Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do rozpoczynających budowę wiosną 2012

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co do kotła to nie zawsze warto płacić za markę i reklamę Junkers i Vaillant oferują kotły na podobnym poziomie, jednym z ważniejszych elementów wyboru jest serwis, dostępność serwisu w pobliżu miejsca zamieszkania im więcej tym lepiej (krótszy okres oczekiwania na naprawę, zwłaszcza zimą) dlatego my zdecydowaliśmy się na Junkersa co do instalacji to będziemy robić z AL/PEX z firmy Kisana system zaciskowy

u nas jest AL/PEX z firmy Kisana system zaciskowy

rury wygąldaj solidnie, ale narazie nie sprawdzałem szczelności

mam pytanie, otrzymaliśmy listem pozwolenie na budowę, ale w domu mamy tylko projekt (indywidualny) wersja robocza,

aby pójść do banku w sprawie kredytu musze mieć właściwy projekt, opieczętowany i zatwierdzony, czy ja muszę go odebrać ze Starostwa w którym składałam wniosek o PnB????

Czy robił ktoś ostatnio płot (zwykła siatka)? Jeśli tak, jaki wyszedł koszt za mb z robocizną? Pytałem już gdzie indziej, ale jakoś nie dostałem odpowiedzi...

Ja robiłam z siatką ocynkowaną, była po 12zł z transportem,bez drutowania siatki. Wisi na stemplach.

Za żelazne uchwyty do bramy zapłaciłam 200 zł, za 45 bardzo grubych stempli-200zł.

Za 95m ogrodzenia- 1200zł robocizna

nita83 fajnie widzieć, że ktoś jest na tym samym etapie. tak, jak piszesz: aby do przodu. :) a plusem jest to, że można podglądać tych, co są z przodu i korzystać z ich doświadczeń.

w sprawie zamawiania, to koleżance wstawiali w sierpniu okna, które zamówiła w styczniu. mówiła, że zimą najlepsze są ceny (przynajmniej, tak ją poinformowali w firmie).

powodzenia w dalszych pracach dla wszystkich bocianków. oby pogoda się nie zepsuła.

max-maniacy - zimą granit też jest tańszy a płyty granitowe są znacznie szybciej wycinane niż latem.

hehe dokładnie, zimą nawet lody są tańsze :D

sklep z torebkami

firmy sprzątające wrocław

przystanki autobusowe

palarnie

wiaty rowerowe

torebki listonoszki

Edytowane przez karolinas33