gosia1719499730 02.09.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Gosia a co ma technologia do tego. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Porozmawiaj z tymi co tak się spieszą. Dla przykładu ile płacą w pierwszym roku a ile w trzecim za ogrzewanie. Wilgoci tak szybko się nie pozbędziesz a jest ona wszędzie, w betonie, bloczkach, tynkach, wylewce, drewnie i gdzie tylko jeszcze chcesz. Technologią tego nie przyspieszysz. Dlatego akurat w tej dziedzinie spiesz się powoli.Wybudowalam jeden dom w 8 miesięcy do zamieszkania. Mieszkałam w nim 6 lat, wiem jakie płaciłam rachunki:-) wiem, ze nie popekała mi żadna ściana, nie miałam zadnego grzyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 02.09.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Bez przesady... dwa sezony to optimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 02.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jestem zwolenniczką odczekania i widocznie jestem przesądna bo chcę, żeby mury ''wyschły'' i budynek sobie ''osiadł''. Technologia technogią ale wilgoci np. z tynków i wylewek tak szybko z murów nie wygonisz. To jest fakt, kto ma pieniądze to buduje szybko ale najczęściej ma je z kredytu, kto buduje powoli to zazwyczaj za własną gotówkę i się nie spieszy ale też nie oddaje bankowi Podpisuję się pod ty całkowicie. W większości przypadków jak ktoś szybko buduje i się wprowadza kończy się to w najleprzym wypdaku grzybem, wilgocią lecącą po oknach i paczeniem drewna. Większośc mioch znajomych którzy tak zrobili, żałowali potem tej decyzji. gosia@ - miałaś poprostu szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danonki 02.09.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 (edytowane) ja się śpieszę, bo muszę. Moim zdaniem szybkość budowania i wykańczania to nie wyznacznik czy będzie dobrze czy nie. Może jakieś tam znaczenie ma, bo jednak normy pewne muszą być zachowane, ale jak wspomniał Artur, na pewno wentylacja ma większe znaczenie a tak swoja drogą, 28 sierpnia minęło 5 miesięcy jak murarze zaczęli kopać u nas fundamenty Edytowane 18 Września 2012 przez Danonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Dokladnie tak jak mówi Arturo:-) Wtedy nie miałam mechanicznej, teraz bede miała, dzieki Arturo m innymi. Ale to nie tempo decyduje o grzybie, pekaniu, ale zwykła fuszerka przy budowie. Ale...kazdy buduje jak chce, lubi, moze i tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Słuchajcie ma ktoś dobra ekipę od dachu???ciesli i dekarza??? która by mozna było zaimportować? Serio 140 zł od metra to cena z która mentalnie nie jestem w stanie sie pogodzic jak widzę ile Wy płacicie. Nocleg załatwię, wyzywienie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Spróbuj M.Depo 695-375-955 Są spod Radomia ale są jak obieżyświaty Teraz robią na Śląsku ale Marek ma kilka ekip,być może się uda i się zgodzi. Ja płaciłem 14000zł za 280m2 dachu. Arturo normlanie Cie kocham:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 A powiedz robili Ci dach??? porządnie robią??? kładą razem z wiezbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 03.09.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ech, wolne terminy dopiero na wiosnę boje sie tak zostawic otwarte na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 03.09.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 NIE ODKŁADAJ PLANÓW W NIESKOŃC...Skończył się okres wakacji. Pomyśl o budowie! smigielskibudownictwo.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 04.09.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam Zlecę budowę domu jednorodzinnego pod Szczecinem a dokładnie w Dołujach. Termin rozpoczecia prac to 05.2013. Projekt domu Kasjopea 4 http://www.mgprojekt.com.pl/kasjopea-4. Zares prac:Zakres budowy obejmuje wszystkie roboty wymagane do wykonania budynku mieszkalnego jednorodzinnego zgodnie z zatwierdzonym projektem, do tzw. stanu surowego otwartego + taras i schody wejściowe. Zakres budowy stanu surowego otwartego nie obejmuje następujących elementów projektu: - stolarki okiennej, drzwiowej oraz parapetów - izolacji termicznej budynku, z wyjątkiem fundamentu - instalacji (z wyłączeniem rozprowadzenia kanalizacji i przepustów instalacyjnych do poziomu zero) Oczywiście przy układającej się dobrze współpracy istnieje możliwość zwiększenia zakresu prac.Oferty proszę kierować na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.09.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Wczoraj rano ekipa zgrzała papę, potem przyjechał materiał a na koniec dnia już trochę było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abbell 04.09.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Spróbuj M.Depo 695-375-955 Są spod Radomia ale są jak obieżyświaty Teraz robią na Śląsku ale Marek ma kilka ekip,być może się uda i się zgodzi. Ja płaciłem 14000zł za 280m2 dachu. Ja też podpisuję się pod podziękowaniami za namiary, a przede wszystkim za nadzieję, że mogę za zrobienie 245 m2 dachu zapłacić mniej niż 23000 (tyle za robociznę zawołał od nas dekarz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.09.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja też podpisuję się pod podziękowaniami za namiary, a przede wszystkim za nadzieję, że mogę za zrobienie 245 m2 dachu zapłacić mniej niż 23000 (tyle za robociznę zawołał od nas dekarz). Nie przejmuj się, mnie zaspiewał 20.000 za 150m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafus12 04.09.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) Ja place 25tys za 260m2 w tym wykonanie nastepujacych elementow: wieźba, deskowanie, folia, dachowka ceramiczna+ orynnowanie - ale cena nie obejmuje podbitki. Dzis sie zdolowalem widokiem wiezby na dachu - niektore krokwie z jednej strony zielone ale z drugiej juz biale. Poprawiac impregnatem? Czy nie przejmowac sie? A oto zdjecie z dzisiaj - zaczne update'owac dziennik bo przez ostatnie 2 miesiace z zielonego nieuzytku wyrosl prawie dom;) pozdrawiam rafus Edytowane 4 Września 2012 przez rafus12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 04.09.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja place 25tys za 260m2 w tym wykonanie nastepujacych elementow: wieźba, deskowanie, folia, dachowka ceramiczna+ orynnowanie - ale cena nie obejmuje podbitki. Dzis sie zdolowalem widokiem wiezby na dachu - niektore krokwie z jednej strony zielone ale z drugiej juz biale. Poprawiac impregnatem? Czy nie przejmowac sie? A oto zdjecie z dzisiaj - zaczne update'owac dziennik bo przez ostatnie 2 miesiace z zielonego nieuzytku wyrosl prawie dom;) [ATTACH=CONFIG]134734[/ATTACH] pozdrawiam rafuszostaw, impregnuja mechanicznie, pewnie gdzies mało dali preparatu i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 04.09.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 (edytowane) Ja place 25tys za 260m2 w tym wykonanie nastepujacych elementow: wieźba, deskowanie, folia, dachowka ceramiczna+ orynnowanie - ale cena nie obejmuje podbitki. Dzis sie zdolowalem widokiem wiezby na dachu - niektore krokwie z jednej strony zielone ale z drugiej juz biale. Poprawiac impregnatem? Czy nie przejmowac sie? A oto zdjecie z dzisiaj - zaczne update'owac dziennik bo przez ostatnie 2 miesiace z zielonego nieuzytku wyrosl prawie dom;) [ATTACH=CONFIG]134734[/ATTACH] pozdrawiam rafus Jak masz czas i chęci to weź sobie opryskiwacz i środek i zabezpiecz, koszt niewielki a za 28 lat nie powiesz sobie mogłem to zrobić jak byłem młody Pozdrawiam Tylko pamiętaj, że kolor dodaje się do impregnatu i on się wymywa (traci barwę) a drewno jest zabezpieczone dlatego do wszystkiego należy podchodzić spokojnie Edytowane 4 Września 2012 przez maggs1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda68wp.pl 04.09.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Słuchajcie otrzymaliśmy dziś pozwolenie;);) Jupi teraz do banku po "piniążki";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 05.09.2012 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Zapłaciłem za niecałe 300 metrów dachu (wielospadowego) ok. 18-19 tys. na gotowo (więźba, folia, dachówka cementowa, podbitka, orynnowanie, 2 okna dachowe i wyłaz).Był to okres zimowy: zaczeli zaraz po Świętach BN. Edytowane 5 Września 2012 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 05.09.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Dzis sie zdolowalem widokiem wiezby na dachu - niektore krokwie z jednej strony zielone ale z drugiej juz biale. Poprawiac impregnatem? Czy nie przejmowac sie? pozdrawiam rafus U nas było identycznie, ale wykonawca powiedział, że wszystko jest OK. Po prostu środek, który zabezpiecza drewno jest bezbarwny (on już się wchłonął w drewno) a zielone to tylko barwnik który ma ułatwiać impregnowanie drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts