lilly20 26.07.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 U nas dachówka ceramiczna Alegro 9 z koramic'i grafitowa, angobowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomanek4 26.07.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 a jaki rodzaj dachówki wybraliście U nas Allegra 9 kasztanowa angoba szlachetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 26.07.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 a jaki rodzaj dachówki wybraliście Witam sąsiada My wybraliśmy ceramiczną Nelskamp, model Nibra F7 - bardzo duży format, kolor stara czerń angobowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkslonik 26.07.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 to mały przekrój widzę jest mnie dekarze polecili rabena i na niej mam wycenę. Ale po waszych postach widzę ze będę musiał pojeździć i pooglądać na składach te dachoweczki. A jaka cenę z metra za robotę wam zaśpiewali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jumanji 26.07.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam wszystkich Budowę zaczęliśmy w ostatnich dniach kwietnia, na chwilę obecną mamy prawie gotowe mury parteru. Budujemy w Rudzie Śląskiej. Co do dachówki - nam się podoba Brassa betonowa celtycka, grafitowa A cenę mamy ustaloną z budowlańcami za cały stan surowy z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 27.07.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Jakie okna montowac - prosze o rady? Czy jesli na koniec wrzesnia bede mial SSO - to wstawiac okna i jechac z koksem czy niech to przezmimuje w takim stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.07.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Jakie okna montowac - prosze o rady? Czy jesli na koniec wrzesnia bede mial SSO - to wstawiac okna i jechac z koksem czy niech to przezmimuje w takim stanie?Wstawiac okna i jechac z koksem. Przestuj niczym nie jest uzasadniony, to strata pieniedzy. Zima, to idealna pora na wykonczeniowkę. Okna masz caly watek;-) z Trojmiasta to M&S bym brała, albo Hekaplast, to imo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 27.07.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dzieki wielkie Gosiu za pomoc i slowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.07.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dzieki wielkie Gosiu za pomoc i slowa otuchy ojtam, ojtam, sama tak wybudowałam dom i wprowadziłam sie w lutym TEraz planuje podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.07.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Gosia a kiedy włączyłaś ogrzewanie? grzałas przez całą zimę, czy już pod koniec przy wygrzewaniu podłogi, tynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.07.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Gosia a kiedy włączyłaś ogrzewanie? grzałas przez całą zimę, czy już pod koniec przy wygrzewaniu podłogi, tynków?Grzałam od jesien, miałam opcje suszenie wylewek czy jakos tak i ogrzewanie było non stop. PLus jak było ciepło, miałam okna pootwierane. Przez 6 lat nie popekały mi tynki, ani nic sie nie działo w domu, tak ze nie mam najmniejszych watpliwosci ze powtórzę patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 27.07.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 to mały przekrój widzę jest mnie dekarze polecili rabena i na niej mam wycenę. Ale po waszych postach widzę ze będę musiał pojeździć i pooglądać na składach te dachoweczki. A jaka cenę z metra za robotę wam zaśpiewali. za 320 m2 dachu miałem wyceny po 17 000zł ale wcześniej upatrzony i polecany zgarnął 14 000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 27.07.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 aha, i polecam objechać wszystkie okoliczne składy budowlane z projektem dachu w celu wycenyceny mogą się znacznie różnić, oczywiście w przeliczeniu na 1 szt dachówki,gąsiora itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 27.07.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 aha, i polecam objechać wszystkie okoliczne składy budowlane z projektem dachu w celu wyceny ceny mogą się znacznie różnić, oczywiście w przeliczeniu na 1 szt dachówki,gąsiora itp Tylko trzeba się przygotować do takich wycen, bo każdy poleci inną wykończeniówkę: ołów, aluminium i inne czarodziejskie rzeczy, najlepiej skonsultować z wykonawcą (szkoda, że ja tego nie zrobiłem!!!) Dodatkowo wybierałem z dwóch dachówek Allegra i Balance, a w końcu zamówiona Sirius Magia handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 27.07.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 to mały przekrój widzę jest mnie dekarze polecili rabena i na niej mam wycenę. Ale po waszych postach widzę ze będę musiał pojeździć i pooglądać na składach te dachoweczki. A jaka cenę z metra za robotę wam zaśpiewali. U mnie, w łódzkim, położenie dachówki 40zł/m2, co mnie uczyniło w sumie 10 tys.pln. Ekipa z polecenia, także poleciłam ich dalej. Dach prosty, dwuspadowy, bez lukarn, itp, niewiele obróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 28.07.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 podajecie sama robocizne? ja za robocizne, ciesla i dekarz placę 150 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atlanta 28.07.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 (edytowane) U nas lada dzień wstawiają okna Petecki więc będzie SSZ, w sierpniu ocieplenie z zewnątrz i prąd, we wrześniu tynki wewnętrzne i chyba koniec na ten rok za dach miałam przedział 10-20 tysięcy, Edytowane 28 Lipca 2012 przez Atlanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 28.07.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Tak, ja podałam samą robociznę. Za położenie dachówki zapłaciłam dekarzowi 40 zł/ m2 dachu. Cieślę miałam innego, płaciłam osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 29.07.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Pozwolenie jest ważne dwa lata ( w tym czasie musisz rozpocząć budowę). Powodzenia:) Do 2008 roku pozwolenie na budowę było ważne dwa lata. Teraz z tego co wiem ważne jest trzy lata A tutaj jest tekst jednolity http://prawo-budowlane.org/ Rozdział 4 Art. 37 A mowa o zmianie jest tu: (Dz.U. nr 145, poz. 914) Byłam zmuszona zgłębić ten temat bo przed upływem tego terminu trzeba zgłosić rozpoczęcie robót budowlanych, żeby pozwolenie na budowę nie straciło ważności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowa2012 29.07.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam wszystkich I my też w końcu ruszamy...miałbyć kwieceń a jest końcówka lipca...no cóż polska papierologia Fundamenty już wylane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts