cronin 07.08.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nie wiem jak u was ale u mnie jak zaczelo padac w nocy to pada do teraz i nie wyglada jakby mialo chec skonczyc u mnie też, ale widzisz przynajmniej nie musisz moczyć cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.08.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 u nas popadalo troszke w nocy, teraz jest slonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.08.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 to dobra cena. My placilismy 30zl, ale firma ktora nam robila bierze normalnie 33zl. My sie dogadalismy bo wczesniej z tej firmy robili nam tynki i zeszli 3zl z m2. W sumie wyszlo ok 4200zł (140m2). Styropian musielismy sami kupic (nie pamietam ile za niego dalismy). Ekipa (szesciu chlopa+kierownik) przyjechala o 6-7, sami styropian i reszte ulozyli, zalali wszystko itd i o godz 14 wylewki byly skonczone. Wyszlo bardzo dobrze naszym zdaniem. Odsuwając tematy pogodowe na boczny tor nadpiszę, że ja to mam widocznie na czole napisane, że za wszystko mogę przepłacać: Sprawa z hydraulikiem- szkoda słów, 35 koła za coś, za co inni płacą 8-9 tys mniej Nasze wylewki będą kosztować 35 zł/ m2 i to bez rozkładania styropianu - to zrobiliśmy sami poświęcając cały poprzedni tydzień po pracy i całą sobotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 07.08.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 No nie wiem dlaczego ode mnie za posadzki chcą 13 zł za m2 z położeniem folii styropianu i siatki zbrojeniowej wraz z wylewką oczywiście. Materiał sam kupuję.Według tego co piszecie to jakoś tanio mi wychodzi:jawdrop:Jakoś tak mam że jak coś jest tanio to od razu wzbudza moje podejrzenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 07.08.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 No nie wiem dlaczego ode mnie za posadzki chcą 13 zł za m2 z położeniem folii styropianu i siatki zbrojeniowej wraz z wylewką oczywiście. Materiał sam kupuję. Według tego co piszecie to jakoś tanio mi wychodzi:jawdrop: Jakoś tak mam że jak coś jest tanio to od razu wzbudza moje podejrzenia;) może dlatego, że to cena bez materiału. niedługo będę chciał robić wylewki więc ten temat bardzo mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pukul 07.08.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 u nas popadalo troszke w nocy, teraz jest slonecznie U nas w nocy też popadało... troszkę - całość trwała 15 minut - efekt - nie mamy wody, nie mamy prądu (i tak będzie przez kilka dni) pół wsi nie ma dachów, wichura zabrała ze sobą kilka słupów, wiele drzew nawet kilkudziesięcioletnich. o garażach blaszanych czy szklarniach, przybudówkach nie wspomnę... no i jeszcze kilka samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 07.08.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 U nas w nocy też popadało... troszkę - całość trwała 15 minut - efekt - nie mamy wody, nie mamy prądu (i tak będzie przez kilka dni) pół wsi nie ma dachów, wichura zabrała ze sobą kilka słupów, wiele drzew nawet kilkudziesięcioletnich. o garażach blaszanych czy szklarniach, przybudówkach nie wspomnę... no i jeszcze kilka samochodów. no to po za tym ze troche popadalo musialo tez chyba ciut zawiac ? :/ wspolczuje kurde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.08.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Nam wylewkarz powiedział, że za samą robociznę może policzyć 12 zł/m2. Dodatkowo 2 zł/m2, gdyby miał kłaść styropian. Przeliczył sobie "pi razy oko", że materiał kosztuje ok 23 zł/m2, więc podał nam za całość 35/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 09.08.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 U nas w nocy też popadało... troszkę - całość trwała 15 minut - efekt - nie mamy wody, nie mamy prądu (i tak będzie przez kilka dni) pół wsi nie ma dachów, wichura zabrała ze sobą kilka słupów, wiele drzew nawet kilkudziesięcioletnich. o garażach blaszanych czy szklarniach, przybudówkach nie wspomnę... no i jeszcze kilka samochodów. To współczuję tym, kogo dotknęła ta wichura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaka 09.08.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam. Jakie okna dachowe wybierają Bocianki? Zaczeliśmy się włąśnie rozglądać i w sumie żadnych sensownych informaji nie mogę się doszukać...czy wynika to z tego że nie ma sensu przykładać większej uwagi co do tego wyboru? Czy jednak są jakieś zasady? Generalnie będziemy mieć tylko 2 takie okna - w łazience i na klatce schodowej, mimo iż w projekcie mamy też w pokojach to już niemal na 100% z nich zrezygnowaliśmy (zastanawiamy się nad jednym). Czy ma ktoś z Was okno uchylno obrotowe typu np. Fakro PreSelect fpp-v u3 (taki konkretnie model bierzemy pod uwagę), jest sens takie montować? Będzie w jakimś stopniu lepsze/wygodniejsze? Oczywiście na schodach i tak nie ma to znaczenia bo tam ma pełnić jedynie funkcję doświetlenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 09.08.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Ja kupiłem VELUXY GGL z szybą U. 1,3, wraz z roletą zewnętrzaną, bo niestety przez okna dachowe wiele się łapie ciepła.Też przez chwilę wachałem się na d fakro uchylno obrotowymi także. Generalnie każdy producent w innym miejscu montuje klamki i decydować powinno to jak wysoko ma być zamontowane okno i gdzie producent przewidział klamkę tak żeby potem nie trzeba było kucać, albo biegać po jakiś stołek.Uchylno - obrotowe są droższe, a to że lepszy z nich widok bo można otworzyć całkiem to bajki, przy obrotowym staniesz sobie przy brzegu okna i skrzydło masz za plecami i nic nie zasłania widoku, więc to tylko takie fikumiku za dodatkową kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcz3 09.08.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Mam pytanko kupiłem pianke montażowa i pistolet do niej przykrecam pianke do pistoletu i bokiem z pistoletu tam gdzie jest gwonint przykrecany do puszki leci mi bokiem cały czas pianka co robie nie tak,dokrecic sie juz bardziej nie da i z pistoletu leci pianka ale z gwintu również wylatuje,prosze o wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 09.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Mam pytanko kupiłem pianke montażowa i pistolet do niej przykrecam pianke do pistoletu i bokiem z pistoletu tam gdzie jest gwonint przykrecany do puszki leci mi bokiem cały czas pianka co robie nie tak, dokrecic sie juz bardziej nie da i z pistoletu leci pianka ale z gwintu również wylatuje, prosze o wskazówki 1-odkręć pistolet od pianki 2-sprawdź gwinty, jeśli nie są zniszczone to wkręć ponownie powoli i prosto 3-jeśli nie pomogło, wkręć inną puszkę 4-jeśli nadal jest źle, wracasz do sklepu gdzie kupiłeś pistolet i wymieniasz na nowy -sprawny i wracasz do pracy z 24h opóźnieniem :/ pozdrawiam ps. przed powrotem o sklepu upewnij się, że postępowałeś zgodnie z załączoną instrukcją Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.08.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 okno dachowe Fakro FTT U6 -o współczynniku Uw=0,81W/m2K na U8 mnie niestety nie stac (cena nieadekwatna do jakosci) do tego za rok na wiosne markizy zewnetrzne - tylko one chronia dobrze przed nadmiarem slonca / przegrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralowa 09.08.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 czy ktoś buduje dom na jaworowej lub cisowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 10.08.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 A ja piszę ze sprostowaniem. Pisałam kilka dni temu z prośbą o radę co zrobić skoro garaż mam w formie rombu i wieniec nad nim. Prostuje, bo dopiero dziś wieniec zalano:) więc ja-laik budowlany dostrzegłam różnicę To co brałam za kawałek wieńca było nadprożem i dało sie przesunąć... Przesunięto też wtedy ścianę i nasz garaż uzyskał formę prostokąta. Uff mam nadzieję że czytelnie wyjaśniłam. Powodznia bociany w ciężkich bojach budowlanych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 10.08.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 My budujemy na ul. Zadębie w Lublinie. A za oknami dachowymi dopiero zaczniemy się rozglądac na dniach.Wolałabym takie obrotowe bo umycie znacznie wygodniej mi się w nich przedstawia tylko nie wiem jak jest róznica w cenie w stosunku do tych nieobrotowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan Żubr 10.08.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 My budujemy na ul. Zadębie w Lublinie. A za oknami dachowymi dopiero zaczniemy się rozglądac na dniach. Wolałabym takie obrotowe bo umycie znacznie wygodniej mi się w nich przedstawia tylko nie wiem jak jest róznica w cenie w stosunku do tych nieobrotowych. o ile wiem mycie jest prawie takie samo w obu modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.08.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 a u mnie http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/19.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/20.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavik 10.08.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Autorus, powiem, że oryginalnie! Jestem ciekawy jak to wyjdzie, więc już zaczynam śledzić dziennik Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts