie blachodachowke i dach jest bardzo rozbudowany więc jaka byś polecała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Właśnie a mój projekt był pod blachodachówke i pewnie nie wytrzymałyby krokwie takiego nacisku a na dodatek jest pustka nad salonem Pustka nad salonem nie wadzi. Ale dach nie jest policzony na dachówkę. Trzeba by go przeliczyć i zrobić zmianę w projekcie konstrukcji więźby. Przy obecnych ociepleniach 30 cm dudnienie deszczu nie jest już tak słyszalne. Zresztą są ludzie, którzy to lubią. Nie ma musu mieć dachówki. Blacha też może być bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestia1 03.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Pustka nad salonem nie wadzi. Ale dach nie jest policzony na dachówkę. Trzeba by go przeliczyć i zrobić zmianę w projekcie konstrukcji więźby. Przy obecnych ociepleniach 30 cm dudnienie deszczu nie jest już tak słyszalne. Zresztą są ludzie, którzy to lubią. Nie ma musu mieć dachówki. Blacha też może być bardzo ładna. Teraz musimy pomysleć nad jakaś sensowną firmą bo nie chciałabym pozniej załować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 03.02.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Nie ma musu mieć dachówki. Blacha też może być bardzo ładna. sa i tacy ktorzy dachowki nie lubia mnie sie dachowka nie podoba i nie chce na swoj dach ani dachowki alni blachodachowki beda panele, no chyba ze cos innego sie jeszcze nam spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 04.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Ale jeśli w planach mam blachodachówke to nie mogę zrobić dachówki( chyba sama nie wiem ) gdyż krokwie nie wytrzymały by tego obciążenia a mój dach jest rozłożysty kubatura wynosi 800 Stoje przed tym samym dylematem - kontaktowalem sie z architektem robiacym adaptacje i napisal mi ze, wymiana pokrycia dachowego na dużo cięższe wiąże się z przeliczeniem na nowo konstrukcji zarówno stropów, więźby dachowej ale także fundamentów i ze, są to dodatkowe prace a co za tym idzie wygląda to finansowo inaczej - w rachubę wchodzą dodatkowe pieniądze dla konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Dom pod dachem (z dachówką/oknami/drzwiami/alarmem)miałam na początku maja. Łopata wbita na początku lutego. Więc 5 miesięcy na SSO w 6 miesięcy to jakiś koszmar :)No chyba, że to dom 900 mkw. ale u mnie będą równocześnie stawiane dwa domy przez jedna ekipe, na dodatek nie takie małe i jeden ciut skomplikowany - to raz. Dwa - zobaczymy na ile kasy starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.02.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Kamma33 mąż kupił stal na składzie ,ale po znajomości ...a tak to cena od 3000 nawet do 3500 za tonę nie przesadzaj poniżej 3 tys można kupić ... przynajmniej ja jeszcze nie tak dawno kupowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 04.02.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) nie przesadzaj poniżej 3 tys można kupić ... przynajmniej ja jeszcze nie tak dawno kupowałem Gdzie w takim razie można kupić? W mojej miejscowości 3200 zł - cena z czwartku. Znalazłam po 2850 zł 20 km ode mnie. Chętnie kupię jeszcze taniej, bo na 4 tonach mogę trochę zaoszczędzić. Edytowane 4 Lutego 2012 przez kama33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manika 04.02.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Mój SSZ planuję zamknąć w terminie trzech miesięcy. Pow. zabudowy 152 m2, pow. użytkowa bez garażu 172 m2. Nie brałam ekipy, która ma już rozpoczęte budowy .Wiem ,że to koliduje w znacznym stopniu. A po co się stresować już na samym początku budowy? My z mężem planujemy wprowadzić się na święta Bożego Narodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 04.02.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Zawsze możecie wspomóc grawitację jakąś pompą, która będzie wymuszała bądź wspomagała przepływ, podniesienie domu niewiele zmieni, chodzi przecież o spadek rury kanalizacyjnej na odcinku 40 m, która w dodatku nie może być za płytko bo zamarźnie zimą i ścieki w ogóle nie będą spływać. Duża ta odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestia1 04.02.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Stoje przed tym samym dylematem - kontaktowalem sie z architektem robiacym adaptacje i napisal mi ze, wymiana pokrycia dachowego na dużo cięższe wiąże się z przeliczeniem na nowo konstrukcji zarówno stropów, więźby dachowej ale także fundamentów i ze, są to dodatkowe prace a co za tym idzie wygląda to finansowo inaczej - w rachubę wchodzą dodatkowe pieniądze dla konstruktora. Jest to kłopot dla architekta gdyż trzeba byłoby zmieniać projekt jesli jest już gotowy ale ja już sie pogodziłam z tym ha ha blachodachówki też są ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.02.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Gdzie w takim razie można kupić? W mojej miejscowości 3200 zł - cena z czwartku. Znalazłam po 2850 zł 20 km ode mnie. Chętnie kupię jeszcze taniej, bo na 4 tonach mogę trochę zaoszczędzić. ja tez kupowałem 25 km km ode mnie ... cena z transportem to chyba nie jest problem !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.02.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 20-30 km to nie jest problem, ja najblizszy sklad mam 15km a i tak srednio zaopatrzony-musze szukac gdzieś dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama33 05.02.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 ja tez kupowałem 25 km km ode mnie ... cena z transportem to chyba nie jest problem !!!! Nie wiem czemu sie mnie czepiłeś. Pytałam sie Ulki gdzie kupowała, bo 2450 a 2850 jest sporą różnicą. 1600 zł dla mnie to dużo. A jak widzę wszyscy kupują po znajomości (pewnie bez Vat), potem chwalą sie na forum, że kupili tanio, a na pytanie gdzie nikt nie chce odpowiedzieć. Forum ma służyć wymianie informacji i radami a nie chwaleniu się i czepianiu. Proszę, abys więcej nie komentował moich wpisów jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestia1 05.02.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Z czego budujecie swoje domy my zastanawiamy się nad cegłą Max lub U220 co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 05.02.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ja będę budował z Porothermu 25 P+W. Już kupiony, więc kalmka zapadła, na to wełna mineralna będzie. Od samego początku jakoś ten porotherm mnie nakręcał i tak sie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 05.02.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Ja będę budował z Porothermu 25 P+W. Już kupiony, więc kalmka zapadła, na to wełna mineralna będzie. Od samego początku jakoś ten porotherm mnie nakręcał i tak sie skończy. Jakia cene placiles za pustak? Rowniez mam porotherm w projekcie, rozpatruje jeszcze u-220 ale raczej pozostane przy porothermie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts